Młody kocurek szuka troskliwego domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto cze 25, 2013 17:58 Młody kocurek szuka troskliwego domu

Witam,
oddam młodego kocurka w dobre ręce. 22.06.2013 r. przybłąkał się do nas, myślę, że ma nie więcej niż pół roku, może mniej. Umie korzystać z kuwety. Jest bardzo czysty. Jest cały czarny, baardzo przyjacielski, non stop chce się pieszczochać. Nie boi się ludzi. Jest odrobaczony, weterynarz stwierdził, że jest zdrowy.
To ciekawski kotek, który bardzo chce mieć dom.
Ja niestety zatrzymać go nie mogę, ponieważ mam już 2 psy i uczulenie na koty. Odbiór jak najszybciej, okolice ul. Ludwinowskiej (Pyry/ Ursynów zielony). Proszę zabrać ze sobą coś do transportu, bo jest bardzo ruchliwy i może w rękach się wiercić :). Ew. mogę spotkać się gdzieś przy metrze od Kabat do Wilanowskiej lub w innej dogodnej lokalizacji.

Chcę by trafił w dobre i odpowiedzialne ręce, by nowy właściciel nie wyrzucił go zaraz z domu, bo są wakacje :/.

Zdjęcia pod linkiem:
http://www.gumtree.pl/cp-koty-i-kocieta ... -497032286

hestia1982

Od: Wto cze 25, 2013 17:42

Post » Wto cze 25, 2013 18:20 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

Czy kotek jest szczepiony ma książeczkę zdrowia wysterylizowany? Kociak jest prześliczny
Sara44

Post » Wto cze 25, 2013 19:01 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

Jak raguje na niemowlaki?

annaduzyptak

Od: Pon cze 24, 2013 17:13

Post » Śro cze 26, 2013 5:58 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

Kotek jest odrobaczony, nie jest wysterylizowany ani zaszczepiony. To pozostawiam nowemu właścicielowi. weterynarz go obejrzał, zmierzył temperaturę, sprawdził uzębienie itp. i powiedział, że jest zdrowy. Na całą resztę się nie decydowałam, bo zależy mi na jak najszybszym oddaniu go, bo mama ma uczulenie na kota,a i też ze względu na psy nie może z nami zostać.
Niemowlaków ani dzieci w domu nie ma, więc nie wiem jak by zareagował.
Po obserwacjach widzę, że jest ciekawski, ale też ostrożny. Nie drapie pazurkami, raczej chce się do wszystkiego najpierw przytulać.
Dobrze reaguje na różne dźwięki, tzn. nie boi się hałasu, raczej jest go ciekawy. Wypuszczony do ogrodu, odbiega troszkę, ale gdy widzi, że się oddalam od razu do mnie biegnie.
Szybko się adaptuje. Ogólnie straszny z niego przymilas, choć lubi też pobrykać.

Miał też spotkanie w ogrodzie z naszym psem. Obydwa "odważne", pies ciekawski był i wąchał, a kotek się skradał i czasem syczał :d. Kłótni nie było, ale też i kotkowi i psu zabrakło odwagi do bliższej znajomości :D.

hestia1982

Post » Śro cze 26, 2013 18:53 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

hestia1982 powinnaś kotka odrobaczyć i zaszczepić bo nie wiem czy ktoś przygarnie tego kotka bo nie ma pewności,że kotek jest zdrowy nikt Tobie na słowo nie uwierzy że tak jest faktycznie.
Sara44

Post » Czw cze 27, 2013 6:41 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

Kotek jest odrobaczony.

hestia1982

Post » Czw cze 27, 2013 14:05 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

A ile ma kotek miesięcy którego dnia miesiąca się urodził?
Sara44

Post » Pt cze 28, 2013 6:07 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

Jak pisałam wyżej, to kotek został znaleziony przeze mnie, więc nie wiem kiedy się urodził. Ma ok. 5 miesięcy, więc urodził się gdzieś w lutym może.
Póki co jest na niego chętny, w poniedziałek ma odebrać. Ale na razie nie kasuję tematu dopóki nie zostanie na 100% odebrany.

hestia1982

Post » Wto lip 02, 2013 5:59 Re: Młody kocurek szuka troskliwego domu

Kotek znalazł nowy dom :). Wczoraj został odebrany przez nową rodzinkę.
Bardzo proszę o zamknięcie wątku.
Ostatnio edytowano Wto lip 02, 2013 6:17 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Zamknęłam na prośbę Założyciela.

hestia1982