Kocia rodzinka na balkonie. Pani ['] Pan ['] została kotka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 19, 2013 10:11 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Aniu, "fundacja"k-m to najgorsze miejsce gdzie można by oddać kocięta. Dobrze, że powklejałaś linki, osoby, które nie znają sprawy będą mogły poczytać. Ja kiedyś zrobiłam osobne wydarzenie na fb ze wszystkimi informacjami - oj dużo się tam działo.
No to zrobię ślicznotom wydarzenie. Mam pytanie, czy w opisie mogę wkleić ten gotowy już tekst czy mam sama ułożyć coś nowego. Troszkę tam będę musiała poddramatyzować, więc osoby czytające z miau proszę o wyrozumiałość :wink: Fajnie, że jest dużo zdjęć.
Pomyślałam też o jakiejś budce dla nich na ten balkon, żeby się mogły schować, nawet zwykłe duże pudło kartonowe oklejone folią wyłożone polarkiem dałoby schronienie
Czekam na decyzję w sprawie tekstu - czy mogę użyć czy nie i biorę się szybciutko bo niedługo do pracy muszę wychodzić
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Śro cze 19, 2013 10:18 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

ewan pisze:Pomyślałam też o jakiejś budce dla nich na ten balkon, żeby się mogły schować, nawet zwykłe duże pudło kartonowe oklejone folią wyłożone polarkiem dałoby schronienie

Ci ludzie od tego balkonu nie chcą tam tych kotków:

Anna61 pisze:
mb pisze:Z tego, co zrozumiałam, to ci ludzie, których jest ten balkon, to raczej nie przejmują się sytuacją tych kotów.

dokładnie, bo dopuki były małe i się nie rozłaziły, to było okey, ale teraz, gdy w dzień i w nocy te koty zeskakują z balkonu i pani musi chodzić i z powrotem wsadzać to ma dosyć, szczególnie w nocy gdy małe się drą bo nie mogą wejść.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 19, 2013 11:21 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Wydarzenie zrobiłam https://www.facebook.com/events/5655008 ... xt=create#
tekst zapożyczyłam (jeżeli chronią go prawa autorskie, proszę dać znać zmienię :wink: )

"Niewiele do szczęścia nam trzeba, wystarczy bezpieczny kąt
Miseczka ciepłego mleczka, i by ktoś zabrał nas stąd!
Nie mamy tutaj niczego, nawet mięciutkiej podusi
I wciąż coś złego się dzieje,mamusia nas bronić musi!
Więc gdybyś zechciał koteczka, najfajniejszego na świecie
To proszę pokochaj, przygarnij, uratuj kocie dziecię!!!"
Obrazek
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro cze 19, 2013 11:23 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Ewuniu jak zwykle piękny wierszyk ale wydarzenie mi się nie otwiera z tego linka :roll:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 19, 2013 11:44 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Goyka pisze:Ewuniu jak zwykle piękny wierszyk ale wydarzenie mi się nie otwiera z tego linka :roll:

Mnie się otwiera. :ok:

Bardzo dziękuję za zrobienie wydarzenia :1luvu: :1luvu: :1luvu:

A ja dopiero znowu wróciłam bo ktoś łapał tą kotkę z pod aut i maluszka, i zostawił w klatce w czyimś mieszkaniu, gdzie kotka się rzucała.
Kazałam przykryć czymś klatkę i powiedziałam, że pojadę i ją odwiozę do lecznicy razem z małym który był w kontenerku.
Osoba jakaś bez pomyślunku, bo nawet nie umiała zamknąć kontenerka i drzwiczki były podstawione stołkiem, a wystarczyło tylko zaczepy obrócić.
osoba zostawiła je bo nie miała transportu i nie wiedziała kiedy go będzie miała.
Była też z małym dzieckiem w wózku które krzyczało...............''organizacja super'' :?

