Beeju, Guree, Natalia i Kacperek [*] część II - smutno...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 22, 2013 8:36 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

Ja mam górę z dwa rozmiary większą niż dół :roll: Przez biust właśnie. tylko jak bluzeczka czy sukienka w biuście dobra to już w pasie i na biodrach fruwa :evil: Współodczuwam więc :ok:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob cze 22, 2013 11:44 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

Hallo, psiamko :) wpadłam zobaczyć co slychac :D

charm, miałam ziolka w doniczkach... niestety zanim zrobilo się na tyle cieplo żeby je wsadzić w skrzynke zezarla je Fiona. skubana wskakuje na lodowke bo jest dość niska, na lodowce stoi chlebak Muter na nim staly dumnie moje Rozmarynowe Ego i Mietowy Sen. Tiaaa. Fiona lubi rozmaryn. Miete zezarlam ja w akcie desperacji (ogladalam film w nocy, Zbyszek mi wyjadł wszystkie chipsy, orzeszki itp. a ja nie chciałam obgryzać paznokci ze stresu wiec w oczekiwaniu na finałowy odcinek pobiegłam szybko i zezarlam miete. odbijalo mi się potem nia przez caly następny dzień ale coz, zycie ;) )

Zamierzam reaktywować ziolka jak dostane od mamy na imieniny pare groszy bo teraz chwilowo jestem w finansowym zawieszeniu. Czekam az ZUS mi wyplaci zasiłek chorobowy.... trollollollolooooo to se poczekam, aczkolwiek regularnie wpadam do ZUSu w Piekarach i dopytuje. Mile panie tam siedza :)

Psiamko u mnie sporo zmian. Na fb aktualne fotki sa ostatnio poszalałam z pieczeniem ciast i gotowaniem :) Dzis zrobiłam sernik na zimno z truskawkami i jagodami bo mój Zbyszek ma urodziny. Jutro mu będę piec dwa biszkopty do pracy.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Sob cze 22, 2013 15:30 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

shira3 pisze:Ja mam górę z dwa rozmiary większą niż dół :roll: Przez biust właśnie. tylko jak bluzeczka czy sukienka w biuście dobra to już w pasie i na biodrach fruwa :evil: Współodczuwam więc :ok:

jeśli chodzi o bluzki, to czasem ratuję się rozmiarem 46 (jakoś dopinam się w biuście) - ramiona kończą się duuużo za daleko, itd, a do tego taki szeroki pasek - większość myśli, że to taki "zamysł artystyczny"

co do ziółek - na szczęście (odpukać!) bure je ignorują :)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Sob cze 22, 2013 17:54 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

No to masz fajnie! U mnie drugim szkopułem jest właściwie ...brak talii.... :oops: Więc paskiem nie za bardzo mam co podkreślać..... :roll:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Sob cze 22, 2013 21:35 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

talie mam - jestem typową "klepsydrą" - duża d..a, duży biust, a że przez wiele lat ćwiczyłam, to talia została, do tego bardzo mocno umięśnione uda (które w większość spodni nie chce się mieścić...), łydki, których w botki nie umiem wepchnąć i umiejętność zrobienia szpagatu (bez rozgrzewki itd..) :lol:

a na talię, to mogę hula-hop polecić - działa rewelacyjnie ;)

charm

Post » Sob cze 22, 2013 22:17 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

Się nie da :D
Moja figura to jabłko, chłopięca niegdyś :D wąskie biodra, zero tyłka, brak talii tylko...ten biust.... :roll: Nic tu nie wyćwiczę nawet, gdyby mi się chciało..... :roll: :ryk:
Obrazek Obrazek

shira3

Post » Wto cze 25, 2013 9:08 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

Potwierdzam - charm MA talię jak marzenie 8)
Moja zaginęła w akcji ale i tak nie poskakałabym z paskami - za krótka jestem :evil:
Numer z koszulką 46 znam, tylko, ze u mnie ona za coś w rodzaju tuniki robi :roll:

No, cóż - każdy orze jak może :mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Wto cze 25, 2013 9:45 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

AYO pisze:Potwierdzam - charm MA talię jak marzenie 8)
bo się rumienić zacznę.. :oops:

AYO pisze:No, cóż - każdy orze jak może :mrgreen:
nie ma wyjścia, trzeba sobie radzić ;-)

a mnie tż uszczęśliwił szynką.. tzn był w sklepie i miał kupić kawałek surowej szynki, żeby toto zamarynować, upiec i do kanapek dodawać..
pytając jaki to mówiłam, że taki nie za duży, i takie tam...
no to dostałam kawałek... 6kg.... no i muszę tot upiec... na razie się część się marynuje, część będzie się peklować, jak tż przywiezie sól... nie ma to jak facet, który nie ma wyczucia rozmiaru mięsa :ryk:

charm

Post » Wto cze 25, 2013 9:51 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

Łojezusicku 8O :ryk:

Do zimy Wam styknie :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 25, 2013 9:54 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

AYO pisze:Łojezusicku 8O :ryk:

