S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 23:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

TanundA pisze:
TanundA pisze:
Lidka pisze:Robię ogłoszenia.
Czy będzie maił kto odebrać od Jacka?
Bo ja będę dopiero w niedzielę w Katowicach.
Ale dobrze, że udało mi sie wszystko uruchomić:))

Lidkaaaaa, jeszcze te trzyyyyy :lol:

Kajtek (K126/13) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Coria (K127/13) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Karioka (K132/13) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

jeszcze jedno ogłoszenie Virley(K148/13) https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

Zrobiłam te, które znalazłam na FB.
Są tam jeszcze na FB takie, o których nie wiem czy maja ogłoszenia. trzeba to będzie posprawdzać.

Gdyby było jeszcze cos pilnego to moge wieczorem dorobic ale już nie bardzo będzie jak wydrukować

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt cze 14, 2013 1:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A ja mam wieści z domu kociaka 169/13.
Trafił do domu, który kiedyś zaadoptował psiaka z naszego schronu.

"Ostatnio z racji śmierci naszej papugi mogliśmy spełnić marzenie żony, i adoptowalismy kotka. Oczywiście z naszego schroniska. Kot wciąż jest w ogłoszeniach (K169/13). Nie wiedzieliśmy jak Karo zareaguje na kota więc pojechaliśmy z nim do schroniska. (...) Kotek dostał imię Benek i chciałem Wam wstawić kilka zdjęć z jego zabaw z Karo. Niestety po formacie dysku straciłem dostęp do mojego serwera więc zdjęcia będę później. "

Kamakolo pisze:Uprzejmię donoszę, iż znów jest napimpczone w numeracji - wg zeszytu zgłoszęn nr od 174/13 do 177/13 to cztery bure klony, malenkie, ok. 6 tygodniowe. Ponoć dziś zaszczepione? - trzeba to oczajić. Ciut dzikawe, z jakiejś przepompowni. Śliczne i wszystkie jednakie.

Jeśli to 4 buraski, które dziś trafiły do schroniska to ich numery to 178/13 do 181/13.

maciaszek

Od: Sob sie 04, 2007 13:23

Post » Pt cze 14, 2013 6:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No Melkor nie ustaję w miłości do mojej osoby :roll:
po kolei leci, najpierw lewa łydka, potem prawa, lewe udko, wczoraj prawe, tak coraz wyżej sobie pozwala, widzę :twisted:
Chłop już dziwnie na te moje nogi patrzy, no co ja mam z tym zrobić???

Maleńtasów dużo :(
Maleńka dziewczynka z misiem jest cudna, taka puchata kuleczka :1luvu:

A myśmy mieli dziś niezwykłą pobudkę
o 6 rano obudził mnie przeraźliwy pisk i tupot galopujących czterech kotów
na czele peletonu pędził Tito z jaskółką w paszczy 8O
nie wiem jak ptaszek wleciał do mieszkania, okna są otwarte na 5cm, wzdłuż nie uchylnie, jedynie w kuchni pod sufitem jest lufcik szerzej, jakoś musiała tamtędy się wcisnąć
na szczęście dał sobie odebrać zdobycz, wypuściłam biedactwo, odleciała normalnie, na szybko obejrzałam bo się wyrywała, mam nadzieję że nie ma jakichś większych obrażeń :|
cud, że sobie krzywdy na tym polowaniu nie zrobili, bo wyglądało to tak, jakby lecieli jeden na drugim, piętrowo, wielka pędząca kupa czarnych kotów

Mała trzymam mocno za egzamin :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Pt cze 14, 2013 6:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Jaskółka? 8O
u mnie rekordem był gołąb, targany przez siatkę.. :roll:

Mała :ok: :ok: :ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt cze 14, 2013 6:46 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

puskas1 pisze:A myśmy mieli dziś niezwykłą pobudkę
o 6 rano obudził mnie przeraźliwy pisk i tupot galopujących czterech kotów
na czele peletonu pędził Tito z jaskółką w paszczy 8O
nie wiem jak ptaszek wleciał do mieszkania, okna są otwarte na 5cm, wzdłuż nie uchylnie, jedynie w kuchni pod sufitem jest lufcik szerzej, jakoś musiała tamtędy się wcisnąć
na szczęście dał sobie odebrać zdobycz, wypuściłam biedactwo, odleciała normalnie, na szybko obejrzałam bo się wyrywała, mam nadzieję że nie ma jakichś większych obrażeń :|
cud, że sobie krzywdy na tym polowaniu nie zrobili, bo wyglądało to tak, jakby lecieli jeden na drugim, piętrowo, wielka pędząca kupa czarnych kotów

Mała trzymam mocno za egzamin :ok: :ok: :ok:

Puskas - ja kiedyś znalazłam jaskółkę u siebie w wannie?! Wtedy jeszcze nie było kotów. Do dziś zachodzę w głowę: JAK się tam dostała? Mieszkałam wtedy na 8 pietrze (ostatnim) i podejrzewam, iz wpadła przez wywietrznik nad wanną - 3 cm szerokości :D

Mała - połamania nóg! :ok: (rzec jasna nie dosłownie - takie alibi nie przejdzie!)

Maciaszek - nie wiem co z tymi burymi klonikami, takie info o numeracji miałam od P. Uli. To trzeba dokładnie sprawdzic, bo ponoc zostały zaszczepione 8O a skoro to inne nr to myslę, iż NIE ZOSTAŁY zaszczepione.
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt cze 14, 2013 6:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Też trzymam. Kopa dostałyście?

