Zaginione-znalezione koty

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 10, 2013 15:02 Re: Zaginione-znalezione koty

zula131 pisze:Mam jeszcze jedną prośbę - pytanie: Czy są tu na forum wolontariusze z Palucha? I czy są w Warszawie jeszcze jakieś inne schroniska?

Wolontariuszki znajdziesz tu viewtopic.php?f=1&t=147018&hilit=schronisko+paluch
Schroniska: http://warszawa.naszemiasto.pl/kontakty ... n,mst.html

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pon cze 10, 2013 15:26 Re: Zaginione-znalezione koty

Dzięki :)

zula131

Od: Śro maja 27, 2009 22:34

Post » Pon cze 10, 2013 20:18 Re: Zaginione-znalezione koty

anka22 Właśnie trafiłaś w sedno problemu. Jak wczoraj zadzwoniła ta pani, co twierdziła, że ma moją kotkę, to miałam straszny problem z tym, czy to na pewno ona. Nawet zakładałam tu na forum dość głupi wątek z pytaniem, jak bardzo ubarwienie kota może się zmieniać. Zrobiłam dokładne oględziny zdjęć mojej i tej pani kotki. Założyłam, że pół łapki, która kiedyś była szara nie może odbarwić się do białego i stwierdziłam, że to nie moja kotka. Gdybym wiedziała, że moja ma jakąś kochającą rodzinę, to byłabym też szczęśliwa i nie zabierałabym jej. Ale nie mam gwarancji, czy nie błąka się gdzieś bezdomna, albo nie trafiła do jakichś nieodpowiedzialnych ludzi. Ewentualnie schronisko. Dzwoniłam do kilku najbliższych schronisk, to nie mieli jej. Najgorsze jest to, że nikt nie był w stanie powiedzieć mi, do którego schroniska powinny trafiać koty z mojej miejscowości. Przypominając sobie reakcje ludzi z mojego osiedla na nasze poszukiwania obawiam się, że stąd koty w ogóle do schroniska nie trafiają. Bezdomne padają ofiarą psów, bachorów i wściekłych gołębiarzy. Sąsiadka opowiadała, że jej kot zaginął na kilka dni, a kiedy dowlókł się z powrotem do domu był uwięziony we wnykach. Niestety, do uśpienia :(

martynab

Od: Nie cze 09, 2013 17:16

Post » Wto cze 11, 2013 11:12 Re: Zaginione-znalezione koty

zula131

Od: Śro maja 27, 2009 22:34

Post » Wto cze 11, 2013 12:40 Re: Zaginione-znalezione koty

hejka wszystkim. Od piątku 07.06. poszukuję naszej Kici, zaginęła na ulicy Warcisława w Szczecinie. Wyszła w nocy o 2-ej na swój codzienny spacer i o godzinie 7-ej już się nie zameldowała na parapecie. Przykro nam z powodu straty bo już się do kociaka przyzwyczailiśmy wszyscy w domu. Przygarnęliśmy ją w lutym z ulicy, do tej pory pamiętam jak kawałek makreli prawie połknęła a jak poszła za nami do domu to pierwsze co to namierzyła łazienkę i szukała wody. Póki nie była wysterylizowana to pod oknami mieliśmy po każdym jej spacerze 4 kocury, po kwietniowej sterylizacji spokój, kocury ją tylko przeganiają ale nic sobie z tego nie robi-dzielna dziewczyna. Błyskawicznie opanowała zasady w domu, wyjście przez balkon z wysokiego parteru, przyjście z drugiej strony budynku i skok na parapet do kuchni żeby wejsc do domu. Po wzięciu na ręce pierwsze co to kładła przednie łapki na twarzy i tak leżała. Jak się chodziło na krótkie spodenki to atakowała nogi jak pies a teraz najzwyczajniej nam jej brakuje :cry: . Zniósłbym jeszcze myśl, że znalazła sobie nowy dom albo ktoś ją "przygarnął" jako bezdomnego kota chociaż unikała obcych i nie dała się nikomu łapac. Ale jak pomyślę, że gdzieś się błąka bez wody i jedzenia to aż mnie w środku coś boli. Gdyby ktoś tu był ze Szczecina i widział gdzieś taką kotkę to będę wdzięczny za pomoc w odnalezieniu.
podaję link do wątku z ogłoszeniem, to ta czarna kotka w rdzawe plamki na tle zielonej pufy, pod Rudym. Kontakt do mnie: 501610780
http://toz.szczecin.pl/?d0=zaginione_zn ... e0&d1=koty
Kotka jest zgłoszona jako zaginiona w schronisku, w TOZ-ie, na facebooku w zagubionych kotach.
Dzięki za uwagę i pozdrawiam kociarzy

Ratchet

Od: Pon cze 10, 2013 14:20

Post » Pt cze 14, 2013 5:57 [KONSTANTYNÓW ŁÓDZKI]zginął biały kotek -POMOCY!

