..........................♥Tosia&Bazyl♥......................... ♥ 'I had been told that the training procedure with cats was difficult. It's not. Mine had me trained in two days.' Zapraszamy: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=162710 cz. VI
Gorąco zapraszam do obejrzenia filmiku w moim podpisie. Za jak największą ilość wyświetleń schronisko ma szanse otrzymania tony karmy dla psów i kotów z tego schroniska. Pomóżmy tym zwierzakom!!
Jak widać na zdjęciach u nas słonecznie - też troszkę się chmurzyło ale teraz jest pięknie a widziałaś Gabi od vega013 jak jest pięknie ostrzyżona ? czaję się na Rysię, zobaczymy co mi Hania odpowie odnośnie strzyżenia Gabi
a tutaj cudny brzuszek do miziania - korzystać dopóki jest nieostrzyżony
Urwis [*] 01.03.2014 r.; Franek [*] 07.11.2014 r.; Młody zaginął 24.09.2019 r.; Adek [*] 08.03.2020 r.; Morf [*] 02.06.2021 r.; Kotka Polka zaginęła w lipcu 2022 r. - kiedyś się spotkamy
nawet nie myśl o goleniu takiego cudnego futerka wcale jej przez to nie będzie chłodniej , jeśli to z tego powodu chcesz jej zrobić coś tak strasznego ona ma futerko z podszerstkiem i wcale nie jest jej tak gorąco jak myślisz, dopiero jak byś ją wygoliła to byłoby jej gorąco
A czy wcześniej strzygłaś już Rysię. Bo myślę że mir.ka ma rację.To nam się wydaje że futrzakowi jest gorąco ale on świetnie radzi sobie z wentylacją i chłodzeniem organizmu. Nie wiem jak jest u kotów bo poznaję koty dopiero od ponad 2 lat natomiast większe doświadczenie mam z psami. Znam przypadek suni która dosłownie zwariowała po pierwszym strzyżeniu w wieku 5 lat a nigdy wcześniej nie była. Niestety psinkę trzeba było uśpić.
mój Maxio taki jamnikowaty , długowłosy kundelek, ma pełno sierści i latem jest mu chłodniej niż Kai, choć ma krótszą sierść, bo on ma właśnie podszerstek i jak mu się włoży rękę w futro to ma chłodną skórę a nie wiem czy wiesz, że te koty czy psy bezwłose to trzeba latem ubierać i smarować kremami z filtrem bo mogą dostać poparzenia słonecznego