poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sty 12, 2005 9:50

Witaj KaLciA :) Może jak zajdzie taka potrzeba będziemy mogły wymienić się informacjami dotyczącymi chociażby sklepów zoologicznych z Zabrzu - w temacie gdzie co mozna dostać... :D
Obrazek Obrazek

Blixa

Od: Pon wrz 20, 2004 1:11

Post » Śro sty 12, 2005 12:15

fajna pisze:Boże co to jest wnętr????

Wnętrostwo to niezstąpienie jądra (lub jąder) do moszny, jądro (jądra) jest, ale ukryte w jamie brzusznej. Może być:
-jednostronne (monorchizm)
-dwustronne (kryptorchizm)
Na pewno gdzieś znajdziesz wątek na ten temat, to stosunkowo częsta przypadłość.

DeDe

Od: Wto lis 02, 2004 19:26

Post » Pt sty 14, 2005 23:01 Ja też jestem nowa

Podoba mi się to forum, witam wszystkich. Jestem ostatnio po przejściach z kotami, a o forum dowiedziałam się od Asi (pini1), za co dziękuję, bo wiele wsparcia można otrzymac od miłośników kotów, jak się okazuje.
Mam na imię Agata, jestem z Lublina, zwierzęta kocham od urodzenia więc od zawsze w domu jest kot lub pies albo jedno i drugie. Problem jednak polega na tym, że potwornie przeżywam utratę każdego i ostatnio mam za sobą tragiczne chwile po odejściu kocura z którym związana byłam 14 lat oraz po śmierci dwóch 6-tygodniowych kotków zarażonych w lecznicy. Na szczęscie po przepłakanych nocach w domu pojawiło się znowu słoneczko w postaci kociego rodzeństwa i z przyjemnością będę korzystac z porad na tym forum.

Agata_j

Od: Pt sty 14, 2005 22:39

Post » Pt sty 14, 2005 23:32

Cześć Agatko, z niecierpliwością czekamy na założenie wątku z opisami Twoich słoneczek :)
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon sty 17, 2005 22:20

Hej!

Jestem nowa :-) Proszę nie krzyczeć :-)
Od czasu do czasu wpadam spojrzec na Cipióra :-)
No nie, żeby od razu jako baby sitter... sama mam same pesy... cale dwa :-) Ale Cipiór wyjatkowy jest, ha!
No, to tak... no bo.. ja tak ogólnie przyrodnicza jestem.
Hej. Una
live long and prosper!

Una-z-Pogranicza

Od: Pt sty 14, 2005 20:51

Post » Pon sty 17, 2005 22:27

No, przywlokłam ją na forum! :lol: Dzięki niej mogliśmy ze Starym wyjechać na 3 dni do świekrów, na Święta, bo mogłam być spokojna o Cipiórzastą :lol:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Pon sty 17, 2005 22:32

Una-z-Pogranicza pisze:... sama mam same pesy... cale dwa :-)

Cześć Una, ja też Cipiórkę tak mniej więcej uwielbiam. Ale ja nie o tym. Masz dwa persy czy dwa psy, czy jeszcze coś innego, bo nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi tak do końca...? :lol:
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon sty 17, 2005 23:03

Heja!
:-) :-) :-)
Nic mnie nie musiała przywlekać - do kota - no. chyba, że na Forum :-)

Co do mojego posta - to mam dwa psy - do niedawna 4, ale, niestety... przyroda i niekompetentni weterynarze... ok. na razie dwa. Suka - Trekkie (to od Star Treka, żeby nie było watpliwosci :-)) i Misiek. Oba kundle. Misiek ma około 13 lat, mieszka sobie w Zalesiu pod Warszawa i gryzie każdego, kto sie zblizy do mego taty. Ha. Trekkie jest zabrana chłopu spod siekiery (dosłownie!) i... gryzie tylko inne suki w zasięgu wzroku. ale to itak zbyt długa historia.. koty uwielbiam. Pewnie będę mieć z tuzin :-)

Una
live long and prosper!

