[Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 24, 2013 14:40 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Faktycznie, okaz zdrowia :roll:
Ale ludzie ogólnie są świetni - uroczy mail z dziś:
"Witam. Chciałem zapytać co zrobić z bezdomnymi kotami których co
roku jest coraz więcej... Dokarmiałem jedna kotkę w tamtym roku,
później się okociła i przyprowadziła 4 młodych... W tym roku jedna
kotka z tych młodych okociła się i przyprowadziła 4 małych plus ta
kotka z tamtego roku przyprowadziła w tym kolejne trzy sztuki.
Łącznie jest teraz 7 małych kotków. Nie wiem co zrobić , przecież
nie będę ich karmić w nieskończoność bo co roku będzie coraz
gorzej.:"

Pomyślałby kto - XXI wiek mamy....
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon cze 24, 2013 16:29 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

No ale zorientował się, że coś jest nie tak ;)
Obrazek

Mo-ty-lek

Od: Pt sie 15, 2008 14:50

Post » Pon cze 24, 2013 17:10 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Młode i Długie kocie zamknęło się w pokoju córki przewracając sztalugę na drzwi ... Siedziała tam pewnie co najmniej pół dnia, bo udało jej się w prezencie walnąć kupsko na środku pokoju. Za to wypatrzyłam coś, czego w kuwecie widać nie było:
Młode i Długie ma robaki ... :[

Długie i białe, trochę jak makaron spaghetti :roll:

To dziwne, bo była odrobaczana. No ale cóż. Jutro do weta skoczę.
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Pon cze 24, 2013 18:28 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dla ludzi "lekko" przynajmniej obeznanych z tematem słowo sterylizacja, a już z pewnością sterylizacja aborcyjna, nie jest straszne. Dla laików, tu się zgodzę z aga&2 - niestety tak. Ba, wzbudza osłupienie, żeby nie powiedzieć przerażenie. Sama w rozmowie poglądowej usłyszałam od lekarza weterynarii, że jest to "wbrew naturze". Może więc najprościej od razu nie oceniać.
Domek normalny, zwierzolubny, z kotem i psem i dziećmi wrażliwymi, które się "nie bawią" zwierzętami, a wychowują z nimi w symbiozie i poszanowaniu... Kotka jagodo48 została otruta, jakiekolwiek mówienie o wycieńczeniu jest tu nie na miejscu. Właścicielka rodziła z nią razem maluchy, pomagała każdego wyciągać i osuszać. Poród prawdziwie rodzinny...
Stała się tragedia i już. Właściciele mocno to przeżyli. Myślę, że pinokio ma rację - lepiej jest pomóc, bo dobro wraca. Lekcja tez zostaje na całe życie.

Na szczęście kotka od jagody48 okazała się prawdziwą mamą zastępczą, przygarnęła maluchy, pierwszy z nimi kontakt to było obwąchanie i polizanie. A to dobry znak, zwłaszcza na obcym terenie, od razu po przywiezieniu. Karmi, opiekuje się przybranymi dziećmi. Poza tym ta kotka widać, że ma niejedno złe za sobą, ale jest ufna, w domu zachowuje się normalnie.

Zatem w tym miejscu chcę podziękować w imieniu domku za pomoc w osobie tej uroczej kotki.

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

Post » Pon cze 24, 2013 18:58 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

noovaa pisze:Młode i Długie kocie zamknęło się w pokoju córki przewracając sztalugę na drzwi ... Siedziała tam pewnie co najmniej pół dnia, bo udało jej się w prezencie walnąć kupsko na środku pokoju. Za to wypatrzyłam coś, czego w kuwecie widać nie było:

Czasem tak bywa, że trudno wybić robale.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon cze 24, 2013 19:32 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

ankacom pisze:
noovaa pisze:Młode i Długie kocie zamknęło się w pokoju córki przewracając sztalugę na drzwi ... Siedziała tam pewnie co najmniej pół dnia, bo udało jej się w prezencie walnąć kupsko na środku pokoju. Za to wypatrzyłam coś, czego w kuwecie widać nie było:

Czasem tak bywa, że trudno wybić robale.

Domyślam się .. szczególnie że osobiście jej dawałam ostatnią dawkę leki ;)

Widzę w tym pewne dobre strony ... to że tak słabo przybiera na wadze, może nie być winą jej organizmu i pewnie minie po wytłuczeniu wszystkiego co zjada jej posiłki :)
Obrazek
* Misiu * Lili * Ninja * Nefertari * Czochruś * Kropka * Zmyłka * + KOT
Odeszły: * Maja * Różyczka * Adaś * Niunia * Yuki * Remi * Jagódka * Yogi * Phantom *

noovaa

Od: Wto cze 07, 2011 8:06

Post » Pon cze 24, 2013 19:35 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Moja Figa była odrobaczana a po jakimś czasie zwymiotowała żywymi nicieniami.
Pierwszy raz widziałam coś takiego. Tak jak piszesz były takie jak nitki makaronu.
Obrazek

KITKA[*]28.03.2011 ŻUCZEK[*]17.04.2013 BUNIA[*]30.03.2015 BUBA [*] 12.10.2015 ZUZIA[*] 14.01.2018
RUDY MIŚ [*]1.08.2019 MAŁA[*] 11.04.2020

