S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 24, 2013 16:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

mam tylko jeden weekend do wybrania wolny i muszę dać znać do jutra, jeśli nie ma terminu to możliwe, że mnie nie będzie
p.s byle nie 18ty lipca, moja siora ma wtedy urodziny
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon cze 24, 2013 17:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo,

wygląda na to, ze Maluchy uratowane :kotek:

Aga_Marlena

Od: Sob maja 29, 2010 19:10

Post » Pon cze 24, 2013 17:22 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania pisałam o najbliższej sobocie jakby co :D
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Pon cze 24, 2013 19:17 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

czyli tej w tym tyg??? :mrgreen:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Pon cze 24, 2013 20:41 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:czyli tej w tym tyg??? :mrgreen:

Tak :D
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko

AgaPap

Post » Wto cze 25, 2013 8:05 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

no i chciałam zgłosic ,że pod schroniskiem w kartoniku czekało znów kolejnych 5 malców, jeszcze ciut mniejszych niz te od kamakolo :|
ale juz tez zaczynajacych jeść :|
po prostu super

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto cze 25, 2013 8:11 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:no i chciałam zgłosic ,że pod schroniskiem w kartoniku czekało znów kolejnych 5 malców, jeszcze ciut mniejszych niz te od kamakolo :|
ale juz tez zaczynajacych jeść :|
po prostu super

O matko :placz:

AgaPap

Post » Wto cze 25, 2013 8:19 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Qrwa :evil:

I wcale mi nie ulżyło. Dziewczyny - prośba o kucharzenie - ja też zrobię: trochę papek z cycków kuraka dla tych małych glist by sie przydało. Ma któras za duzo czasu, pieniedzy i sie nudzi w domu?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto cze 25, 2013 8:50 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:Qrwa :evil:

I wcale mi nie ulżyło. Dziewczyny - prośba o kucharzenie - ja też zrobię: trochę papek z cycków kuraka dla tych małych glist by sie przydało. Ma któras za duzo czasu, pieniedzy i sie nudzi w domu?

A jak takie cóś zrobić, tylko ugotować i zmiksować? Czy jakieś warzywka dodać? I jak zmiksować na papkę całkowitą? Dlatego się pytam, że moje doświadczenie z maluchami mi przypomina, że takie gówienka fffcale nie chciały tego jadać, wolały gerberka albo conva :evil: NO fakt tamte były w domu, a te tutaj w schronie więc może mniej wybredne będą :roll:

AgaPap

Post » Wto cze 25, 2013 9:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

AgaPap pisze:
Kamakolo pisze:Qrwa :evil:

A jak takie cóś zrobić, tylko ugotować i zmiksować? Czy jakieś warzywka dodać? I jak zmiksować na papkę całkowitą? Dlatego się pytam, że moje doświadczenie z maluchami mi przypomina, że takie gówienka fffcale nie chciały tego jadać, wolały gerberka albo conva :evil: NO fakt tamte były w domu, a te tutaj w schronie więc może mniej wybredne będą :roll:

Tak myslałam o ugotowaniu cycka z marchewką i zmiksowaniu. Będą jeśc myślę :lol: Mozna zrobic kilka słoików - takich niedużych, np po przecierze pomidrowym (200 g) - i je zapasteryzowac (jak kompoty - myslę ze to żadna filozofia - a Mała by miała jedzenie dla gówniarzy na kilka dni). Najwiekszym problemem są słoiki - dziewczyny zbierajcie takie, plisssssss!!!!! przydadza sie w sezonie!!!!! (rzuciło sie oczka???? - to dobrze :mrgreen: )Udo i cycek to porcja dla wszystkich maluchów na jeden dzień!
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Wto cze 25, 2013 12:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Trzymam dziewczyny mocno za egzamin:)
Kopa dostałyście?

Z moich doświadczeń jedzeniowych dla maluchów.
Kupowałam nogi kurzęce i trochę piersi (pierś jest trochę za sucha sama)
Do tego dodawałam marchewkę potem obierałam, drobno kroiłam (wbrew pozorom nie zabiera to dużo czasu. A i sam człowiek się ciutkę posili:)) Do tego rosołku sypałam trochę kaszki kukurydzianej i płatków jęczmiennych (nie owsianych!). Podgotowałam troszkę i do takiego sypałam siemię lniane mielone. Jak miałam spirulinę to jeszcze troszkę też dawałam. To są te zielone glony, w spożywczym się kupuje. no i trochę tauryny jak ją miałam.
Takie coś ładowałam w te tacki z jedzenia i zamrażałam.
Myślę, że dobrze byłoby i zamrozić i zapasteryzować. Pasteryzować by można w większych słoiczkach, tak żeby na większa ilość było. Tylko nie wiem czy nie bezpieczniej zamrozić.

Ale to już Mała po egzaminach musi się wypowiedzieć.

Ja zrobię w przyszłym tygodniu. Jutro jadę do roboty:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto cze 25, 2013 12:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidziu - a GDZIE zanabyc taurynę?
Obrazek

Kamakolo

Post » Wto cze 25, 2013 12:34 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

8O poważnie? Ale to ma byc, no nie wiem, czysta tauryna?, jakiś preparat? Bo nie chcę, żeby któregoś dnia, w progu mieszkania, powitał mnie osiemdziesięcio-kilogramowy tymczas....
Obrazek

Kamakolo

Post » Wto cze 25, 2013 12:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

To pierwsze wskazania z wyszukiwarki. Nie wiem, czy w aptekach można kupić. A poza tym - tymczas ważący 80 kg sam sie wyżywi; nie będziesz miała kłopotu;-)

M_o

Od: Pon lut 25, 2008 20:43

[poprzednia][następna]