Una-z-Pogranicza

Od: Pt sty 14, 2005 20:51

Post » Pon sty 17, 2005 23:55

Akurat, tuzin :roll: Na razie jest psiara, tyle że kittysitter :wink:
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie

PumaIM

Post » Wto sty 18, 2005 0:07

Dla mnie koty na równi z psami, nie potrafię wybrać. Ale w liczebności domowników koty biorą górę. Więc wcale nie wykluczone że będzie jednak mieć ten tuzin z czasem!

Agata_j

Od: Pt sty 14, 2005 22:39

Post » Wto sty 18, 2005 0:15

Agata_j pisze:Ale w liczebności domowników koty biorą górę. Więc wcale nie wykluczone że będzie jednak mieć ten tuzin z czasem!

Agata ma rację - to nawet szybko idzie! U mnie ociupinkę częściej niż co rok prorok (zakociłam się po raz pierwszy w kwietniu 2001).
Obrazek

Majorka

Post » Wto sty 18, 2005 0:21

Una już poszła do domu (net ma póki co głównie po ludziach), bo Trekkie czeka na wyprowadzenie. Mieszkają na przeciwnym końcu Żwirki i Wigury, to całkiem niedaleko, nawet o tej porze.
Na razie pracowicie uzależniam ją od forum (Unę, nie Trekkie :wink: ) - pokazałam jej wątek Czeremchy...
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie

PumaIM

Post » Wto sty 18, 2005 0:28

Witam wszystkich miłośników miałczków. Jestem zarejestrowana na tym forum od paru dni , a trafiłam przypadkiem szukając w necie coś o biegunce kociej. Forum jest wspaniałe. Wielkie dzięki dla twórcy forum!!!!
Ja mam dwa psy - 8 Letniego pudla o imieniu Sonia, 9 letnią wilczycę - Sara ( nigdy nie miały dzieci) . Mam też dwa koty 15 letnią Kikę (kotka)i 6 tygodniowego kocurka o imieniu Jurek wel Dżery wziętego ze schroniska . Wszystkie moje zwierzaki są czarne. Suczki uwielbiają Jurka traktują go jak swoje dziecko . Przypuszczam, że do czasu dopuki Jurek nie pokaże swoich pazurków.
pozdrawiam was .

traper

Od: Nie sty 16, 2005 22:29

Post » Wto sty 18, 2005 0:45

traper pisze:Witam wszystkich miłośników miałczków. Jestem zarejestrowana na tym forum od paru dni , a trafiłam przypadkiem szukając w necie coś o biegunce kociej. Forum jest wspaniałe. Wielkie dzięki dla twórcy forum!!!!
Ja mam dwa psy - 8 Letniego pudla o imieniu Sonia, 9 letnią wilczycę - Sara ( nigdy nie miały dzieci) . Mam też dwa koty 15 letnią Kikę (kotka)i 6 tygodniowego kocurka o imieniu Jurek wel Dżery wziętego ze schroniska . Wszystkie moje zwierzaki są czarne. Suczki uwielbiają Jurka traktują go jak swoje dziecko . Przypuszczam, że do czasu dopuki Jurek nie pokaże swoich pazurków.
pozdrawiam was .

Witaj :D
Obrazek Obrazek
z nami także 4kocie ogony i jeden psi

Klaudia

Od: Wto cze 01, 2004 21:30

Post » Śro sty 19, 2005 21:18

Witam wszystkich mam na imię Dorota mieszkam w Koziegłowach kolo Poznania. Od niedawna mam w domu malutką kotkę ma na imię Kiara i ma 5 miesięcy.Mam też psa labradora o imieniu Hugo ma 2 lata. Kicia i labek zgadzają się pięknie dostarczają wiele radości , pielęgnuję je i bardzo kocham to moje kochane zwierzaczki.

plocia

Od: Śro sty 19, 2005 20:59

[poprzednia][następna]