Moderator: Moderatorzy
kasia_ecik pisze:Witam jestem tu nowa chciałam się poradzić oraz odpowiedzieć o historii moje kocurka Ecika...
Ecik ma 5 lat ... W ciągu swojego życia 3 razy miał zapchany pęcherz struwitami (czy jakoś tak).. dwa razy udało się go wypłukać przeczyścić itd. Niestety teraz było o wiele gorzej. Wszystko zaczęło się równe dwa tyg temu... Ecik zaczął kropelkować od razu pojechałam do wet. i zaś cewnik płukanie kroplówki leki itd. Kot od roku jest na diecie urinaly stan się poprawił na 3 dni ecik siusiał normalnie wyniki krwi miał dobre... po 3 dniach ecik sika ale jest smutny i osłowiały czekamy dzień jedziemy do wet dnia następnego ponowne zapchanie cewki moczowej a że ecik bardzo źle znosi wszelkiego rodzaju narkozy i głupie jaśki decyzja - wyszycie cewki moczowej .... Zabieg odbył się w pon. wyniki krwi w pon przed zabiegiem mocznik 120 kreatynina 3,6 ... zabieg przebiegł dobrze kot po zabiegu również ok lecz dwa dni po mocznik wzrósł do 220 a kreatynina do 6,1 ... walka o życie ecika trwa ... dostałam go do domu podaje kroplówki dziennie w sumie ok 500 ml do żylnie od dziś pod skórnie wczoraj wyniki kreatynina 2,1 mocznik 140 a więc znacząco spadł ... Ecik dwa dni super w domu samopoczucie dużo je i pije ... jednak dziś zauważyłam że jest znowu osowiały nie wiem czy już męczony tym wszystkim czy co się dzieje wet powiedział aby mu dać odpocząć ale bardzo mnie nie pokoju jego brzuszek ... stał się taki miękki i obrzmiały ... jak chodzi to słychać jak mu w nim bulgocze jak by sama woda dziś nic nie jadł odbija mu się jak leży ... Co o tym wszystkim sądzicie? już sama nie wiem co z robić zmienić wet.? Może znowu coś jest nie tak ? Proszę pomożcie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości