wszyscy kochamy Fionkę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 08, 2013 7:42 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

My kastrowaliśmy Pippina pomiędzy szczepieniami: po dwóch tyg od pierwszego a drugie 3 tyg po zabiegu. Zapytaj wetki, może Fionkę też tak wyciąć?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Pon cze 10, 2013 14:43 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Też tak chciałam - padła odpowiedź, że w jej przypadku lepiej byłoby jednak najpierw 2x zaszczepić a potem ciachać. Ale spytam innej - ponownie, bo wolałabym oszczędzić jej i sobie następnej rujki :roll: .
I telewizor jest ulubionym punktem leżenia (poza łóżkiem, które w nocy i poza blatem pod stołem gdy chcę ją odsikać :roll: ). Dajemy nadal radę, dziewczyna czasem załatwia się sama (tym swoim sposobem) a poza tym ja z Alą masuję i wyciskam :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 11, 2013 21:16 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Duża kupa do kuwety samodzielnie zrobiona w 90%. Ja musiałam tylko nacisnąć, żeby się odczepiło od pupci :ok: . I kochamy masełko i wejdziemy zawsze i wszędzie za jedzonkiem jak nam pachnie :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Śro cze 12, 2013 1:02 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

No to super:)
To jest wielka sprawa:)
Ile to radości może sprawić tak zwyczajna, prozaiczna sprawa:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro cze 12, 2013 8:20 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

O, super wieści :ok: :ok: :ok:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Śro cze 12, 2013 8:52 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Alienor pisze:Duża kupa do kuwety samodzielnie zrobiona w 90%. Ja musiałam tylko nacisnąć, żeby się odczepiło od pupci :ok: . I kochamy masełko i wejdziemy zawsze i wszędzie za jedzonkiem jak nam pachnie :ok:

:ok: :D
Trufla, Lili i Imbir
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Beasia

Od: Pt maja 22, 2009 12:05

Post » Śro cze 12, 2013 9:38 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Fioneczko :1luvu: :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Śro cze 12, 2013 19:42 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Ładna kupa zawsze cieszy :D !
Brawa dla Fiony!

ultra75

Od: Śro wrz 14, 2011 10:14

Post » Śro cze 12, 2013 22:41 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Fiona siusia i kupka z zasady z pomocą (ale jak pomoc ma problemy z czytaniem w myślach to też sobie radzi :wink: ), ślicznie biega i wskakuje gdzie chce. Widać jasno, że jest na zasadzie - nie siłą lecz sposobem. Jak dotąd nie zdobyła szafy i witrynki - wszystko poniżej w moim pokoju zaliczone. Wskakiwanie pod nogi idącemu z papu człowiekowi częste - przywykłyśmy. Śpi ze mną na łóżku koło poduszki, czasem migruje też na moje plecy. Miziana zapuszcza motorek. Kocha czesanie, nie znosi zastrzyków; puszki, kurak i wołowina super, podobnie jak śmietanka i mleko - indyk niejadalny. I to w wielkim skrócie podsumowanie tygodnia.

Alienor

Post » Pon cze 17, 2013 11:25 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Strasznie długo nie pisałam :oops: ale także i dlatego, że nie było za bardzo o czym - Fio zdobyła nieodwołalnie telewizor i sporą część dnia spędza na nim, patrząc przez okno. Noce obok mojej podusi na kocyku. Niestety w weekend wylazlo jej coś na karku - będę musiała wysłać z nią do weta Alę, bo w tym tygodniu jestem w pracy do wieczora, co do soboty wyklucza jakikolwiek kontakt z wetem :? . Jakoś tak te koty chorują jak najtrudniej coś dla nich zrobić :roll: .

Alienor

Post » Pon cze 17, 2013 12:15 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Oby to nie było nic poważnego :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pon cze 17, 2013 12:16 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Nie sądzę żeby to było coś groźnego - raczej jakaś grzybica albo efekt zapasów z Cielem, którym oddaje się z radością :roll: . Ale sprawdzić trzeba.

Alienor

Post » Pon cze 17, 2013 12:21 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Co jej wylazło, jakiś guzek czy raczej coś na powierzchni skóry?
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Pon cze 17, 2013 12:22 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Już doczytałam :)
Trufla, Lili i Imbir

Beasia

Post » Wto cze 18, 2013 21:50 Re: Leczymy :) połamany kręgosłup Fiony. Pomoc wciąż potrzeb

Fiona ma się dobrze - ja nie do końca. Ze względu na upały pow.36C na razie malujemy rankę Rivanolem. Za 2 dni max ma się ochłodzić to będzie można spokojnie pojechać. Bo w tym upale komunikacją miejską... Sami wiecie. A Fioninka nawet lubi to malowanie, bo ma dodatkową okazję do posiedzenia mi na kolanach i pomiziania się. Słodka jest - możecie mi zazdrościć :mrgreen: .

Alienor

[poprzednia][następna]