Kochani witam serdecznie.Nasz kot był na leczeniu w Klinice Weterynaryjnej Braci Mniejszych w Konstantynowie Łódzkim i w nocy z 12 na 13 czerwca stamtąd uciekł.Może doradźcie co robić.A może ktoś go widział.Sytuacja jest kiepska ponieważ mieszkamy w Andrespolu a to jest około 40 km od zaginięcia.Jest biały ma czarny ogon i czarne plamki na łepku i tylnej łapce.Pomóżcie. Jadwiga

jahra

Od: Pt cze 14, 2013 5:15

Post » Pt cze 14, 2013 17:14 Re: Zaginione-znalezione koty

Wrocław ul. Lekcyjna

Wychodząc do samochodu natknęłam się na małego kotka. Na moje oko ma ok.2-3 miesięcy. Jest w kolorze czarno-białym. Śliczny, nie ma pcheł i wydaje się zdrowy.
Jest obecnie u mnie w mieszkaniu.
Jeśli ktoś go zgubił, to proszę o kontakt poprzez PW forum.

Oto jego zdjęcie:

http://www.kociezycie.pl/forum_kocie_up ... w&ID=17461

Witalis

Od: Nie sie 05, 2012 9:06

Post » Sob cze 15, 2013 16:21 Re: Zaginione-znalezione koty KRAÓW

Znaleźliśmy dziś kotka, biało-czarnego, niewykastrowanego, głodnego, ma nie więcej niż rok (jest dość chudy). Tuli się do ludzi. Obecnie trochę przestraszony, nie wiemy na razie, czy jest na coś chory. Jeśli ktoś_sia zna jego opiekunkę/opiekuna, to proszę o sygnał. Znaleziony w okolicach ul.Kordiana (KURDWANÓW). Dziś odrobaczony.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Obrazek

jurgen

Od: Sob cze 15, 2013 16:17

Post » Sob cze 15, 2013 17:48 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam mnie też zaginął kot od dłuższego czasu nigdzie nie ma nikt jego nie widział. Co robić robić co mi radzicie?
Sara44

Post » Sob cze 15, 2013 20:55 Re: Zaginione-znalezione koty

Przebiegł mi dziś drogę rasowy syjam w Zabrzu-Mikulczycach niedaleko lecznicy na Lipowej, wybiegł wprost z ogródków działkowych na Tarnopolskiej. Myślałam żeby go łapać, ale nie było sensu bo uciekł wprost na łąkę na przeciw ogródków, a ja autem jechałam :roll: Albo ktoś wypuścił koteczka na "spacer", albo komuś zwiał. Normalnie oczom nie wierzyłam. Może ktoś szuka?

Koki-99

Od: Pt mar 23, 2007 13:48

Post » Nie cze 16, 2013 18:15 Zaginął MESSI biały z czarnym ogonem i plamkami

W nocy z 12 na 13 czerwca z Kliniki Wetarynaryjnej Braci Mniejszych w Konstantynowie Łódzkim uciekł biały kotek z czarnym ogonem i plamkami na łebku i tylnej łapceprawie 40 km od lecznicy więc sam nie ma szansy trafić.Proszę o wiadomość 601-332-076

jahra

Od: Pt cze 14, 2013 5:15

Post » Wto cze 18, 2013 12:46 Re: Zaginione-znalezione koty

W ostatni weekend maja w Policach przy ul. Spółdzielców (okolice numeru 52) zaginęła szylkretowa, ok. 3 letnia Kotka Fraszka. Jest wysterylizowana ale nie ma chipa.
Jakby ktoś coś, to często jestem na miau.

To Fraszka:
Obrazek
Obrazek

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Śro cze 19, 2013 15:21 Re: Zaginione-znalezione koty

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Czw cze 20, 2013 21:05 Re: Zaginione-znalezione koty

W Komornikach znaleziono kotka w szeleczkach.
https://www.facebook.com/joanna.piechocka.7
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Pt cze 21, 2013 9:21 Re: Zaginione-znalezione koty

Witam.
Wczoraj tj. 20 Czerwiec 2013 w miejscowości Radom zaginął mój śliczny kot. Była to kocica o bardzo przyjemnym futerku w kolorze czarno-białym. Charakterystyczne dla niej są czarne stopy oraz cała czarna głowa - reszta w kolorze białym. Gdyby ktoś widział proszę o kontakt na PW.
Pozdrawiam

andrju018

Od: Pt cze 21, 2013 9:14

[poprzednia][następna]