minęło 4 lata, wciąż poszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 20:27 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

a co jest?
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Czw cze 13, 2013 20:40 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

Czyżbyśmy chcieli kogoś zarazić miłością do Maszy? :D :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 13, 2013 20:54 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

Kinnia pisze:a co jest?

Pisałam wczoraj o 18. No szukamy przecież domu najlepszego na świecie... a to może potrwać. Ogłoszenie ukaze się za miesiac ale zdjęcia trzeba przesłac do 17.
Obrazek

Ewa.KM

Od: Śro mar 20, 2013 23:32

Post » Czw cze 13, 2013 20:56 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

Ewa.KM pisze:
Kinnia pisze:a co jest?

Pisałam wczoraj o 18,56. No szukamy przecież domu najlepszego na świecie... a to może potrwać. Ogłoszenie ukaze się za miesiac ale zdjęcia trzeba przesłac do 17 czerwca.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Czw cze 13, 2013 22:32 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

jakies tam się znajdą .... :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kinnia

Post » Czw cze 13, 2013 22:45 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

A w weekend nie da się jej obfotografować? Te są dobre do zbierania pieniędzy na leczenie, na szukanie domu stałego np. byłoby super jak trzyma miskę w pyszczku, albo jakieś na spacerze.
Obrazek

Ewa.KM

Post » Pt cze 14, 2013 23:36 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

Ewa :D jak ma rewelacyjnie wyglądać pies przy zagłodzeniu, poranieniu i z łapa po poważnym złamaniu .... :D ja sie cieszę, że ona chodzi a nie leży (jeszcze niedawno na widok człowieka nie chciała wstać) ,,, ciesze się, że chce jeść i nie wymiotuje (jeszcze niedawno tak było) i z paru innych rzeczy tez się cieszę co do Maszeńki. Na teraz sa takie zdjęcia ..... jak dostanę inne .... wstawię... :D
Rozumiem Twoja dobra wole i chęć pomocy .... ale rzeczywistość wciąż jeszcze skrzeczy ...... :D
Co do spacerów..... ona nie może chodzic na spacery, biegać, skakac itd...... z ta łapą jak z jajkiem albo jeszcze delikatniej .... siusiu, kupka na trawniku przed blokiem i do domu ....
Obrazek

Kinnia

Post » Sob cze 15, 2013 17:13 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

jak dam rade to jeszcze dzisiaj ..... jak nie to jutro .... padam na pyszczek a jeszcz do gangu musze iść....

psy na polu jeszcze są ..... ale sytuacja zaczyna byc na ostrzu noża .... jadę a tutaj na każdym polu za rogatkami stoi samochodem chłop z grabiami w reku :mrgreen: ..... ciekawe ku.... dlaczego? :evil:
rano psów nie było......juz myslałam, że sa w schronie rzezni lub na linie w lesie ...... gdy wracałam najpierw jeden wyszedł spod krzaka a 200m dalej siedział ten mały......
teraz to juz jest kiszka na całego.....

resztę napisze jak wrócę od gangu..... musze się ruszać bo usypiam na stojąco a co mówić siedząco :mrgreen:
Obrazek

Kinnia

Post » Sob cze 15, 2013 18:26 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

Jak już będziesz pisała tę resztę, to może jednym zdaniem dasz radę napisać, co właściwie sie stało, że psiaki nie są w jakimś tam schronie... nie pamiętam.. coś od 'ciaputkowa'? :roll: Pogubiłam się, nie śledziłam wątku, nie wiem, w którym miejscu coś na temat..
Były jakies problemy z wyłapaniem, czy coś.. no, nie pamiętam, a tak jakoś na widok tych grabi mi się przypomniało..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 16, 2013 11:02 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

morelowa pisze:Jak już będziesz pisała tę resztę, to może jednym zdaniem dasz radę napisać, co właściwie sie stało, że psiaki nie są w jakimś tam schronie... nie pamiętam.. coś od 'ciaputkowa'? :roll: Pogubiłam się, nie śledziłam wątku, nie wiem, w którym miejscu coś na temat..
Były jakies problemy z wyłapaniem, czy coś.. no, nie pamiętam, a tak jakoś na widok tych grabi mi się przypomniało..

poczytaj, odświeżysz pamięć i wyobraźnię poćwiczysz :D
dużo stron wątku nie ma ..... z czego sporo o Maszy więc odpuścić je możesz ....... :D

Maszeńka jest w niezłej kondycji .......lubi spać na kanapie :D ........ łapka chyba nie boli albo Masza ma tak wysoko postawiony próg bólu ...... oczywiście jest obstawiona lekami .....

