SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 11:25 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Gdzie jeszcze poza Zooplusem można kupić mokrą GranataPet?
Starsza kotka załapała bez problemu, młoda jeszcze grymasi, ale wezmę ją głodem :wink: i chyba zostanę przy tym mokrym. Na razie kupowałam tylko jagnięcinę z indykiem, teraz chcę spróbować innych smaków, ale wkurza mnie w Zooplusie, że nie można kupić z każdego rodzaju po jednym opakowaniu, na próbę. Jeśli ktoś karmi GranataPet niech mi podpowie, proszę, jakie smaki najbardziej wchodzą Waszym futrom?

Aaaśka

Od: Śro sty 19, 2011 22:57

Post » Śro cze 26, 2013 11:29 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro cze 26, 2013 11:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

O, dzięki! Tam nie sprawdzałam. I można na sztuki, a nie w pakietach.

Aaaśka

Post » Śro cze 26, 2013 11:35 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Aaaśka pisze:O, dzięki! Tam nie sprawdzałam. I można na sztuki, a nie w pakietach.

Można :)
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Śro cze 26, 2013 12:01 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Moja kotka jest strasznie wybredna, ostatnio kupiłam wołowinę, to nie ruszyła,kurczaka też nie za bardzo raz zje,to potem nie chce jeść przez dłuższy czas, co pare dni muszę zmieniać jej puszki bo nie chce jeść :roll: Kupiłam w zoologicznym najlepszą puszkę jaką mieli-felixa 4,50 zł za 400g..porażka.Ale smakuje jej na razie. Szukam po sklepach internetowych gdzie można kupywać puszki na sztuki tak do 3zł..

doma1036

Od: Sob paź 20, 2012 13:01

Post » Śro cze 26, 2013 12:02 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

W takiej sytuacji warto dogadać się z kimś z Twojego miasta na wspólne zakupy. Felix to akurat taka sobie karma :roll:

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Śro cze 26, 2013 12:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Wiem właśnie, czytałam na temat Felixa..
Jak była mniejsza to jadła szyjki z kurczaka, a teraz to jedynie bierze to jako zabawkę.. ogólnie nie za bardzo chce jeśc mięso.

doma1036

Post » Śro cze 26, 2013 13:03 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

a dajesz surowe czy gotowane???

u mnie musze zmieniac - raz wołowinkę, raz piers z indyka , raz rybke bo im się nudzi

no i testujemy nadal karmy suche

acana- be
almo nature - jedza ale ktoś napisał ze to uzupełniajaca

orjien - skubią ale lepiej niż acane mam nadzije ze się przekonają

czy przy orijenie mogę podawac dalej surowe mieso , i dodatki , bo mam wrazenie ze nie pojedzą suchym a czekaja na mokre
agula76

Post » Śro cze 26, 2013 15:10 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Mięso surowe. U mnie rybka nie przeszła, Puma nawet jej nie powąchała, w puszkach też za bardzo nie lubi.Ale za to uwielbia puszki z owocami morza, w lidlu czasem kupuję dla niej saszetki, właśnie są tam z krewetkami itp ;)
Puma suche lubi, ale tylko czasem pochrupie.

doma1036

Post » Śro cze 26, 2013 15:19 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Aaaśka pisze:Gdzie jeszcze poza Zooplusem można kupić mokrą GranataPet?
Starsza kotka załapała bez problemu, młoda jeszcze grymasi, ale wezmę ją głodem :wink: i chyba zostanę przy tym mokrym. Na razie kupowałam tylko jagnięcinę z indykiem, teraz chcę spróbować innych smaków, ale wkurza mnie w Zooplusie, że nie można kupić z każdego rodzaju po jednym opakowaniu, na próbę. Jeśli ktoś karmi GranataPet niech mi podpowie, proszę, jakie smaki najbardziej wchodzą Waszym futrom?

Moja Szajka od 4 tygodni jest na GranataPet miałam wszystkie smaki poza jagnięciną i wszystkie znikały migusiem. Teraz czekam na paczkę z zooplusa (już 5 dni :evil: ) i w domu mam tylko Power of Nature. Kota zakopuje miseczkę jakby "kupalkiem" była, a wcześniej jadła ją bez większego problemu. W zwierzakowie jak chciałam kupić pojedyncze to akurat większości nie mięli. :evil:
Obrazek Obrazek
Klarunia [*] 06.2004 - 10.02.2013 czekaj na mnie za TM BARF-ujemy od września 2013r.

ab.

Od: Pt kwi 12, 2013 21:10

Post » Śro cze 26, 2013 15:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Dzięki. W takim razie wypróbujemy wszystkie smaki.
Moje koty tak zakopują każde mokre w formie bobli :wink: , np. Bozitę czy Felixa.

Aaaśka

Post » Czw cze 27, 2013 9:28 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

agula76 pisze:almo nature - jedza ale ktoś napisał ze to uzupełniajaca

Mokre Almo Nature jest uzupełniające. Ty pisałaś o suchym? W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd :oops:
Ale i tak jest średnie, lepiej, żeby się przekonały do Orijena.

Aaaśka pisze:Jeśli ktoś karmi GranataPet niech mi podpowie, proszę, jakie smaki najbardziej wchodzą Waszym futrom?

Mojemu draniowi z próbowanych podeszła tylko jagnięcina z indykiem, który w niektórych sklepach zmienia się w strusia :twisted:
Biała ryba z wątróbką i chyba wariant z kaczką były zjadane, ale z takim obrzydzeniem na pysku, że aż mi się kota żal zrobiło xd

xlchtloi

Od: Nie sty 13, 2013 20:35

Post » Czw cze 27, 2013 21:09 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

Moje kociaki właśnie testują Applaws Kitten, jeden kocio 4 miesiące, drugi 2. I mam obawy, bo Applaws ma strasznie malutkie ziarenka karmy, koty połykają je w całości. Czy nic im się przez to nie stanie? Czy taka karma połykana w całości jest dobrze wchłaniana?

Natruszka

Od: Czw maja 30, 2013 19:47

Post » Czw cze 27, 2013 21:13 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

xlchtloi pisze:
agula76 pisze:almo nature - jedza ale ktoś napisał ze to uzupełniajaca

Mokre Almo Nature jest uzupełniające. Ty pisałaś o suchym? W takim razie przepraszam za wprowadzenie w błąd :oops:
Ale i tak jest średnie, lepiej, żeby się przekonały do Orijena.

Xchtloi - o suchym :) Po Royalu nie chciały ruszyc niczego 2 tyg męki - po Almo dostały zatwardzenia

I przekonały się do ORIJENA :ok: :piwa: wpieprzaja ze az im się uszy trzęsa:) ufffff....
agula76

Post » Czw cze 27, 2013 22:30 Re: SPIS KARM DLA KOTA CZ. 2

To jaką karmę mokrą lepiej kotku 1,5 roku jest dawać,a suchą karmę na ząbki,witaminy?
Sara44

[poprzednia][następna]