5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 01, 2013 12:33 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ventrue1 pisze:Ruda- teraz na pewno boli mniej niż kiedy gniło i było ciśnienie...

Ale serce się kraja że one już nigdy więcej nie zobaczą świata :(
Przynajmniej nie oczkami.

ja wiem ,że wcześniej bolało to po Lence u Lidki widać-jak przestało boleć pokazuje charakterek :) szatan dziewczynka
Obrazek...Obrazek

ruda32

Od: Pt maja 21, 2010 21:56

Post » Pon lip 01, 2013 12:35 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ventrue1 pisze:Ruda- teraz na pewno boli mniej niż kiedy gniło i było ciśnienie...

O ślepaczkach.

Panie Boże serce mam
Które człowiekowi oddam
Mam też stópki dreptające
Mam też płucka wciąż mruczące
Mam nożynki, ogon, futro
Czemu tobie człeku smutno?
Że mam oczki co nie widzą?
Takie braki mnie nie wstydzą!
Patrzę sercem w Twoją duszę
Jak jest piękna
Kochać muszę

Twój KOT

ASK@
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pon lip 01, 2013 12:35 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

dziewczyny, mogę prosić o zestawienie kotków, które mają zabieg/leczenie oczek -byłabym wdzieczna, inaczej coś pokręcę , a tego bysmy nie chcieli

zdjęcie , imię kotka , u kogo jest na dt , ew. czy zabieg czy leczenie oczek

układam listę lipcową do wsparcia, ślepaczki obiecały wsparcie dla tych maleństw :ok:

liste prosze wstawić tutaj lub na wątku ślepaczków
serdecznie dziekuję
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon lip 01, 2013 12:37 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

ASK@ pisze:

O ślepaczkach.

Panie Boże serce mam
Które człowiekowi oddam
Mam nożynki, ogon, futro
Jak jest piękna
Kochać muszę

Twój KOT

ASK@

ASK@ piekny wiersz, czy pozwolisz i wyrażasz zgodę , abyśmy go "zgarnęli" na wątek ślepaczków , na stronę www i fb (po przyjeździe ewexoxo wstawimy) ?
Ostatnio edytowano Pon lip 01, 2013 12:53 przez Klub Ślepaczkowy, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Pon lip 01, 2013 12:41 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

ASK- rzeczywiście piękny wiersz.

Kiedyś jako dziecko też miałam takiego pół-ślepaczka Filipa- znaleziony pod blokiem, z zaropiałymi oczkami, młody koteczek.
Jedno oko udało się uratować, drugie miał jakby "odwrócone" albo był to rodzaj bielma- nie pamiętam z racji wieku. Nie przeszkadzało mu to jednak był zupełnie aktywnym i szczęśliwym kotem.
Ale serce i tak się kraje jak się patrzy na te kruszynki, jeszcze zaraz po operacji...
Sadysta Zabrza cd http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=160149
Tona karmy dla schroniska !! http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Obrazek Julian [*] (13.02.14) i Rysia Obrazek Sara [*] 17.09.2013

Ventrue1

Od: Pon mar 04, 2013 20:41

Post » Pon lip 01, 2013 14:34 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

ASK@ pisze:

O ślepaczkach.

Panie Boże serce mam
Które człowiekowi oddam
Mam nożynki, ogon, futro
Jak jest piękna
Kochać muszę

Twój KOT

ASK@

no i się poryczałam :oops:

Lenka w środę operacja usunięcia oczka .
Kciuki i ciepłe myśli ..bardzo proszę.
To cudowne kocię ,otwarte ,wesołe ,rozbrykane .
Niektórym ślepaczkom musiałam tłumaczyć że są normalnymi kotami ,żeby się nie bały życia ,Lence trzeba tłumaczyć na odwrót ...to wulkan energii ,pokonuje już barierkę dzielącą kuchnie od reszty ,po mnie wspina się jak małpka i to w takim tempie że :strach:
skacze po wersalce ,bawi się wszystkimi możliwymi zabawkami i pięknie kuwetkuje.
To cała Lenka Srebrzanka :1luvu:
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pon lip 01, 2013 14:40 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

