Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro cze 19, 2013 21:49 Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Witam,
mam kota, urodzony ok. lipca 2006, rudy, po kastracji, którego znalazłam 7 lat temu dzięki temu forum - Rudi.

kot był cały czas w domu, ale 2 razy miał problemy z pęcherzem i byl cewnikowany w kwietniu 2010 i 2013.
Miał także usuwaną narośl na prawym boku, która powstała na skutek wrastania włosków (tak powiedział lekarz).

Prowadzony był przez 7 lat w klinice Elwet w al. Niepodległości - tam mają całą historię jego wszystkich szczepień, zabiegów, etc.

Niestety okazało się, że jest on agresywny wobec dzieci......dlatego nie polecam żadnej rodzinie z dziećmi.
jestem zmuszona przekazać go w dobre ręce, ponieważ mam małą córkę i jestem w kolejnej ciąży.
Rudi nie toleruje dzieci, lekarze doradzają mi uśpienie go....
Nie wierzę, że to jest jedyne rozwiązanie i nie jestem w stanie czegoś takiego zrobić.

Dlatego bardzo proszę o kontakt od osób, które są w stanie przyjąć Rudiego.
Wyprawka będzie zawierać kuwetę, miseczki i 2 duże torby karmy dla kota, bo powinien jeszcze przez miesiąc jeść specjalną karmę.

Bardzo proszę o pilny kontakt, mogę przesłać zdjęcia, bo cała rodzina jest przeciwko mnie..........
rudi2006@onet.pl

Dziękuję,
Dorota

Rudi2006

Od: Śro cze 19, 2013 21:17

Post » Czw cze 20, 2013 5:07 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Witam,a u którego lekarza leczyłaś kocurka na Al.Niepodległości? prześlij zdjęcia kocurka.
Sara44

Post » Czw cze 20, 2013 11:14 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Rudi był leczony przez dr Pawła Grudzińskiego.
Ostatni zabieg - cewnikowanie - robiła inna Pani doktor, ale niestety nie pamiętam jej imienia....

Bardzo chciałąbym wstawić zdjęcia, ale nie mogę dojść do tego jak to zrobić.........możesz mi podpowiedzieć?
Mogę przesłać na emaila.

Rudi2006

Post » Czw cze 20, 2013 14:28 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Rudi2006 pisze:
Bardzo chciałąbym wstawić zdjęcia, ale nie mogę dojść do tego jak to zrobić.........możesz mi podpowiedzieć?

Wyślij fotkę w kosmos czyli do internetu ( ja używam fotosika, ale jest mnóstwo innych podobnych )
Jak już masz zdjęcie w internecie klikasz na nie prawym przyciskiem myszy i kopiujesz adres url zdjęcia/grafiki ( adres, a nie samo zdjęcie )

Niektóre programy ( np. fotosik) oferują gotowe kody pod przesłanym zdjęciem.

Kopiujesz kod.

Nad ramką, w której piszesz posty na forum są przyciski. Między nimi jest Img.
Klikasz Img ( wyskoczą dwa ). Klikasz pomiędzy nimi prawym przyciskiem i wklejasz zdjęcie.
[img]tu%20wklejasz%20zdjęcie[/img]
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Czw cze 20, 2013 14:52 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Poniżej załączam zdjęcia Rudiego.

Mulesia - bardzo dziękuję za pomoc :)

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw cze 20, 2013 14:59 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: poprawiłam linki do zdjęć

Rudi2006

Post » Pt cze 21, 2013 16:09 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Czy kocurek znalazł już nowy dom? A jak leczyłaś kocura u lekarza Pawła Grudzińskiego dobrze zajmował się twoim kotem? A może ta pani doktor coś nie tak zrobiła i są temu skutki.
Sara44

Post » Pt cze 21, 2013 18:05 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

właśnie nie znalazłam.
Mój narzeczony rozmawiał dzisiaj z dr Pawłem i powiedział jaka jest sytuacja.
Dr Paweł powiedział, że rozumie, ale prosi o poszukanie jakiegoś domu zastępczego jeśli jeszcze jest taka możliwość.
Klinika nie popełniła żadnego błędu. Tam są sami fenomenalni lekarze.
To kociak ma swoje jazdy i nic na to medycyna nie pomoże.

Czy możesz mi powiedzieć, czy jesteś zainteresowana wzięciem Rudiego?

Rudi2006

Post » Pt cze 21, 2013 22:01 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

A twój kocur jest szczepiony posiada książeczkę zdrowia? od kiedy zaczął się tak zachowywać że jest agresywny? próbowałaś umieszczać ogłoszenie kota na gumtree lub tablicy?
Sara44

Post » Pt cze 21, 2013 23:25 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Rudi posiada książeczkę, generalnie przestała być aktualizowana, bo wszystko jest w systemie Elwet, jeśli będziesz potrzebowała, to mogę poprosić o wyciągnięcie wszystkich zaświadczeń o szczepieniach - w tej kwestii wszystko jest idealnie. Z medycznego punktu widzenia - ideał.

Kociak jednak potrzebuje ATENCJI, zaczął się tak zachowywać odkąd poznałam swojego obecnego narzeczonego - wtedy, wg kota, do domu wkroczył intruz, a już dziecko było dla niego kompletnym nieporozumieniem.
On po prostu lubi się przytulać (jak pies), reaguje na imię, chodzi przy nodze, kładzie się na kolanach w każdej pozycji, etc.
Dlatego też potrzebuje domu, w którym będzie opiekun miał dla niego czas.

Sara, ja nie mam dużo czasu na podjęcie decyzji, dlaczego napisałam tutaj, bo wiem, że na tym forum znajdują się ludzie, którzy kochają koty niezależnie od ich wieku (choć jak widzę - małe i słodkie kaciaczki zdobywają zainteresowanie w minute, z dorosłymi gorzej....)
Dlatego proszę Cię o konkretną odpowiedź - jeśli będziesz chciała zobaczyć kotka, to zapraszam, ale proszę o konkret.

Rudi2006

Post » Sob cze 22, 2013 0:39 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Obrazek Obrazek

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Sob cze 22, 2013 1:01 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Rozumiem, że kota zaadoptowałaś z jakiegoś forumowego DT.
Kontaktowałaś się z dawnym opiekunem?

jaaana

Od: Śro gru 10, 2008 22:03

Post » Sob cze 22, 2013 7:30 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Rudi twój kocur jest po prostu zazdrosny o narzeczonego może jemu coś robi i dlatego tak się zachowuje wobec wszystkich gdybym nie miała swoich kochanych milusińskich to bym wzięła życzę powodzenia.
Sara44

Post » Sob cze 22, 2013 7:47 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

jaaana pisze:Rozumiem, że kota zaadoptowałaś z jakiegoś forumowego DT.
Kontaktowałaś się z dawnym opiekunem?

Rodzina, która go znalazła, miała swoje koty, a jego i drugiego kociaka po prostu znaleźli w piwnicy, jak kotki miały po 2-3 miesiące. Nawet nie mam już do nich kontaktu, bo to było 7 lat temu............

Rozumiem, że nie znajdę Rudiemu zastępczego domu przez to forum?
Miałam nadzieję, że jest na to szansa..............

Rudi2006

Post » Sob cze 22, 2013 7:52 Re: Dorosły kot - rudy, pilnie potrzebuje domu!

Tu każdy ma sporo swoich i podopiecznych kotów. Daj ogłoszenie na gumtree,Tablicy.pl może tam ktoś się zainteresuje twoim kocurem i znajdziesz dla niego nowy dom. Powodzenia
Sara44

[następna]