» Wto kwi 16, 2013 21:26
Re: SCHRONISKO SOSNOWIEC
Wieści z domu kotki: Milka vel Szaki:
"Witam. Myślę ze kotka jest zadowolona. Najbardziej lubi spać w nocy w łóżku, jak chce iść spać a nie mam jeszcze pościelone to domaga się tego głośnym miauczeniem, podobnie zresztą jak jedzonka, zwłaszcza jak rano robię śniadanie. Ostatnio stwierdziła że będzie pić wodę z kranu jak kapie. I wchodzi na zlew i sobie chlipie.... wie już gdzie trzymamy jej smakołyki i wchodzi na blat kuchni i siada koło tej szafki i czeka aż dostanie. W ciągu dni chyba spi jak nas nie ma, ale jak przychodzimy to domaga się glaskania i miziania, kładzie się na pleckach i chce żeby ją miziać pod pyszczkiem i na brzuszku. Nie chciała się na początku bawić, taj jakby się bała, ale już zaczyna. Co prawda jej zabawki ją nie interesują ale upodobała sobie słomki do napojów, nosi je jak pies, a jak na nie poluje.....zwłaszcza o 12 w nocy lub o 5 rano. Ponadto lata za szeleszczącymi papierkami od cukierków. Byłam z nią u weterynarza, Pani doktor obcięła jej pazurki, syczała.... ale wszystko OK. Dzisiaj zamówiłam jej siatkę na balkon to będzie mogła wychodzić na balkon, teraz niestety jej nie wypuszczam bo nie wiem czy nie ucieknie. Aha - na Wielkanoc zjadła nam cały owies, który posiałam.... muszę jej teraz znowu posiać albo owies albo kocią trawke. Ogólnie jest fajnie, a nawet bardzo fajnie. Pozdrawiamy Klaudia z Darią i Kropką.