Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 30, 2013 21:20 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pisiokot pisze:Dzieciarnia rozrabiała po pokoju cały dzień z krótkimi przerwami na posiłki i słodkie spanko. Szaleństwom nie było końca :D
Każdy kącik był ich, każdy zakamarek trzeba było sprawdzić. Energia rozpiera ich małe dupki :D :kotek:
Tak jak słodko rozrabiają, tak i słodko śpią. Jedzą jak smoki, zwłaszcza Szary Nosek, który wg nas jest chłopczykiem :mrgreen: .
Kiedy śpia dają się miziać na wszystkie strony, wystawiają nieśmiało brzusiątka do głaskania 8O, mruczą, przeciągają się słodko.
Miałam już wiele tymczasów pod swoja opieką, ale tak urzekających uroda i charakterem maluszków to chyba jeszcze nie.

To kilka zdjęć z dzisiejszego eksplorowania terenu:

Poniżej na zdjęciu są obydwa szkraby :D

Obrazek

właśnie miałam pisać, że Ty nie jesteś psiokotem, a nick masz od Pisia kota :D ale się już sama wybroniłaś :ryk:

Aniu, a gdzie tu jest drugi szkrabek??? czyżby za słupkiem, tam gdzie patrzy jeden białasek?

Dzieciarnia cudna :1luvu: nie przestałam o nich myśleć odkąd zobaczyłam te szkraby, ale nie mogłam pomóc, to się nie odzywałam :oops: dobrze że już wszystkie bezpieczne :ok:
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Nie cze 30, 2013 21:29 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

zuzia96 pisze:Aniu, a gdzie tu jest drugi szkrabek??? czyżby za słupkiem, tam gdzie patrzy jeden białasek?

tak, za słupkiem :D Jak się dobrze przyjrzeć to widać kawałek dupinki z szarym ogonkiem
ciesze się Zuziu, że do nas zajrzałaś :kotek:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie cze 30, 2013 21:43 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Zdjęcia z dzisiaj:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Są też postępy: wystarczyło poświęcić trochę czasu, pokazać, że przytulanie do człowieka też jest fajne i już jest lepiej :) Najchętniej jednak dają się głaskać wtedy, kiedy są zaspane, ale i oprócz tego nastąpiła duża zmiana w nastawieniu do nas. Maluchy są cudownie rozbrykane, przyjazne i coraz bardziej miziaste. Będą z nich piękne, smukłe, aktywne kocice.

kathleenka

Od: Śro lip 25, 2012 14:19

Post » Nie cze 30, 2013 21:46 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

One są tak ze sobą zżyte, że nie powinno się ich rozdzielać :1luvu: :1luvu: . Powinny trafić do jednego wspólnego domku :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Nie cze 30, 2013 22:02 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Obrazek

Jakie to opiekuńcze są kociątka :1luvu:

Dobrze by było jakby poszły do wspólnego domku, :ok: :ok: bo żal ich rozdzielać. :(
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie cze 30, 2013 22:05 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Zgadzam się z Kasią i Anią panienki trzeba oglaszac jako dwupaczek cudne są :1luvu: pisiokotku a wiesz ze mi szary nosek tez od początku z pysia na kocurka wyglądał :ok: :ok:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon lip 01, 2013 7:11 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Goyka pisze:Zgadzam się z Kasią i Anią panienki trzeba oglaszac jako dwupaczek cudne są :1luvu:

Cudna parka, oczu nie można oderwać. Trzeba przyznać, że całe rodzeństwo jest wyjątkowo urodziwe :1luvu:
Zdjęcia Kasi są prześliczne :kotek:
Byłoby wspaniałe gdyby dziewczyny znalazły wspólny dom. Nie jest to takie nierealne, mnie się udało trzykrotnie znaleźć dom takim dwupaczkom.