Ta koteczka jest taka kochana, tak by chciała mieć swojego człowieka, bo jak żył ten pan co ją dokarmiał, to za nim chodziła jak piesek. :(
Kotka ma około 7+ lat, może by kto chciał jej dać swoje kolanka na stare lata? :cry:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro cze 19, 2013 11:57 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

no to nie wiem czemu mi się nie chce otworzyć. Jak klikam w ten link to pokazuje mi się kalendarz i nadchodzące wydarzenia :roll:

a co z maluszkiem będzie tym co się z mamą złapał?
Obrazek

Goyka

Post » Śro cze 19, 2013 11:57 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

:ok: :ok: :ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 19, 2013 12:03 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Goyka pisze:no to nie wiem czemu mi się nie chce otworzyć. Jak klikam w ten link to pokazuje mi się kalendarz i nadchodzące wydarzenia :roll:

U mnie jest tak samo.

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Śro cze 19, 2013 12:04 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

mb pisze:
Goyka pisze:no to nie wiem czemu mi się nie chce otworzyć. Jak klikam w ten link to pokazuje mi się kalendarz i nadchodzące wydarzenia :roll:

U mnie jest tak samo.

u mnie też
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro cze 19, 2013 12:19 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Anna61 pisze:A ja dopiero znowu wróciłam bo ktoś łapał tą kotkę z pod aut i maluszka, i zostawił w klatce w czyimś mieszkaniu, gdzie kotka się rzucała.
Kazałam przykryć czymś klatkę i powiedziałam, że pojadę i ją odwiozę do lecznicy razem z małym który był w kontenerku.
Osoba jakaś bez pomyślunku, bo nawet nie umiała zamknąć kontenerka i drzwiczki były podstawione stołkiem, a wystarczyło tylko zaczepy obrócić.
osoba zostawiła je bo nie miała transportu i nie wiedziała kiedy go będzie miała.
Była też z małym dzieckiem w wózku które krzyczało...............''organizacja super'' :?

Ta koteczka jest taka kochana, tak by chciała mieć swojego człowieka, bo jak żył ten pan co ją dokarmiał, to za nim chodziła jak piesek. :(
Kotka ma około 7+ lat, może by kto chciał jej dać swoje kolanka na stare lata? :cry:

Może i bez pomyślunku, ale jednak pozytywne działanie, i to z sukcesem!
Warto docenić, bo nieczęsto się zdarza.
Obrazek

violet

Od: Pon sty 07, 2013 17:17

Post » Śro cze 19, 2013 12:24 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

violet pisze:Może i bez pomyślunku, ale jednak pozytywne działanie, i to z sukcesem!
Warto docenić, bo nieczęsto się zdarza.

Tak wiem :wink: ale kotów tylko szkoda, bo one też strach odczuwają.
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Śro cze 19, 2013 12:29 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Gosieńko mnie się otwiera, ale wkleję jeszcze raz https://www.facebook.com/events/565500820169485/?ref=3 dajcie znać czy jest ok
Przydałoby się podać jakiś kontakt mail. telefon do Ciebie Aniu chyba w razie zapytań.
Zaglądajcie tam proszę i kontrolujcie sytuację kto ma fb, bo ja 14-22 jestem wyłączona a może się zdarzyć że będą zapytania o kociaki
Ostatnio edytowano Śro cze 19, 2013 12:32 przez ewan, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Ernest Hemingway

ewan

Post » Śro cze 19, 2013 12:30 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

no i dupcia, dalej to samo :roll:
Obrazek

Goyka

Post » Śro cze 19, 2013 12:33 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Goyka pisze:no i dupcia, dalej to samo :roll:

https://www.facebook.com/#!/events/5655 ... l_activity spróbuj może tak :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

kasia1568

Od: Śro cze 12, 2013 14:37

Post » Śro cze 19, 2013 12:34 Re: Kocia rodzinka pilnie potrzebuje DS lub DT, nim zginą.

Goyka pisze:no i dupcia, dalej to samo :roll:

też nie mam
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

[poprzednia][następna]