identyczny charakter jak Lenka króweczka Lidki...rozbrykana i wesoła, chyba nie zdaje sobie sprawy z tego, że nie widzi :D
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon lip 01, 2013 14:42 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

w ich wypadku najważniejsze jest to, że żyją
koty zupełnie nie widzące świetnie dają sobie radę w domach, oczywiście takich, które "czają" jak taki dom powinien funkcjonować
dobrze dają sobie radę kiedy maja drugiego kota
takiego "kota przewodnika"
mam w domu widzącą tylko światło Kaśkę Ślepą I, która świetnie daje sobie radę
potrafi nawet dać wpie...ol współmieszkańcowi ((czytaj: trafić łapą innego kota), kiedy jej coś nie pasi
kiedy widzę ją w akcji, to mam wrażenie, że tylko udaje, że nic nie widzi...
--------------------------
ASK@, śliczny wiersz!
--------------------------
... mry!
http://domowepiwniczne.blogspot.com/ <- a to nasz blog, można poczytać
i pomóc nam robiąc zakupy w Zooplus'ie - kliknij w banerek sklepu na pierwszej stronie bloga

jesteśmy też na FB -> https://web.facebook.com/IKtoTuMruczy/

ewa_mrau

Od: Pon sie 30, 2010 12:57

Post » Pon lip 01, 2013 19:18 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Tu Lenka jak ją zabrałam i dzis , było to nie dawno.
.Obrazek
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=bkq1VvwLTyQ

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Pon lip 01, 2013 19:43 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Ja już nie mogę na te oczęta takie biedne patrzeć :cry: kciuki za wasze maluchy dziewczyny :!:
Obrazek Obrazek Nefi - moje serduszko <3 Obrazek

LadyStardust

Od: Pon cze 25, 2012 21:02

Post » Pon lip 01, 2013 21:24 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Tomek co tam u was pisz :) ok .

lidka02

Post » Pon lip 01, 2013 21:26 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

dziewczyny ja Was podziwiam, serio, ja bym nie umiała się ślepkiem opiekować :oops:
Szacun :1luvu:
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 21:28 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

jo.anna pisze:dziewczyny ja Was podziwiam, serio, ja bym nie umiała się ślepkiem opiekować :oops:
Szacun :1luvu:

Umiała byś my się uczymy od nich :) człowiek by się ślepotą załamał a zwierze bierze zycie takie jakie jest ...........cieszy się mimo wszystko i każdym dniem ...

lidka02

Post » Pon lip 01, 2013 21:37 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

Lidka, czasem się zastanawiam co by było gdyby nie Wy, to wydarzenie trwało dosłownie chwilę i jaka mobilizacja, te koty dzięki Wam żyją, dostały szansę

zastanawiałam się z Agą, aby założyć małą fundację, taką głównie na fb działającą, inną od tych które są, rozliczającą każdą wpłatę oraz dane osób, które wspomagają, bo myślę sobie, że to jest główny błąd fundacji, że tego nie robią---fundacja brzmi dumnie, ale głównie chodzi mi o to, aby coś zarejestrować bo zbiórki prywatne są niezgodne z prawem i ktoś "życzliwy" może namieszać, ciekawe czy takie coś miało by szansę, bo co jak co, ale zbieranie funduszy nam wychodzi...prawdą jest, że kasa jest największa na początku, ja coś ruszy, ale odpowiednio pilnowane może miałoby rację bytu
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 21:40 Re: PILNE!5 ślepaczków juz w DT- potrzebne jedzonko i wspar

U nas OK. Mały wciąga mus i namoczone chrupki babycat jak odkurzacz. Wodę tylko nie bardzo chciał pić i nie był uszczęśliwiony pojeniem ze strzykawki, myślałem, że może nie umie jeszcze porządnie pić, ale spodek mleka klara zassał momentalnie.

Puszczony luzem po mieszkaniu leci na drugi koniec do miski z dorosłymi chrupkami i próbuje dokarmiać się nie przejmując się specjalnie kołnierzem :)

Były też już trzy kupy, przepiękne :) Bezbłędnie korzysta z kuwety.

W środę wieczorem mamy wizytę u Garncarza, żeby jednoznacznie ustalić, co z drugim okiem.

tomek84

Od: Pt cze 28, 2013 20:00

[poprzednia][następna]