Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 18, 2013 12:26 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

cytując z watku jerzykowej, nie bywam na portalach, ale informaje i zdjęcia białasków i Gastona-Bąbla rosyłam wśrod swoich bliskich i znajomych, o których mogę powiedziec, że to są właśnie te domki;

tu wklejam zdjęcie Zosi nie do końca na ścieżce pokojowej z Budyniem,

Obrazek
Obrazek

sonata

Od: Czw wrz 23, 2010 13:00

Post » Wto cze 18, 2013 16:08 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Napisałam, proszę coś poprawić, zmienić, dodać według uznania.

Bąbelek szuka nie wychodzącego domu.
Bąbelek to około roczny kocurek o wyjątkowo wytwornym umaszczeniu, wygląda jakby nosił strój wieczorowy, frak lub smoking.Z owym strojem kontrastuje charakter kotka, jest bowiem stworzeniem uwielbiającym zabawę, pełnym energii, wesołym, pragnącym towarzystwa innych kotów, psów a przede wszystkim ludzi.Samotności nie znosi, potrafi w desperacji skoczyć na klamkę zamkniętych drzwi i je otworzyć. Gorąco pragnie przytulać się mrucząc przy tym przepięknie.Nie miał łatwego życia, ale został uratowany przez Wspaniałą Osobę, poczuł co znaczy ciepło i miłość.Niestety, jak w pięknej balladzie zespołu „Pod Budą” Pani zapukała do Niebieskich Bram, ale inaczej niż w piosence, nie zabrała Bąbelka ze sobą, zostawiła go tutaj z nadzieją, że ktoś go pokocha równie mocno jak Ona.
Bąbelek zasługuje na dobry domek, na czułych opiekunów, potrafi odwdzięczyć się za serce mu okazane.Został już odrobaczony, zaszczepiony i wykastrowany, jest zdrowiutkim, czyściutkim kotkiem.Oczywiście bezbłędnie korzysta z kuwetki.Przebywa w domu tymczasowym w Warszawie, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.
Kontakt......

Tuptuś i Atomek, biali, nierozłączni bracia.
Tuptuś i Atomek mają około półtora roku, są więc bardzo młodzi i jak przystało na kocich młodzieńców są pełni wigoru, uwielbiają się bawić, biegać za pluszowymi myszkami i skakać za wędką.Jednocześnie to kotki przyzwyczajone od zawsze do bycia z ludźmi, kochające ich towarzystwo,pragnący wciąż się przytulać.Nic dziwnego, zostali bowiem wykarmieni butelką.Nie było przy nich ich kociej mamy, przytulić mogli się tylko do siebie, ogrzewać się nawzajem i myć sobie futerka.Powstała więc między nimi szczególna więź, nie można ich rozdzielić.Mieli kochającą Dużą, ale odeszła tak daleko, że już dalej nie można i skąd już się nie wraca.Na pewno obserwuje ich z wysoka i liczy,że koci chłopcy znajdą domek, w którym nie zabraknie im miłości i gdzie ich miseczka będzie zawsze pełna.Obaj są zjawiskowo piękni, rzadko zdarza się nieskazitelnie białe umaszczenie u kotów, często towarzyszy temu głuchota.Tuptuś nie słyszy,ale zupełnie nie przeszkadza mu to w normalnym funkcjonowaniu, musi już jednak zamieszkać w domku nie wychodzącym.
Tuptuś i Atomek są odrobaczeni, zaszczepieni i wykastrowani.Pięknie też korzystają z kuwetki.
Przebywają w domu tymczasowym w Poznaniu, ale możliwy jest dowóz w inne miejsce.Warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej.Kontakt...
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto cze 18, 2013 16:24 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Pięknie to napisałaś :love:
Ja będę robić ogłoszenia białaskom. Potrzebuję tylko zdjęć i danych do kontaktu :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto cze 18, 2013 17:03 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Ostatnio jestem gościem we własnym domu, ale właśnie nadrobiłam zaległości w czytaniu.

Niestety nie pomogę w pisaniu tekstów, bo absolutnie się do tego nie nadaję :oops: ale te napisane przez Was bardzo mi się podobają. Danusia niczym burza (jak zwykle) porobi ogłoszenia, pozostaje mi więc trzymać kciuki za wszystkie Basiowe futrzaki i za Was drogie opiekunki, co też nieustannie czynię :ok: :ok: :ok:

Odebrałam wyniki Pumy i Arka (pełne rozliczenie dostanę w piątek) - chyba trzeba chłopakom zrobić jakiś oddzielny wątek, i może jakieś wydarzenie na FB? Spróbuję to jakoś ogarnąć.
ObrazekObrazek
Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Śro cze 19, 2013 9:36 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Dziewczyny, przepraszam, nie dam rady chwilowo zająć się tekstem do ogłoszeń :(
Jak będę miała chwilę i myśli zaczną trzymać się kupy to coś pokombinuję.
Ewuś, piękny tekst :ok:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro cze 19, 2013 9:45 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Ewuniu, baaardzo fajne teksty :D
DZIĘKUJEMY :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Dana :1luvu: Dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kontakt do mnie i info o fotach zamieściłam w moim wątku :oops:

Nelka :1luvu: mamy nadzieję, że u Ciebie wszystko dobrze!!!
Jeśli możemy pomóc jakoś, daj znać, proszę.
Trzymamy kciuki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 19, 2013 10:42 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Znaleziono zapis dotyczący szczepienia Bąbla, wysłałam PW meksykance

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Śro cze 19, 2013 11:00 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

wat pisze:Znaleziono zapis dotyczący szczepienia Bąbla, wysłałam PW meksykance

:1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 19, 2013 11:02 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Uważam, że wszyscy trzej koci chłopcy są bardzo atrakcyjni, fantastyczne charaktery, o urodzie nie wspomnę.No i absolutny fullserwis, to trzeba podkreślać.Problemem są wakacje :evil: , mniej adopcji, ale trzymam mocno kciuki :ok: :ok: :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro cze 19, 2013 11:11 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Dziewczyny, dziękuję wszystkim...
ja też w biegu.
Jak tylko będę mogła przekażę info o Bąbelku pani doktor. Zapytam czy potrzebuje w PDF-ie. Dziękuję wat. Przeprowadziłaś poważne badania archiwalne w połączeniu ze śledztwem... to nie łatwe... a Basi, niestety nie możemy zapytać...
Dziękuję raz jeszcze.

Dziękuję wszystkim za teksty, białaski mają inne wersje na wątku Asi.
Dogadam się z Danusią jak robimy, może wystartować z jednym ogłoszonkiem białasków ze starymi zdjęciami... a jak będą nowe zdjęcia to się wstawi kolejny tekst.
Ja się nie upieram przy żadnym działaniu... ale lepiej robić coś lub nic...

Asia bardzo dzielnie jak dwóch rannych partyzantów walczy w sprawie Michasia...
Dziękuję za wsparcie i pamięć o Basinych białaskach.
To naprawdę jest ważne.

Gdybyście miały jeszcze jakieś sugestie, bardzo proszę i z góry dziękuję.
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 19, 2013 11:53 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Jestem.
Ja tam mogę wystartować. Może z jednym z tych krótkich i jednym, dwoma zdjęciami, tak na dobry początek?

dana.b

Post » Śro cze 19, 2013 12:01 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Danusiu to chyba trzeba te zdjęcia po prostu z forum wyciągnąć...
Rozmawiałam przed chwilą z Asią w sprawie Michasia, Asia w pracy... pand doktor w warszawie przyjmuje tylko we czwartki i wtorki (jutro niestety nikt nie zrezygnował a pand doktor nikogo więcej nie przyjmie i już, nie udało się Asi wybłagać). Michaś może nie dożyć do przyszłego czwartku jeśli nie wdroży się leczenia. Asia nadal walczy i szuka... nie mogę jej teraz miętosić o zdjęcia...

Danusiu dasz radę wyciągnąć zdjęcia z forum i ruszyć z jednym tekstem?
Za Michaśka i Asię zaciskam łapska :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Śro cze 19, 2013 12:04 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Nie ma problemu. Często zdjęcia pobieram sobie właśnie z forum.

Za Asię i Michasia :ok:

dana.b

Post » Śro cze 19, 2013 12:05 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Trzymam kciuki za wszystkich, bardzo, bardzo mocno.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 19, 2013 12:42 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Szukamy DT dla Bąb

Z wątku viewtopic.php?f=1&t=153474
dana.b pisze:Na początek wybrałam tekst villemo5 i zdjęcia z pierwszej strony.
http://img12.imageshack.us/img12/9554/dsc0246xa.jpg
http://img4.imageshack.us/img4/9463/dsc0217gw.jpg

Tuptuś i Atomek - bracia nierozłączni

Dwa młode kocurki, zaszczepione, odrobaczone, kastraty szukają wspólnego odpowiedzialnego domu.
Koty są bardzo przyjacielskie i łagodne. Dotychczasowa opiekunka przegrała walkę z chorobą, a przed tymi młodziencami całe długie życie.
Jeden z braci jest głuchy i z tego powodu musi zamieszkać we wspólnym domu razem z drugim.
Chłopcy są mocno ze sobą zżyci, przepadają za towarzystwem człowieka.
Kocurki są zdrowe, odrobaczone, wykastrowane, zaszczepione, bezbłędnie korzystają z kuwety.
Możliwy dowóz na terenie całego kraju.

dana.b

[poprzednia][następna]