Do zimy Wam styknie :ryk:

eeee, biorąc pod uwagę, ile jemy, to myślę, że raczej do wakacji :ryk:

ale i tak mina tż-ta, jak dotarło do niego, że "kawałek szynki" to tak koło 1-1.5kg a nie 6 - bezcenna ;)

charm

Post » Wto cze 25, 2013 10:16 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: fajna musial mieć mine :) Pozdrow go od nas ;)

aaa i zapraszamy do nas na ciacho i kawe (oczywiście jak znajdziecie czas). Zrobię jogurtowca, takiego jaki dalam TŻowi na urodziny do pracy. Co prawda masa podniosla biszkopt i zrobil się odwrotny ale był mega pyszny.

ja ostatnio tez zmieniłam proporcje wiec porada doświadczonej brafitterki jak najbardziej się przyda :mrgreen:

solangelica

Post » Wto cze 25, 2013 10:34 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

75HH

Bez fachowca ani rusz, na szczęście jest u nas taki sklep, co prawda trzeba się ostro za kieszeń trzymać, ale efekty spektakularne 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Post » Wto cze 25, 2013 10:42 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

solangelica pisze::ryk: :ryk: :ryk: :ryk: fajna musial mieć mine :)
jak minął pierwszy szok, to spojrzał ze skruszoną miną i rzucił tekstem "chyba trochę przesadziłem z tym mięsem :( "
ale po zamarynowaniu i upieczeniu będzie zapas do kanapek ;)

solangelica pisze:Pozdrow go od nas ;)
przekażę :)

solangelica pisze:aaa i zapraszamy do nas na ciacho i kawe (oczywiście jak znajdziecie czas). Zrobię jogurtowca, takiego jaki dalam TŻowi na urodziny do pracy. Co prawda masa podniosla biszkopt i zrobil się odwrotny ale był mega pyszny.
smaka mi narobiłaś :mrgreen:
jak tylko znajdziemy trochę czasu... ale o to niestety ostatnio trochę ciężko :( :roll:

jakoś od dawna skłaniam się ku bardziej domowemu jedzeniu - zamiast gotowej szynki wolę sama upiec kawał mięsa itd ;)

tylko jak ja to upchnę w zamrażalniku... :roll:
biorąc pod uwagę, że zakupy robię w sklepach w stylu makro, to zamrażalnik zwykle pełny... ale jakoś się upchnie :lol:
marzy mi się duża lodówka... taka dwudrzwiowa (w sensie zamrażalnik po lewej), itd... może kiedyś... :mrgreen:

charm

Post » Wto cze 25, 2013 10:54 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

AYO pisze:75HH

Bez fachowca ani rusz, na szczęście jest u nas taki sklep, co prawda trzeba się ostro za kieszeń trzymać, ale efekty spektakularne 8)
no, niemały rozmiar, zdecydowanie... ;)
na szczęście są już takie sklepy, gdzie coś da się kupić, i nawet obsługa przeszkolona...
pamiętam, jak zaczynałyśmy z dziewczynami z lobby pisać maile do producentów, i tak dalej, a staniki kupowało się za funty, bo w kraju nie było ani jednego sklepu - pod tym względem jest teraz zdecydowanie lepiej :ok:
z polskich firm bardzo polecam krisline - bardzo dobrej jakości są, nie rozciągają się, dobrze znoszą pranie, itd :)
dużą rozmiarówkę ma też dalia, ale nie aż tak dużą (tzn w daliowej rozmiarówce się nie mieszczę, a w krislinowej tak ;))

solangelica pisze:ja ostatnio tez zmieniłam proporcje wiec porada doświadczonej brafitterki jak najbardziej się przyda :mrgreen:
nie ma sprawy, jak tylko będziemy się widzieć ;)

charm

Post » Wto cze 25, 2013 11:01 Re: Beeju, Guree i Natalia - część II - Kacperek, i zmiany..

Ja tez wole sama robic, zwłaszcza ze jak czasem czytam etykiety i to co jest na nich napisane to mi się odechciewa jesc. A ze Muter uczy mnie warzic ;) w kuchni spędzam dużo czasu jak mogę i znajduje olbrzymia przyjemność w pieczeniu, gotowaniu etc. No skoro mam być gospodynią to musza się nauczyć, nie ma bata. Dobrze ze jest Muter ona mi wszystko pokazuje :) Inna sprawa ze nareszcie mam faceta dla którego po prostu warto się starac.
Wczoraj upiekłam chleb z maki pszenno-razowo-orkiszowej, z dodatkiem kaszy, ziaren orkiszu, słonecznika, dyni i mielonego siemienia lnianego. Dalam Zbyszkowi do pracy szesc sznitek, miał mieć na caly dzien... dzwoni mi za godzine ze sam chlyb zjodl, taki dobry :) Dobrze ze mam maszyne do pieczenia chleba idzie wartko upiec bez zbytniego marasu i chleb jest swojski, smaczny, pachnący, bez chemii.... taki jak lubie :)

solangelica

[poprzednia][następna]