CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 19, 2013 22:11 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

:( Dalie bardzo mi się podobały u bratowej męża ale gdy poczytałam o nich więcej były same przeszkody a to ziemia nie taka a to problem z przechowaniem w zimie...

Konkurs - wynik w tej chwili już możliwy do przewidzenia, Oświęcim miał szansę zanim zgłosili się wszyscy pozostali kandydaci :(

Uff… cale szczęście że po zaglądnięciu tutaj całkiem rano wyłączyłam wszystko prywatne w służbowym komputerze. Potem było nerwowo! Brakowało dokumentu, nie przekazałam go dalej. W kwerendzie nie wyświetlało mi się jako sprawa nie do końca załatwiona a ja tego nie zauważyłam. To kolejny przypadek problemów w razie braku odpowiedzi na maila chociaż jednym słowem. Napisałam tam ponad trzy miesiące temu i czekałam bez ponaglania. Tematu nie drążyłam, nie wiadomo czy poprzedni adres już kiedyś wypróbowany teraz jest aktywny. :oops:
Czasem tak robimy specjalnie, żeby spowodować jakiś odzew a nikt nic nie wie! :wink:
Kierownik (nie mój) sam się tym zajął bo nie chciał czekać na załatwienie wszystkiego normalnym trybem i naszym oczekiwaniem! :(
Zaprojektował odpowiedni formularz i nagle przyszedł i zaczął mi to pokazywać na moim komputerze…. Z prędkością taką, że niczego nie zdążałam zanotować tylko stwierdził "później sobie napiszesz instrukcję" :twisted: . Dobrze, że zostawiłam pootwierane okna. :wink:
Faktycznie - wszystko dobrze zapamiętałam - mniej więcej za godzinę efekt szkolenia przydał się do moich potrzeb w dzisiejszej pracy :) ….
….
Telefon? Dziś miał okres próbny. Rano jeden SMS udało się wysłać z raportem „doręczono’, inny sieciowy z zewnątrz odebrałam. Nikt nie dzwonił.
Upał był straszny, pokój nasłoneczniony.
Zrezygnowałam z wycieczki do centrum i pokazywania telefonu, który w tym momencie normalnie działa. :twisted:
Wieczorem udało się zrobić zdjęcie i wysłać MMS z raportem też , że „został doręczony”!
Dziś na naszych stawkach odkryliśmy kolejną ptasią rodzinę – teraz to następne kaczki krzyżówki!
Obrazek….
18.06 zakwitła 1 aksamitka,
19.06 – kolejne dwie …
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw cze 20, 2013 9:36 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzień dobry! :ok: Miłego dnia!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw cze 20, 2013 22:02 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Psio-koci przekładaniec był zrobiony dawno temu – podczas urlopu rok temu – Nero miał wtedy około 3,5 miesiąca.
Teraz już nigdy nie leżą tak blisko siebie! :|
…..
Wczoraj się poczułam oszukana owocowo :ryk: Mianowicie specjalnie wieczorem pojechałam na targowisko wybrać ładne duże truskawki…. A zapakowano mi malusieńkie niezbyt dojrzale – że "on nabiera szufelką pierwsze lepsze i nie będzie wybierał po jednej" – specjalnie go o to prosiłam i pokazywałam miejsce, z którego proszę o nabranie nie po jednej tylko szufelką…. Najpierw wziął pieniądze a potem dał owoce – dwie osoby wcześniej zrobił odwrotnie i ktoś wysypał truskawki na stragan wcale ich nie kupując.… :evil: Za duża konkurencja - u nich nie muszę niczego kupować :evil:
…..
Dziś byłam zła na siebie…. Kiedy nareszcie się nauczę, że jeśli produkt, który używam i aktualnie go potrzebuję widzę w okazyjnej cenie żeby to natychmiast kupować.
Była karma, po niecałe 10,- zł za opakowanie, kupowałam inne produkty na obiad i do domu, przyjechałam autobusem z plecakiem. Odłożyłam to z myślą, że kupię za kilka dni i co?.... to samo kosztuje prawie 16 złotych…. Wrrrr…
….
W nocy było bardzo gorąco – około 19 stopni…. Chodziłam sobie po domu około 4, prawdopodobnie obudziłam TZ albo na odwrót on mnie…. Zasnęłam dużo później. Efekt był taki, że przerażona obudziłam się o 7:15 a gdzie śniadanie, pozostałe poranne domowe obowiązki, odkurzenie, psi spacer, zajmowanie się sobą…..a do biura muszę dojechać najpóźniej na 9:00….
Uff! Zdążyłam i nie spóźniłam się, autobus dojechał wyjątkowo szybko i nie utknęliśmy w porannym korku…

Upał? – dziękuję! Prawdopodobnie u Was w innych częściach kraju jest jeszcze cieplej!
Jak było u Was, jak to znosicie i jak się czujecie? :(
U nas podobno było 32 stopnie w cieniu! Sucho! Niebo bezchmurne!
Najgorzej mają dzieci, osoby starsze i chore… :(
Stopniowo musimy się przyzwyczaić. Topimy się!