Do zobaczenia nasze kochane

ankacom

Od: Wto wrz 14, 2010 17:23

Post » Pon cze 24, 2013 21:33 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

A widzieliscie to? http://www.bialystokonline.pl/oddam-kot ... ,24,2.html
moze ktos by chciał? moze pomoc jakos? zeby nie wyrzucili. Az dziwne, ze ten kto dał ogloszenie nie chce takiej cudnej kotki. No i to, ze ruda? myslałam, ze rude to tylko koty sa.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Pon cze 24, 2013 23:18 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

pinokio_ pisze:A widzieliscie to? http://www.bialystokonline.pl/oddam-kot ... ,24,2.html
moze ktos by chciał? moze pomoc jakos? zeby nie wyrzucili. Az dziwne, ze ten kto dał ogloszenie nie chce takiej cudnej kotki. No i to, ze ruda? myslałam, ze rude to tylko koty sa.

to kotka ktora oddaje p. Jagoda - u nas nazywa sie Murka, widocznie opiekunka mieszkania postanowila tez sama ja oddac

noovaa pisze: Długie i białe, trochę jak makaron spaghetti :roll:

kotka byla odrobaczana raz przeze mnie a po 2 tyg juz przez ciebie, pewnie trzeba jej bedzie podac 3 dni pod rzad

Luspa pisze: Kicia przybiera na wadze, jest niesamowicie grzeczna i przytulaszcza :1luvu:

tak to prawda u mnie tez sie tylko łasiła :)
Obrazek

Coma

Od: Wto mar 01, 2005 15:54

Post » Wto cze 25, 2013 14:40 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Ta ruda persica ma już dom, więc spokojnie, tylko jeszcze nie zrobiłam porządków na stronie.
A kotka która pojechała do dzieci to nie kotka od Jagody 48 tylko od JAgody niegdyś z Horodnian a obecnie z Nowego Miasta...
Tak tylko prostuję :)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Wto cze 25, 2013 18:45 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Dziekuje za wyjasnienie o tej rudej pięknosci. Ciesze sie, ze juz ma domek.
moj nr tel: 789 084 913
gg: 7163414

Obrazek
jankowska.irena@wp.pl

pinokio_

Od: Wto mar 09, 2010 20:49

Post » Wto cze 25, 2013 21:12 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Może pomożecie?mój kot od kliku lat choruje na kamice moczowa-jada karme urinary royala...ale ostanio pod moją nieobecnosc moj tatus nakramil kota inna karme (kotka drugiego) ktorej ten absolutnie nie moze jesc! kot od soboty miał juz podane przerozne zastrzyki rozkurczowe moczopedne itd...robi siku...ale problem w tym ze robi to co pol godziny godzine po troszku ze strasznym wysilkiem i krwia;/ do tego robi gdzie popadnie :( probowano bez narkozy wlozyc cewnik ale nie udalo sie...;/ ,moze cos mu uszkodzono?!nie wiem nigdy az tak dlugo nie cierpial:(a juz kilka razy mial takie problemy ale az tak dlugo nie trwalo,jedna wizyta u weta zastrzyki lub cewnik i na drugi dzien bylo o niebo lepiej ..a tu wciaz nic juz 3 wizyta i nic;/ moze ktos z was wie co mu podac albo ma jakies dobre leki na to?chociazby z jedna dwie tabletki na sprobowanie?albo moze mi polecic co mu pomoze?!

chuda861

Od: Pt wrz 28, 2012 20:46

Post » Wto cze 25, 2013 21:24 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

jaki weterynarz??
Obrazek

Coma

Od: Wto mar 01, 2005 15:54

Post » Wto cze 25, 2013 21:34 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

chuda861 pisze:Może pomożecie?mój kot od kliku lat choruje na kamice moczowa-jada karme urinary royala...ale ostanio pod moją nieobecnosc moj tatus nakramil kota inna karme (kotka drugiego) ktorej ten absolutnie nie moze jesc! kot od soboty miał juz podane przerozne zastrzyki rozkurczowe moczopedne itd...robi siku...ale problem w tym ze robi to co pol godziny godzine po troszku ze strasznym wysilkiem i krwia;/ do tego robi gdzie popadnie :( probowano bez narkozy wlozyc cewnik ale nie udalo sie...;/ ,moze cos mu uszkodzono?!nie wiem nigdy az tak dlugo nie cierpial:(a juz kilka razy mial takie problemy ale az tak dlugo nie trwalo,jedna wizyta u weta zastrzyki lub cewnik i na drugi dzien bylo o niebo lepiej ..a tu wciaz nic juz 3 wizyta i nic;/ moze ktos z was wie co mu podac albo ma jakies dobre leki na to?chociazby z jedna dwie tabletki na sprobowanie?albo moze mi polecic co mu pomoze?!

na PW mogę podać namiar na dobrego weta w Białymstoku
ObrazekObrazekObrazek

sylwia1982

Od: Pt wrz 03, 2010 22:15

Post » Wto cze 25, 2013 22:43 Re: [Białystok13]akcja sterylizacja s.23

Mojej od pęcherza podawałam nospę ludzką. Próbowałaś?

XmonikaX

Od: Sob lut 28, 2009 20:04

[poprzednia][następna]