Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Pon cze 10, 2013 7:38 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Ładnie :roll:
U nas, po drugiej stronie Warszawy, trochę raptem popadało, nawet się nie zrobiło standardowe jezioro na pół ogrodu. Dopiero jak spojrzałam w internet to szok 8O

Apsa

Od: Wto mar 11, 2008 12:20

Post » Wto cze 11, 2013 21:21 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Wyrodny ojciec nie lubi kalarepki. 8O
Czego to się człowiek po latach znienacka dowiaduje...

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Śro cze 12, 2013 5:55 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Dbaj o tatę i nie narzekaj :D

Meg, zajrzyj, bo coś tu nie gra
viewtopic.php?f=8&t=148696&p=9892194#p9892194
To, jak traktujesz koty, decyduje o twoim miejscu w niebie. - Robert A. Heinlein
Justynka [*] 26.8.2011 Piglunia [*] 29.9.2011 Babunia [*] 24.11.2014 Rysio [*] 10.10.2016 Ogrynia-zaginęła 8.10.2011 odnaleziona 25.02.2012 zm. 26.11.2018, Tosia [*] 25.03.2019

Iwonami

Od: Wto sie 10, 2010 21:53

Post » Śro cze 12, 2013 20:53 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

No.
Przeczytałam całą prasę, jaką znalazłam, dzieło pt. "Templariusze", gdzie o templariuszach był w zasadzie jeden rozdział i dwa dzieua pani Nory Roberts. W zasadzie cztery dzieua, bo w każdym tomie dwie powieści były. Kwadrans po lekturze już nie odróżniałam pierwszej powieści od drugiej, a drugiej od czwartej. Schemat - para się poznaje, obwąchuje, IDZIE DO ŁÓŻKA (dokładnie), gdzie doznaje orgazmu stulecia! a potem zaczyna się zastanawiać, czy to ma sens, czy aby na pewno i czy to miłość, czy może jednak inna franca. Mniej lub bardziej spektakularny happy end następuje w stosownym momencie.
Podobno ta pani napisała kilkadziesiąt powieści, trzepiąc na tym jakąś straszną kasę. Wstrząśniętam na wskroś. Zmarnowałam życie i talent normalnie. :evil:

Megana

Post » Śro cze 12, 2013 21:04 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:No.
Przeczytałam całą prasę, jaką znalazłam, (...) i dwa dzieua pani Nory Roberts.

a, czytałam, tak. I wiedziona instynktem poprzestałam na jednej powieści :mrgreen:

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Pt cze 14, 2013 13:58 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:a potem zaczyna się zastanawiać, czy to ma sens, czy aby na pewno i czy to miłość, czy może jednak inna franca.

Jak to było u Umberto Eco? ...Omne animal triste post coitum... :twisted:
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Pt cze 14, 2013 20:10 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

selenicereus pisze:
Megana pisze:a potem zaczyna się zastanawiać, czy to ma sens, czy aby na pewno i czy to miłość, czy może jednak inna franca.

Omne animal triste post coitum est:D

Wkuwało się łacinę, oj wkuwało … aurea prima sata est aetas … powtarzane do znudzenia ... 8)
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt cze 14, 2013 20:13 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:No.
Przeczytałam całą prasę, jaką znalazłam, dzieło pt. "Templariusze", gdzie o templariuszach był w zasadzie jeden rozdział i dwa dzieua pani Nory Roberts. W zasadzie cztery dzieua, bo w każdym tomie dwie powieści były. Kwadrans po lekturze już nie odróżniałam pierwszej powieści od drugiej, a drugiej od czwartej. Schemat - para się poznaje, obwąchuje, IDZIE DO ŁÓŻKA (dokładnie), gdzie doznaje orgazmu stulecia! a potem zaczyna się zastanawiać, czy to ma sens, czy aby na pewno i czy to miłość, czy może jednak inna franca. Mniej lub bardziej spektakularny happy end następuje w stosownym momencie.
Podobno ta pani napisała kilkadziesiąt powieści, trzepiąc na tym jakąś straszną kasę. Wstrząśniętam na wskroś. Zmarnowałam życie i talent normalnie. :evil:

Megano, też tej Nory nie dałam rady nic przeczytać ... 8O
"Aby mieć właściwe spojrzenie na własną pozycję w życiu,człowiek powinien posiadać psa, który będzie go uwielbiał,i kota, który będzie go ignorował"/ D. Bruce
Obrazek
Szarusia [*]; Roki [*]; Kiciucha [*]; Santa [*]2011; Tinka [*]2013; Timorka [*]2013; Azira [*]2015; Cynamon [*] 2019; Fituś [*] 2020; Tola [*] 09.2020; Tosia[*] 04.2021; Tysia [*] 12.2021; Dziunia [*] 02.2024.

Kotina

Od: Czw sty 26, 2012 15:52

Post » Pt cze 14, 2013 21:11 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

ROZMOWY
NA DWIE GŁOWY

Osoby:
Meg, która dziarsko zmierza do ojca,
Znajomy, który w czynie społecznym chodzi z psem rodzinnym na spacery.

Miejsce akcji - ulica na peryferiach miasta stołecznego.

Meg - Eeej, hej, cześć!
Znajomy, który... itd. - A, witaj, witaj!
Meg (zagaja towarzysko) - Idziecie na spacerek?
Znajomy - Tak, wracamy za jakąś godzinę.
Meg - To rozumiem, że ojciec w domu?
Znajomy - Ale jak wychodziliśmy, to chyba szedł się zdrzemnąć. Może lepiej zadzwoń, wiesz, "ty, piękna kobieta, anons"

PYTANIE konkursowe.
Z czego to cytat, to ostatnie zdanie? Nie podglądać u wujka G!
Nagród się nie przewiduje, a w ogóle wracam pojutrze.

PS - A przez ten czas kliknijcie "lubię to"
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =960%2C720

Megana

Post » Sob cze 15, 2013 7:54 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

zaiste,
nie podglądajcie u wujka g, bo zobaczycie nie to, czego szukacie :mrgreen:

Sten zalajkowany (chociaż nie cierpię lajkowania :-/ )

pozytywka

Od: Wto cze 22, 2010 10:45

Post » Sob cze 15, 2013 21:24 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Kotina pisze:
selenicereus pisze:

Wkuwało się łacinę, oj wkuwało … aurea prima sata est aetas … powtarzane do znudzenia ... 8)

Mieszkałam kiedyś w akademcu (segmenty były) z dziewczyną z filologii klasycznej. Pod koniec semestru wparowała kiedyś do mojego pokoju z pytaniem: "Czy jedna taka filiżanka wasza jest?". Wprawiła nas tym w niemałe osłupienie. Po chwili mój kolega zareagował :co studiujesz? Ona: filologię klasyczną. On: to słychać...

edit: literówka
Obrazek

selenicereus

Od: Wto mar 24, 2009 20:16

Post » Sob cze 15, 2013 21:33 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

selenicereus pisze:
Kotina pisze:
selenicereus pisze:

Mieszkałam kiedyś w akademcu (segmenty były) z dziewczyną z filologii klasycznej. Pod koniec semestru wparowała kiedyś do mojego pokoju z pytaniem: "Czy jedna taka filiżanka wasza jest?". Wprawiła nas tym w niemałe osłupienie. Po chwili mój kolega zareagował :co studiujesz? Ona: filologię klasyczną. On: to słychać...

:ryk: :ryk: :ryk: Japonista też by tak powiedział :mrgreen:
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Nie cze 16, 2013 20:37 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

No jakbogakocham, co z wami?

Megana

Post » Nie cze 16, 2013 20:44 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

selenicereus pisze:
Kotina pisze:
selenicereus pisze:

:ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Nie cze 16, 2013 20:56 Re: Filozof i reszta futer,wątek ku pokrzepieniu. Cz.4

Megana pisze:No jakbogakocham, co z wami?

W sensie cytatu z 'Lesia', czy co??
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

[poprzednia][następna]