Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 01, 2013 15:10 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Matka mojego eks miała persa, pazury miał takie same jak każdy inny znany mi kot.

floxanna

Od: Pon paź 27, 2008 18:41

Post » Pon lip 01, 2013 17:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

jo.anna pisze:dziewczyny, czy persy mają pazury na wierzchu ?

edit

chodzi mi o to, że Karmel wszystkie pazury ma mocno wystające, normalnie moje koty mają takie jak naciskam do obcinania, ale u niego wystają całe cały czas, w ogóle ich nie chowa, widać nawet tą białą osłonkę

Ja mam takie cudo od 13 lat - 3/4 persa (tata 100%, mama 50%) - pazurki zawsze na wierzchu!

Jak idzie po wykladzinie, to slychac...
I pozaciagane wszystkie przescieradla, poszwy...
No i ja podrapana...
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon lip 01, 2013 19:03 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Mój rodowodowy i pół-rasowy mają schowane.
Aniada

Post » Pon lip 01, 2013 19:07 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

no to się trochę uspokoiłam, ale zastanawiam się, jak można chodzić z takimi pazurami 8O Karmuś ma brudne jak Monka, ale u niego nawet mowy nie ma o ich wyczyszczeniu
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 19:29 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Neigh jest po prostu OKROPNĄ ZDZIRĄ!!!! :mrgreen:

Żaden z niej łagodny jak obłoczek Kotkins, nieeee!

Ty wiesz co, Neigh?
Ty jesteś jak bohaterki Thelmy i Luise, nagle uświadamiasz człowiekowi ,że nie powinien się przejmować : facetem , kotem, bachorem...i wymagać ,żeby to oni się nami przejmowali!!!
Tylko to nie po kotkinsowemu tak się nie przejmować, nie troszczyć i nie pomagać.

A tak serio-serio (ja mawiał osioł w Shreku)
- KTOŚ zesikał się na środku kuchni i to nie była Amelia (siczki amelczyne pachnę inaczej), podejrzani są Mel i Leo.
Dlaczego?
Nikt tego nie wie z jakiego powodu nasikano.
Ale biorąc pod uwagę, że to jakieś pół metra od kuwety to NIEPOKOJĄCE...

Przyszedł Ziwi- peak.
Leon powąchał i się popłakał.
On tego nie lubi, nie będzie jadł i w ogóle to on chce mięsa i ryb!!!
Za to Fio i Amelka się zajadają.
Pracowicie wydłubują z granulek Orjeny te kawałeczki Ziwi.
A mnie się chce wyć.
PRZECIEŻ TO SPACJALNIE DLA LEOSIA ZAMÓWIŁAM ZIWI!!!! :evil:

Królik nie uczula Leona.
Mam zamówioną jagnięcinę na czwartek , potestujemy.

Idę się upić.
Z rozpaczy.

A Mel dziękuje za życzenia.
Planuje dalsza karierę jamniczą bo JAMNIK JEST TYLKO JEDEM (!)(?)

Tak jak królowa jest tylko jedna, i Prawdziwa Kura Wychodząca i....

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon lip 01, 2013 19:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

ezzme pisze:1)możecie polecić jakieś wycieraczki/podkładki do kuwety?

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80186688/
u nas się sprawdza (cat's best eco +), a jest taniutka :) od spodu ma coś gumopodobnego - możnaby użyć i od tej drugiej strony :)

Koteczekanusi, próbowałaś przekupstwa przy czesaniu? :> my co prawda mamy kotkę krótkowłosą, ale mocno gęste futro i też czeszemy. na początku nie lubiła, ale zawsze po czesaniu był przysmak; teraz nie dostaje przysmaku a i tak mruczy i się przytula (jest u nas 10 miesięcy a ma ponad 2 lata). :)
Obrazek

Anneke_

Od: Czw mar 28, 2013 15:24

Post » Pon lip 01, 2013 20:16 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

jo.anna pisze:no to się trochę uspokoiłam, ale zastanawiam się, jak można chodzić z takimi pazurami 8O Karmuś ma brudne jak Monka, ale u niego nawet mowy nie ma o ich wyczyszczeniu

Mozna - jak widac... chodzi sie juz 13 lat... i biega sie, i skacze...
I poluje sie na panci nogi, tylko lepsze sa gole, bo do ubranych mozna sie przyczepic i samej zostac upolowana...

Na podlodze slychac stukanie, prawie jak pies, a wykladzine sie zaczepia, co tez slychac, choc mine sie ma pt.: "ja tylko ide i WCALE nie szarpie..."
Ale pazurki sa czyste - one sie czesto "wymieniaja", a ja sobie zbieram z podlogi~ :lol:
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Pon lip 01, 2013 20:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Anneke_ pisze:Koteczekanusi, próbowałaś przekupstwa przy czesaniu? :> my co prawda mamy kotkę krótkowłosą, ale mocno gęste futro i też czeszemy. na początku nie lubiła, ale zawsze po czesaniu był przysmak; teraz nie dostaje przysmaku a i tak mruczy i się przytula (jest u nas 10 miesięcy a ma ponad 2 lata). :)

Ja nie mam problemów z czesaniem - mała z Kawą lubią, a Korneliusz znosi. Poza tym przekupstwo rzecz brzydla moralnie i niepedagogiczna. Ja swoim czasem po przykrych rzeczach, ja zakrapianie oczu, daję przysmaczki do pochrupania.
To z Karmelem był problem.

Silikon kupuję obecnie na zooplusie Tigerino XXL, ma bardzo duże kryształy. Wydaje mi się, że są bardziej wydajne niż te małe i mniej jest pyłu. Moje koty też je wolą. Choć niby większe kryształy mogą bardziej ranić stópki - ale nie zauważyłam, żeby kotom się nie podobało. Dobry jest też dla kociaków - kiedy rudy gnojek usiłował konsumować, przyklejał mu się do pyszczka i nijak tego połknąć :mrgreen:
Ale ogólnie nie zauważyłam szczególnej różnicy pomiędzy jakością żwirku różnych producentów, więc kupowałam, co akurat było najtańsze. Ze śmierdzeniem to różnie, zależy, na ile koty korzystają. Ja zmieniam średnio co 7 dni, czasem trochę dłużej, a wsypuję ok. 3,5 l na kuwetę. Bentonitowy czy drewniany wg nas śmierdzi wcale nie mniej, pomimo wydłubywania zasikanego.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon lip 01, 2013 20:35 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

koteczekanusi pisze:Ja nie mam problemów z czesaniem - mała z Kawą lubią, a Korneliusz znosi. Poza tym przekupstwo rzecz brzydla moralnie i niepedagogiczna. Ja swoim czasem po przykrych rzeczach, ja zakrapianie oczu, daję przysmaczki do pochrupania.

no jasne, źle spojrzałam, przepraszam :oops:
wiem, że niepedagogiczna, ale skuteczna i tymczasowa ;)
Obrazek

Anneke_

Post » Pon lip 01, 2013 20:40 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Anneke_ pisze:
koteczekanusi pisze:Ja nie mam problemów z czesaniem - mała z Kawą lubią, a Korneliusz znosi. Poza tym przekupstwo rzecz brzydla moralnie i niepedagogiczna. Ja swoim czasem po przykrych rzeczach, ja zakrapianie oczu, daję przysmaczki do pochrupania.

no jasne, źle spojrzałam, przepraszam :oops:
wiem, że niepedagogiczna, ale skuteczna i tymczasowa ;)

niestety, ale Karmel nie uznaje żadnych przysmaków, próbowałam kiedyś chyba wszystkiego w celu podania mu tabletki, cóż, wypróbuję obrożę, ale i tak marnie to widzę :?
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 20:47 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

jo.anna pisze:niestety, ale Karmel nie uznaje żadnych przysmaków, próbowałam kiedyś chyba wszystkiego w celu podania mu tabletki, cóż, wypróbuję obrożę, ale i tak marnie to widzę :?

u nas jest łatwiej - Kita ze względu na łakomstwo musi "polować" na karmę turlając butelkę; nie skarży się, ale jak po czesaniu/pazurkach dostanie coś z ręki "za darmo", nawet tą karmę, którą zwykle, to zawsze się cieszy..
a kawałek gotowanego mięska też nie działa?
Obrazek

Anneke_

Post » Pon lip 01, 2013 20:58 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Anneke_ pisze:
jo.anna pisze:niestety, ale Karmel nie uznaje żadnych przysmaków, próbowałam kiedyś chyba wszystkiego w celu podania mu tabletki, cóż, wypróbuję obrożę, ale i tak marnie to widzę :?

u nas jest łatwiej - Kita ze względu na łakomstwo musi "polować" na karmę turlając butelkę; nie skarży się, ale jak po czesaniu/pazurkach dostanie coś z ręki "za darmo", nawet tą karmę, którą zwykle, to zawsze się cieszy..
a kawałek gotowanego mięska też nie działa?

nic, Karmuś to dziwoląg żywieniowy je tylko animodę mokrą ( na raty ) i chrupki wcześniej hilsa a teraz na rc się przerzucił, świństwa, mięso, nic. Ja go wolę zbytnio nie wkurzać, bo albo śpi w kuwecie albo sika, to jest kot z charakterem, ost za długo go głaskałam i mnie ugryzł, jego to nawet pies się boi i szerokim łukiem omija
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 21:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Jackson Galaxy to raz postawił kuwetę na środku pokoju i odkrytą, żeby przestała być dobrą kryjówką, tylko tamten kot się bał wszystkiego, a Twoja sytuacja inna... jak masz karmelowego szatana w domu to ja nie wiem... :|
Obrazek

Anneke_

Post » Pon lip 01, 2013 21:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

Anneke_ pisze:Jackson Galaxy to raz postawił kuwetę na środku pokoju i odkrytą, żeby przestała być dobrą kryjówką, tylko tamten kot się bał wszystkiego, a Twoja sytuacja inna... jak masz karmelowego szatana w domu to ja nie wiem... :|

mój tż powiedział mi żebym dała mu spokój bo nas jeszcze zwolni ze służby...no nic to, zobaczę z obrożą a jak nie uda się to trudno, nie będę go wkurzała i stresowała, on jest chory i nie może się denerwować, dzięki :)
jo.anna

Post » Pon lip 01, 2013 21:20 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V - pytanie o ryby!

A może takie? http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... lla/197791 Są jeszcze toothies. Moje je uwielbiają.
A to polecam szczególnie (i szczególnie Kotkinsowi - Leoś powinien się rzucać) http://www.zooplus.pl/shop/koty/przysma ... bny/211265 Ja moim kupuję kaczkę. Też uwielbiają. A to w przeciwieństwie do dziwnych brązowych chrupek samo suszone mięsko.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

[poprzednia][następna]