Goyka pisze: pisiokotku a wiesz ze mi szary nosek tez od początku z pysia na kocurka wyglądał :ok: :ok:

He, he, to już jest nas dwie :wink:. Rzecz się rozstrzygnie za tydzień, gdy maluchy pojadą do na powtórkę odrobaczania. Pani dr Pacałowska to bardzo doświadczony wet. i na pewno rozstrzygnie nasze wątpliwości. Przez te kilka dni dzieciaczki trochę podrosną i może to, co pod ogonkiem, będzie lepiej rozpoznawalne :D
Przez dwa lata byłam wolontariuszką w kociarni łódzkiego schroniska, widziałam dziesiątki maluchów i raczej nie mam problemu z rozpoznawaniem płci. Ale faktycznie czasem trudno mieć pewność, no zobaczymy :D

Idę do dzieciaczków, zjadły już śniadanko i marzą o tym, żeby porozrabiać :D. Czas je wypuścić z "sypialni" :D.
Ostatnio edytowano Pon lip 01, 2013 7:15 przez pisiokot, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lip 01, 2013 7:14 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kathleenka pisze:Obrazek

Z małej czarnulki wyrośnie piękna smukła pantera, cudna jest :1luvu:
Jej siostra zresztą też, takie marmurki nie zdarzają się zbyt często.
Śliczności panny :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lip 01, 2013 8:28 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

pisiokot pisze:
Goyka pisze: pisiokotku a wiesz ze mi szary nosek tez od początku z pysia na kocurka wyglądał :ok: :ok:

He, he, to już jest nas dwie :wink:.

Trzy :)

Mnie też się wydaje, że on ma bardziej męskie rysy twarzy :wink:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon lip 01, 2013 8:55 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

kibicowałam od początku - super akcja, wielkie brawa! :1luvu:
a dzieciaki wszystkie prześliczne :love:
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Pon lip 01, 2013 13:46 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Ja w pierwszej wersji też pisałam, że ten z burym noskiem mi wygląda na chłopca, ale to u tego najmniejszego białego kotka nie można ustalić płci, a ze mnie to taka znawczyni jak.... :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon lip 01, 2013 14:01 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Zaglądam i się rozpływam - przecudowne kociątka :love: i lepiej trafić nie mogły!!!

Aniu, kciuki zaciskam by Szary Nosek okazał się chłopaczkiem :ok: :ok: :ok: Jednak niezależnie od płci, na pewno domek znajdzie bo, jak wszystkie te maleństwa, jest zjawiskowo piękny :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lip 01, 2013 16:12 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Oj, tak, Asiu, są zjawiskowe :1luvu:

Anna61 pisze:Ja w pierwszej wersji też pisałam, że ten z burym noskiem mi wygląda na chłopca, ale to u tego najmniejszego białego kotka nie można ustalić płci, a ze mnie to taka znawczyni jak.... :wink:

Chyba zakłady zaczniemy robić :lol:
Proszę obstawiać :!:

Maluchy w szaleństwie zabawy biegają z ogonkami do góry, a ja co i rusz im tam zaglądam :oops:.
Wg mnie Biały Nosek to panienka, a Szary Nosek to chłopczyk. Na 99% :kotek:

Są cudne, słodkie, kochane. Delikatnie pacają mnie łapką w zabawie, za schowanymi pazurkami 8O Grzeczniutkie, dobrze wychowane aniołki.
Wykorzystuję każdą okazję, żeby je pomiziać, przytulić malutkie ciałka, posmyrać plecki i brzunie. Już nie uciekają, wręcz się nadstawiają do myziania :D Słodzinki :1luvu:
Obrazek

pisiokot

Post » Pon lip 01, 2013 18:33 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Kochane są te koteczki, mnie najbardziej urzekła ta czarna maluszka, bo jest bardzo podobna do Lolusia. :(
Obrazekz tego wątku viewtopic.php?f=13&t=150048&start=795

Obrazek

Trzymajcie kciuki za jutrzejszą łapankę ich mamusi na sterylizację. :ok: :ok:

Bardzo dziękuję za wpłaty na koteczki :1luvu: :1luvu: :1luvu:
potem podam dokładnie wpłaty.
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Pon lip 01, 2013 18:42 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, mają DT:)

Anna61 pisze:Trzymajcie kciuki za jutrzejszą łapankę ich mamusi na sterylizację. :ok: :ok:

No pewnie :ok: :ok: :ok:
Obrazek

pisiokot

[poprzednia][następna]