Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 17, 2013 10:32 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

wat pisze:Miałam w sprawie koteczki telefon z Poznania, miły pan, ale rozmowa niezobowiązująca, oni się zastanawiają, a ja też, bo w tle rozmowy slyszałam pokrzykujące małe dzieci, to nie jest najlepsze towarzystwo dla płochliwego zwierzaka.
Koteczka właśnie jest na sterylizacji.

W razie czego chętnie zajmę się wizytą przedadopcyjną i pomogę w czym będę mogła.
Kciuki za domki zaciskam z całych sił!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon cze 17, 2013 21:38 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

ciotka59 pisze:Obrazek za domek!
Zaproszę na następny bazarek dla małych Szczytniaków :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153955

Dziękujemy :1luvu:

jerzykowka :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto cze 18, 2013 16:40 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

A ja wrzucę kilka informacji ze schronu:
Zaszczepiłam dziś maluszki od Evity (wszystkie 7 sztuk), trójka z nich jest zarezerwowana: Krecik idzie do domu w okolicy, a 2 czarne maluszki jadą do Warszawy (szukam dla nich transportu). Właściwie mogłam od razu zaszczepić Mechanika, ale nic straconego, zawiozę go jutro.

Dakota i Marysia jadą jutro na sterylkę :ok:

Dakocisko z Mechanikiem:
ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

A tu Laura z Filipkiem:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Zdjęć szczylków nie mam nowych, bo to banda wariatów jest i aparat w telefonie nie nadąża za nimi :mrgreen:

Gazzy wraz ze swoim bratem przekazali mi 150zł na koty schroniskowe - pieniądze te przeleję Ali :ok:

Odebrałam też wyniki Pumy i Arka - trzeba chłopakom zrobić jakiś oddzielny wątek, i może jakieś wydarzenie na FB?
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto cze 18, 2013 16:49 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Ależ one rosną :strach: :mrgreen: Pięknie wyglądają :1luvu:
Julia :ok:

Dziękujemy serdecznie gazzy i jej bratu za przekazane pieniądze :1luvu:

Zaraz dopiszę to do naszej listy darczyńców.

dana.b

Post » Wto cze 18, 2013 18:24 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Koty przecudowne, a Mechanik jest moim faworytem :1luvu: fotki z Dakotą bomba!
a ja chcę się też pochwalić, że miałem przyjemność poznać Julię osobiście i być przez nią zasponsorowany restauracyjnie!!
Julia, mam nadzieję, że przy nast okazji Ty dasz się zaprosić:)

sebow

Od: Pon kwi 26, 2010 12:35

Post » Wto cze 18, 2013 19:17 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Sebastianie, z przyjemnością :)
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto cze 18, 2013 19:49 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Jakie piękne dzieciska szybkorosnące Obrazek
Oby cała banda wariatów znalazła swoje domy zaraz zaraz! Obrazek

ciotka59

Od: Sob sie 15, 2009 15:32

Post » Czw cze 20, 2013 13:08 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Wczorajszy post z viewtopic.php?f=1&t=152956&start=135#p9909362
Nowa_Sztno pisze:Krecik został dziś adoptowany :ok:
Aczkolwiek z jakimś bólem serca go oddawałam :oops:

Pani zarezerwowała go "od pierwszego wejrzenia", a jak usłyszała, że zaszczepiony, to czym prędzej przyleciała odebrać :)

Ludwiś jedzie do Wwy w niedzielę :ok:

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

dana.b

Post » Pt cze 21, 2013 12:21 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Zapłaciłam dziś za wizyty i badania chłopaków: Arka i Pumy 412zł z Basiowego Funduszu.

Obrazek

ObrazekObrazek

Tu więcej zdjęć chłopaków: https://www.dropbox.com/sh/84fsvb6m6c5xwf1/tejCu-REQ1

Przydałby się oddzielny wątek i wydarzenie na fb, żeby chłopakom chociaż DT znaleźć.
Miałam się tym zająć, ale przyznam szczerze, że rąk mi brakuje i czasu :oops:

A tu nasze malentasy - 5 kociaków od Evity, które nadal czekaja na dom (jakieś takie wypłochy na tych zdjęciach wyszły :wink: ):

Bonifacy, Dante, Felix, Florian i Odo

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt cze 21, 2013 12:44 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Powtórzę swój post z wątku horacy7:
fb odpada (nie ma konta), ale wątek mogę założyć i ogłaszać.

Maleńtasy :1luvu:

dana.b

Post » Pt cze 21, 2013 12:53 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Danusiu Kochana, dziękuję :1luvu:

Jest też od kilku dni nowy kot - taka bieda jakich mało :(
Dziadek taki, ze 100 lat pewnie ma. Do tego bez oka, z posklejaną sierścią prawie jak dredy i po wypadku - starym już wypadku, takim, co to pewnie trochę go połamało i samo się zrosło :(
Kot jest miziasty i proludzki. Chodzi sam, choć tylne łapy ma bardzo osłabione. Załatwia się normalnie i wyłącznie do kuwety. Ze zrozumiałych względów nie skacze i nie ucieka, wychodzi przed klatkę w trakcie jej sprzątania, ociera się o człowieka i mruczy. Jak mu się siedzenie w klatce nudzi, nawołuje człowieka. Niesamowita siła życia w nim siedzi.

ObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt cze 21, 2013 13:00 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

O jejusiu!!! :(
Gdzie on się podziewał zanim trafił do schroniska? 8O

dana.b

Post » Pt cze 21, 2013 13:09 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

O rany, kolejny staruszek :( Jaka w nim wola życia musi być po tym co pewnie przeszedł :( i jeszcze proludzki :cry:
Tak bardzo by człowiek chciał i domu dla niego, żeby wreszcie po tej tułaczce był bezpieczny..
po_prostu_kaska

Post » Sob cze 22, 2013 17:09 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Odo został dziś adoptowany :piwa:
Obrazek

Ale w kolejce do przyjęcia już czekają kolejne 4 kotki z maluchami :cry:
Jedna z dwójką maluszków pewnie jeszcze dziś zostanie przywieziona :cry:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie cze 23, 2013 18:20 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nowa_Sztno pisze:Ale w kolejce do przyjęcia już czekają kolejne 4 kotki z maluchami :cry:
Jedna z dwójką maluszków pewnie jeszcze dziś zostanie przywieziona :cry:

Kici z maluchami jeszcze nie przywieźli.

A 1,5h temu Ludwik i Dante pojechali do domu w Warszawie :piwa:
W ostatniej chwili, na godzinę przed wyjazdem, ludzie zdecydowali się na dwupak :1luvu:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]