Dobrze, że jaskółke uratowałaś.
One gupolki potrafią w szpary wchodzic. Pamiętam, że kiedyś u nas w domu całe lato okno w korytarzu było otwarte bez wzgledu na pogode, bo jaskółka wleciała i zdążyła zrobic zaczątek gniazda. W gospodarczym też tak było założyła gniazdo na wiszących grabiach:))
Może ta szukała miejsca na gniazdo. Tylko, że to troche późno. Nie pamiętam czy jaskółki maja drugi wylęg.
U mnie kiedyś w zimie dranie sikorke upolowały ale niestety tylko po piórkach poznałam:(

Ogłoszenia są do odebrania u Jacka. Dziś nie będzie długo siedział w pracy więc jakby co to zostawi na portierni.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt cze 14, 2013 7:53 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zwierzaki są baardzo zdolne :D Dobrze, że udało się uratować jaskółkę :ok:

AKCJA TAKA - 314 915! :ok:
Film :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=YMw8lsfOxzU
Wydarzenie :arrow: https://www.facebook.com/events/174290326071114/ -

Codziennie zachęcam do dopisywania komentarzy pod wydarzeniem i udostępniania go!
Mnie znowu film się bardzo często zawiesza :(
Bardzo powoli - W ciągu ostatniej doby przybyło tylko 2100 "obejrzeń"
………..
STEN - niewidomy piesek ze schroniska Opole walczy o 100 kg karmy dla piesków :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =960%2C720 to ten link należy polubić!
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pt cze 14, 2013 10:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Polubiłam pieska :)

To nie była jaskółka, tylko jerzyk. Pod ochroną są, muszę moim kotom wytłumaczyć co to znaczy :wink:
Obrazek Obrazek

puskas1

Post » Pt cze 14, 2013 11:29 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

puskas1 pisze:To nie była jaskółka, tylko jerzyk. Pod ochroną są, muszę moim kotom wytłumaczyć co to znaczy :wink:

8O Taaaaaaaaaaaak.... A w dzieciństwie zapewne chciałaś byc treserką lwów? :wink:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt cze 14, 2013 17:40 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

fajnie ,że ptaszek przeżył

ja i Marta zdałyśmy tak sądzimy, Karina nie napisała nam jeszcze jak jej poszło-dopiero przed chwilą pokazali odpowiedzi
wyniki oficjalne pod koniec sierpnia

teraz jeszcze 25ty :strach:

Kamakolo- pani Ula sie machneł i podała Ci numery tych maleńtasów które przyszły przedwczoraj, te burasie maja takie numery jak podała maciaszek, dzis zostały zaszczepione

jest też piekny nowy biało-rudy kastrat- tez dzis zaszczepiony-znaleziony

Maleńka z misiem pojechała dzis do domu
to zresztą siostrzyczka kociaka o którym ,,donosi,, maciaszek
przez te egzaminy zawalam dzwonienie :roll: po domach i nie tylko

puskas- Ty musisz okiełznac Melkora- tak nie może być
albo znależć mu odpowiedni dom :wink:

Potrzymajcie jutro kciuki za Paule :kotek:

Kamakolo- zamówiłam tez dla brudasków zylexis
poza tym dzis oba powtórnie odrobaczane były

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt cze 14, 2013 18:40 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze: Taaaaaaaaaaaak.... A w dzieciństwie zapewne chciałaś byc treserką lwów?

Chciałam se, a co?

Mała1 pisze:puskas- Ty musisz okiełznac Melkora- tak nie może być

Znaczy co niby mam zrobić? On się ewidentnie do mnie dowala. Pozwolić na pieszczoty eee... wyższych partii ciała? Hę? :lol:
Fajnie, że mała puszka w domku :ok:

Mała1 pisze:ja i Marta zdałyśmy tak sądzimy

Pewnie,że zdałyście, kujonki jedne :wink:
Obrazek Obrazek

puskas1

Post » Pt cze 14, 2013 18:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:Potrzymajcie jutro kciuki za Paule :kotek:

Już zaczynam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pt cze 14, 2013 20:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:ja i Marta zdałyśmy tak sądzimy, Karina nie napisała nam jeszcze jak jej poszło-dopiero przed chwilą pokazali odpowiedzi
wyniki oficjalne pod koniec sierpnia

teraz jeszcze 25ty :strach:
:ok: :ok: :ok:

Mała1 pisze:Potrzymajcie jutro kciuki za Paule :kotek:
:ok:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Pt cze 14, 2013 20:36 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:na razie jako-tako
tzn, przede wszystkim okazało sie ,że nie jest w ciąży- miała mega wzdęcie
poza tym jest na antybiotyku bo ma katar, który nadal sie niestety utrzymuje, tylko troche zmalał
Zamówiłam dla niej zylexis. Skóra nadal brzydka, przydałoby sie wykapać w nizoralu-ale nie mozna bo kicha.
W tym wszystkim ma całkiem dobry apetyt, zjada wszystko- wiec po prostu czekamy az sie wzmocni, trochę przytyje, nabierze sił itd
Fajna z niej kicia, mega kontaktowa.
Osoba, ktora ja znalazła interesuje sie nią, nawet chyba ma wydarzenie na fb
Ja teraz nie ogarniam netu kompletnie

ooo- znalazłam
https://www.facebook.com/events/112273538984009/

Udostępniłam, tyle mogę... Ona ma taki biedny pyszczek... :cry: Dzięki za info.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob cze 15, 2013 9:24 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Nie zdążyłam zrobić więcej ogłoszeń, zasugerować Marcela też, inne tymczasy :(
za późno przyszłam z pracy wczoraj, a nie ma neta w trakcie by coś skrobnąć :roll:
będę dziś na akcji trochę, moje plany się zmienił. Do zobaczenia kociarze i psiarze :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

[poprzednia][następna]