Bardzo potrzebne :
* nowe domki
* karma dla kociąt
* podkłady
* wsparcie finansowe żeby spłacić dług w lecznicy

Kociaki przyszły na świat na terenie Rybnickiego Szpitala dla Nerwowo i Psychicznie Chorych.
Są dziećmi jedynej niewysterylizowanej kotki z terenu szpitala => rybnickie szpitalniaki http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=136738
Urodziły się 08.05.2013 czyli wczoraj skończyły 5 tygodni.
Kotka rodziła je na gołej ziemi, potem przeniosła w pokrzywy i ciągle przenosiła w inne miejsce, bo koszono cały teren kawałek po kawałku.
Pogoda fatalna, maluchy zmarznięte i coraz bardziej zaglucone - cytat z wątku szpitalniaków :
Od paru dni maluchy mają coraz bardziej zaropiałe oczka -maluchy już widzą od 2 dni 4 małe zaczynają jeść mokrą karmę. Wczoraj nastąpił kryzys bo wszystkie maluchy maja tak zaropiałe oczka że już nic nie widziały wiec chusteczką i woda mineralna umyliśmy im oczka dziś zapadła decyzja by zabrać maluch razem z mama do lecznicy!
Dzisiaj po południu pojechaliśmy na teren szpitala i okazało się że w domku jest tylko 1 maluch

Więc czekaliśmy aż przyszła mama i zabrała ostatniego malucha przeprowadziła go przez drogę do żywopłotu więc zaczęliśmy przeszukiwać cały żywopłot okazało się że reszta maluchów jest kilka metrów dalej w czymś co było kiedyś żywopłotem teraz to jest tam więcej chwastów niż krzaczków... Moja druga połowa chwyciła mamę a ja trzymałam transporter udało nam się ja złapać

Mokrzy zmarznięci ale szczęśliwi że udało się uratować małe i złapać mamę gdyby tam zostały solidnie by zmokły i zmarzły!!
W takim stanie pojechaliśmy prosto do lecznicy a był to nie lada wyczyn część dróg była nie przejezdna.... ale udało się maluchy są już w lecznicy pod opieką bluerat. Mama zostanie wysterylizowana a małe będą leczone w tym też czasie będą razem w jednej klatce w lecznicy!!
BARDZO PROSIMY O WSPARCIE LECZENIA MALUCHÓW!!
Kociaki zostały złapane z mamą 10.06 podczas ulewy i gradobicia, po czym trafiły z mamą do lecznicy, gdzie są leczone, a mama czeka na sterylizację.
Dług w lecznicy :
70zł -10.06 I wizyta z badaniem, antybiotykiem w zastrzyku, witaminami, kroplami do oczu, plus puszkowa Animonda
30zł USG kotki bo ma duży brzuch - czy jest w kolejnej ciąży i czy trzeba ciachać na cito - na szczęście nie jest ciężarna
20zł - 13.06 -badanie kału, bo kotka jest bardzo wzdęta i robi brzydkie kupy - badanie ujemne, dobrze byłoby aby kotka dostała karmę na jelita np Intestinal, ale nie ma na to zupełnie funduszy
SUMA na dzień 13.06 to 120zł plus 40zł = 160zł:
10zł - Doba pobytu w klatce - w tym żwirek i zwykła sucha karma dla matki (kociaki w lecznicy są od 10.06.2013) - czyli ta suma ciągle rośnie - na 13.06 to 40zł[/size]
Za kilka dni trzeba będzie odrobaczyć maluchy i mamę.
Może się uda zdobyć talon na sterylizację kotki, wtedy przynajmniej odpadnie koszt sterylki.
Ja niestety zostałam bez ZUSu, bez pracy, za to z 3 dorosłymi tymczasami (Hektor, Zuza, biało-czarna z Hallera - zwrot z adopcji

WYDATKI :
Dług w lecznicy :
70zł -10.06 I wizyta z badaniem, antybiotykiem w zastrzyku, witaminami, kroplami do oczu, plus puszkowa Animonda
30zł USG kotki bo ma duży brzuch - czy jest w kolejnej ciąży i czy trzeba ciachać na cito - na szczęście nie jest ciężarna
20zł - 13.06 -badanie kału, bo kotka jest bardzo wzdęta i robi brzydkie kupy - badanie ujemne, dobrze byłoby aby kotka dostała karmę na jelita np Intestinal, ale nie ma na to zupełnie funduszy
45zł pasta na biegunkę IgPro DC
28zł 17/18/19.06 - odrobaczenie maluchów - Fenbendazol żel i Milbemax dla mamy
17zł antybiotyki i witaminy w zastrzykach dla maluchów
12,64 tacki Winston kupiła afiain
56,39 tacki i saszetki Winston dla maluchów zakupione przez bluerat- w sumie 71 sztuk z promocji - maluchy z mamą są w stanie zjeść do południa 6 sztuk i tyle samo późnym popołudniem
10zł duża Animonda 27.06 bo tacki wszystkie zjedzone
32zł kolejne odrobaczenie Milbemaxem 23.07.
200zł szczepienie maluchów - zostaną zaszczepione w przyszłym tygodniu myślę że koło wtorku środy czyli 30.07
20zł - badanie kału zrobione 27.07.2013
55zł- test Snap Giardia ( lamblia) wynik negatywny - Koszt testu pokryty z Puszki Bezdomniaczków !
145zł wizyta po godzinach z maluszkiem w stanie krytycznym 15.08.2013
147zł szczepienie pozostałej trójki kociaków i 2 kg karmy dla nich 16.08
45zł test na panleukopenię
+ 389zł koszt domku z czterema "dziuplami"(z transportem) jest spory ale domek jest solidny ocieplony, otwierany i posłuży lata a maluchy będą miały się gdzie schować w czasie deszczu. Domek zamówiłam ale jeszcze nie zapłaciłam bo nie dysponuje obecnie taka gotówką:-( i koszt przelewu pocztowego
Nie podliczony zostaje jeszcze ! antybiotyki dla kocicy - bo dostała i Convenię i Enrobioflox potem, dostawała też kroplówki dożylne przez kilka dni.
Kotka była w lecznicy od 10.06 do 31.07 co daje łącznie 51 dni.
Sterylizacja na talon to 8 dni przechowania, kastracja to 5 dni.
Zostały zrobione 3 kotki i jeden kocurek co daje 29 dni.
Różnica to 21 dni pobytu czyli 210zł za pobyt .
Pobyt to zajęcie klatki, podkłady - 1-2-3 dziennie w zależności od zużycia/zniszczenia, żwirek bentonitowy (codziennie cała kuweta była do wymiany, pod koniec nawet 2x dziennie bo 6 sikających do małej kuwetki kotów robiło swoje). Do tego sucha karma.
***pobyt 10zł/dobę [w tym żwirek, sucha karma, podkłady, obsługa] - są w lecznicy od 10.06 - więc to teraz najbardziej uderza po kieszeni
Z puszki bezdomniaczkowej został pokryty koszt badań krwi - przeglądowych i testu FeLV/FIV ! Bardzo dziękujemy lecznicy!
Całkowity koszt leczenie maluchów i mamy + koszt domku to dał sumę 1477,03 zł
SPONSORZY:
100zł margoth82
30zł Alienor na Glutki lub biegunkową mamę
60zł beata1973 DLA KOCIAKÓW:5 GLUTKÓW, BIEGUNKOWA mama
100zł margoth82 po raz drugi:-)
80zł dla glutków i mamusi od AgiPap
40zł Alienor na szczepienie maluchów
50zł otrzymałam wpłatę od Pani Danuty.P z Krakowa
70zł wczoraj zebrała nasza znajoma Pani Danusia z Rybnika
100zł Violet
40zł od KASIA1568
60zł tomek_k na domek dla maluchów
100zł margoth82
50zł dla maluszków ze szpitala -anonimowo
50zł dla maluchów ze szpitala od Leny
30zł ZASILENIE KONTA NA SZPITALNIAKI
200zł dla szpitalniakow - anonimowo
60zł Alienor na kociaki ze szpitala
50zł na maluszki ze szpitala-ANONIMOWO-
Razem 1270zł
DŁUG : 207,03 zł
POTRZEBA :
karmy dla kociąt
karmy i żwirku dla Zuzy i Hektora- zwrotów z adopcji
podkładów do klatki
Jeżeli ktoś chciałby wspomóc kociaki finansowo, to na pw mogę podać nr konta - albo mój albo bezpośrednio do bluerat.