Na polu chłopi byli z bardzo prostego powodu - nie karmic psów ...... na moim polu :D .......biedne żuczki zapomnieli tylko o jednym ..... jezdnia i pas zieleni przy niej jest państwowy :mrgreen: i mogą mnie ......"tam gdzie pan majster ......" :mrgreen: ............ co niestety nie zmienia żadnego faktu.
Teraz to wyglądać zaczyna jak wojna pod hasłem "czyje będzie na wierzchu" ..... ich - przestanę ze strachu karmić psy, czy moje - będę to robić........
Wczoraj nakarmiłam obydwa :mrgreen:
Niestety domek dla tego większego nie wypalił ..... a taką miałam nadzieję .......

Trzeba znaleźć im jak najszybciej kojec .... nawet taki na chwilkę ..... zabrać je z tamtąd.....
Obrazek

Kinnia

Post » Nie cze 16, 2013 12:46 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

a tutaj Maszeńka w dt .... :D

ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

Kinnia

Post » Nie cze 16, 2013 13:14 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

morelowa pisze:Jak już będziesz pisała tę resztę, to może jednym zdaniem dasz radę napisać, co właściwie sie stało, że psiaki nie są w jakimś tam schronie... nie pamiętam.. coś od 'ciaputkowa'? :roll: Pogubiłam się, nie śledziłam wątku, nie wiem, w którym miejscu coś na temat..

Całe szczęście, że tam nie są, schron schronowi nie równy--wiadomo, ale to zawsze schron i ile psów o tyle mniej szans na dom i utknąć łatwo, na polu też bezpieczne nie są, ale wierzę, że szybko uda się im pomóc

Masza jest przepiękna !!!!
jo.anna

Post » Nie cze 16, 2013 13:24 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

jo.anna pisze:

Masza jest przepiękna !!!!

a tylko byś powiedziała inaczej :ryk: Obrazek :ryk:

tak..... wiem ...... to emot karalny :ryk:

....... piękna jest .....

wklej swojego pieseczka "w gościach" :ryk:
Obrazek

Kinnia

Post » Nie cze 16, 2013 13:30 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

proszę bardzo...trochę kiepska jakość :oops: :oops:

Sonia uwielbia dzieci

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
jo.anna

Post » Nie cze 16, 2013 14:48 Re: Sunia z połamaną łapką błaga o pomoc!1200 zł do pt

Kinnia pisze:

poczytaj, odświeżysz pamięć i wyobraźnię poćwiczysz :D
dużo stron wątku nie ma ..... z czego sporo o Maszy więc odpuścić je możesz ....... :D ...

Dużo, nie dużo.. nie mam czasu czytac całego wątku i wyszukiwac gdzie jest o schronie.. :(

jo.anna - schron schronowie nie równy, to żadna nowość, a więc są i takie, które zapewnią bezpieczeństwo i żarcie. Nie mówimy o mordowniach.

Natomiast ja mówię o tym bezpieczeństwie - coś mi sią wydawało, że ktoś się zobowiązywał do opieki.. ble, ble, ble.. w tym jakims schronie, którego nazwy nadal nie znam... :wink: Przecież można - jeśli to w poblizu, albo ktoś zaprzyjaźniony w pobliżu ,albo coś w tym rodzaju, psami się opiekować, robić im ogłoszenia -miec jakby na nie oko, bez wyobrażania sobie , czy następnego dnia będą żyły, czy będą ranne, albo czy mnie [ w tym wypadku Kinnię] ktoś nie potraktuje grabiami. I już nie będzie ważne, kto ma rację wg przepisów i co kto komu może za to zrobić.
Mówię o schronie, gdzie nie będzie grozić zatłuczenie czy okaleczenie, a to jak widać jest na dziś jedyna szansa, żeby je stamtąd zabrać.
Oczywiście z całego serca życzę, żeby było im fajnie na tej 'wolności' i żeby znalazły domy, i żeby to się tak rozwiązało.
I jeszcze jedno - co jeśli z jakichś powodów [choroba np] nie będzie kto miał ich nakarmić? Jeśli komuś z 'okolicznych' coś zeżrą?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]