Znośnie jest jedynie nad wodą ale tam człowieka obsiadają komary. Dziś nie zauważyłam malutkich kaczuszek. Wczoraj kilka godzin wcześniej podobno było ich 6, ja widziałam tylko 4 – ktoś je zjadł?
W domu trwa wojna o przywilej do polowania na komary…
Upału nie lubię, nie toleruję ale jak we wszystkim – jest jedna jedyna dobra strona – upał i słońce jest mi potrzebny do ogrzania wody do pływania w dorzeczu Bugu bo do zimnej nie wejdę….
Na to konto nareszcie trafiłam na dobra wielkość kostiumu kąpielowego i go sobie kupiłam. Poprzedni był delikatnie mówiąc zbyt mocno się rozciągający :ryk:
…..
Koniec roku, dużo się dzieje w szkole, przychodzą znajomi. Dziś wyszli po 20:00.
W szkole wszyscy nauczyciele dostali taki bukiet:
Obrazek
Nero już dwa razy mi go przewrócił, rozlał wodę, złamał lilię…. Jest zachwycony bo dostał szeleszczący papier – ja jestem oczarowana trochę mniej bo go słyszę w środku nocy :twisted:

Ktoś całkiem niedawno nauczył się samodzielnie pokonywać wysokość w kolejnym pomieszczeniu – pokój od podwórka, piec prawie do sufitu
Obrazek….
Przy okazji – powinnam pooglądać w sklepach szeleczki! Zbliża się okres urlopów, nie wiadomo kto kiedy gdzie będzie. Na początku lipca termin szczepień. Najwyższy czas uczyć Nerunia chodzić w szelkach – te poprzednie po Mikusiu są czarne a jak by wyglądał czaaarny kot w czarnych szelkach – nijako a dodatkowo zapięcie nie na zatrzaskową tylko zwykłą bardzo niewygodną klamerkę….. Agnieszka kto wie może będziesz miała okazję po roku przerwy zobaczyć Wampirka ponownie :)
Za Wszystko i wszystkich bardzo mocno trzymamy kciuki :ok: :ok: :ok:
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw cze 20, 2013 22:47 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Sporo sie u Ciebie dzieje :kotek: - nasz upal- 38 stopni :roll:

W aucie kolezanki zostawionym na slonku,bo objelo to miejsce 59 stopni 8O

W domu tez robi mi sie za cieplo na prace-ale z wentylatorem daje rade-w koncu to parter- psina nie chciala isc do brata,bo u niego na pierwszym pietrze cieplej :twisted: rozwazam prace w nocy przy otwartym oknie i balkonie-trudno najwyzej wszystkie cmy i komary przyjda :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Pt cze 21, 2013 9:18 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzień dobry, nie wiem ile u nas, ale na balkonie w pełnym słońcu wczoraj bylo 46. Teraz jest 27, słońce jeszcze nie dotarło. Jakiś minimalny wiaterek wieje, ona otwarte na przestrzał, ale przeciągu nima :roll: Wiatrak chodzi, ale z miernym skutkiem. Po prostu gorąco. Lato chyba stara się nam wynagrodzić długą zimę ;)

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Pt cze 21, 2013 9:45 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Nie lubię upałów :oops: :cry: po prostu zdycham ,ni ma czym oddychać w dodatku leje się ze mnie ciuraskiem :| a mój mąż kochał taką pogodę ,pławił się w niej .
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 21, 2013 10:48 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzień doberek! :)
Oj ja tych upałów mam dość. Jestem osobą "puszystą", i pocę się okropnie, i na dodatek nie mam fajnych ciuchów na lato :( U nas 33 było wczoraj, nie wiem jak dziś...
Dobrze, że żeś mi przypomniała - muszę Cynamonowi kupić kaganiec, bo weterynarza mi zje, i tyle ze szczepienia. Eh, lipiec miesiącem wydatków...
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Pt cze 21, 2013 10:56 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Ratio ,a co to są fajne ciuchy :wink:
chodzę w tym co dostanę :oops: i niestety zawsze w spodniach .
Zresztą ja naprawdę w spodniach czuję się najlepiej ,zawsze tak było :kotek:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 21, 2013 11:09 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Ja zazwyczaj w spódnicach, spodni mam tylko 2 pary - jedne to dresy, w taką temperaturę nie do noszenia :/
Fajne ciuchy to takie, w których jakoś się wygląda ;) A większość moich ubrań pochodzi z garderoby babci... Są niektóre fajne, ale większość mnie postarza. A ja przecie jeszcze 20 lat nie skończyłam :(
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Pt cze 21, 2013 11:31 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Ratio ,to Ty dzieciak jesteś :wink:
ej ,ja ostatnio miałam dużo ubrań ,.parę worów dostałam ,ale albo za duże albo za małe ..niestety wszystko oddałam :cry:
aż mi się przykro zrobiło :oops: :cry:
Obrazek

dorcia44

Post » Pt cze 21, 2013 11:53 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

W nocy zapisywałam temperaturę - 23:20 – 22 21062013 6:48 – 21 stopni!
Nie wiem ile jest w ciągu dnia, nie wiem ile na słońcu ani w cieniu - ani w zamkniętym samochodzie – nie ma mnie a termometra tutaj nie mamy…. Słyszę tylko prognozę w radio – 33 stopnie u nas… :|
…..
Wygłupiłam się – a właściwie przez moment była niezbyt zręczna sytuacja :oops: czekaliśmy w kuchni obydwoje z Moim Kierownikiem - ja na zagotowany wrzątek i w kolejce do wody bieżącej i umycie owoców. W momencie zaczęliśmy rozmowę na temat zwierzaków – w sukience z krótkim rękawem świetnie widać jak jestem podrapana i pogryziona…Zapytałam o zwierzaki, które znałam bo widziałam je kiedyś tutaj w kuchni ….czasem sobie pokazywaliśmy zdjęcia, Choco też widzieli w realu…. Znamy się i pracujemy razem od kilkunastu lat. Ślub braliśmy w podobnym okresie, nasze dorosłe już dzieci są w identycznym wieku, równocześnie przeżywaliśmy kolejne etapy edukacji, chodzili do tej samej szkoły, całkiem przypadkiem z małymi dziećmi spędzaliśmy urlopy w tej samej miejscowości nad morzem w podobnym terminie, …czasem bywały biurowe spotkania w wolnym czasie z udziałem TZ albo nie, znałam osobiście jego partnerkę tylko nie przewidziałam, że już nie są razem (On nie wie - psy są Oli) a zresztą skąd można wiedzieć kto aktualnie jest z kim a kto się rozwiódł…tego nie wiemy czasem przy dużo bliższej znajomości prywatnej nawet gdy wkraczamy w swoje osobiste tematy…. :oops: Prędzej ja zwalniając się często tak jak teraz do okulisty powinnam cokolwiek powiedzieć ale nie On mnie o swoim życiu prywatnym :oops:
Zresztą do tej pory mam w komórce nr telefonu do Oli - wspólnie brałyśmy udział w akcji wyciągania ze schroniska psa i przewożenia go na kilka etapów przez całą Polskę a ja chcąc przekazać paczkę - próbki karmy, których kilka rodzajów wtedy jadła mała Choco poszłam na spotkanie z suczką... zdjęcia z tego spotkania dostałam na służbowego maila właśnie od Kierownika i śmialiśmy się jaka Polska jest mała :ryk:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt cze 21, 2013 16:40 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

U nas o 6 rano bylo juz 30 :roll: :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Sob cze 22, 2013 14:38 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Bry :) U nas trochę się ochłodziło, jest 27 stopni.
Lubię upał, ale do efektywnej pracy potrzebuję temperatury około 25 stopni. W moim budynku nie da się otworzyć okien, bo jest niby klimatyzacja. W czwartek i piątek mieliśmy po 29 stopni. Zgadnij, co z tym zrobiła szefowa.
Najbardziej to mi żal sąsiadki, 77 lat. We czwartek miała zabieg, wracała do domu około 15, przez całe miasto.

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Sob cze 22, 2013 16:01 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

kussad pisze:Agnieszka kto wie może będziesz miała okazję po roku przerwy zobaczyć Wampirka ponownie :)
Ewo, czekam na konkrety ;) może w końcu i Ty zobaczysz moją pannę :)
Czytam i jestem - z doskoku i na ogół bezczasowa.
Obrazek
Wszystkie argumenty na podparcie ludzkiej wyższości nie są w stanie zaprzeczyć jednej niezaprzeczalnej prawdzie: w cierpieniu zwierzęta są nam równe. Peter Albert David Singer

szybenka

Od: Nie gru 13, 2009 22:16

[poprzednia][następna]