CHOCO i Nero zapraszają po raz 4!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 13, 2013 7:36 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

:ok: :ok: :ok: :ok: nieustająco!

maciejowa

Od: Pt lut 27, 2009 22:29

Post » Czw cze 13, 2013 9:38 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dziękuję bardzo – Wasze kciuki i Wasza obecność tutaj są magiczne! :D
Cokolwiek się dzieje mam wrażenie, że nie jestem z tym wszystkim całkowicie sama…. I dziękuje w imieniu Krzysia :1luvu:
…….
Nie wiecie przypadkowo jak to jest z cenami leków na receptę płatnych na 100%! Potrzebuję wykupić własną receptę i nie wiem czy szukać i sprawdzać czy w aptekach może być różnica cen czy kupować w pierwszej lepszej?
Całkiem niedawno różnice na opakowaniu były nawet po około 20,- tylko nie pamiętam czy wtedy kupowałam to samo…

……..
TZ na swoje ciśnienie ma trochę zmienione lek i dawkowanie w stosunku do tego co kiedyś ustawiła Babcia… :|
…..
Babcia? – jutro na 9:00 ma przyjść na rozmowę Pani, która została zaproponowana do opieki przez firmę! Będą rozmawiali z Nią i Babcia i obydwaj Synowie.
Jutro Andrzej planuje wyjazd i odpoczynek od wszystkiego nie wiadomo gdzie i na jak długo… robi się coraz bardziej ciekawie… :|
……..
Co z Wami, jak się czujecie i Wy i Wasze zwierzaki, jak koteczki po albo oczekujące na sterylkę?
Jak w pracy – też jesteście zawalone czy jest trochę spokojniej?
Miłego i spokojnego, nareszcie ciepłego i spokojnego dnia!
Pozdrawiamy Ewa&Choco&Nero :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Czw cze 13, 2013 9:41 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Różnica w cenie leku (na 100%), który biorę stale, jest rzędu 6zł w dwóch aptekach odległych od siebie o kilka kamienic. Może więc warto zrobić wywiad?
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw cze 13, 2013 11:20 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

My mamy sieć aptek, w których jest taniej niż w innych. Tylko nie wiem czy Kwiaty Polskie są też w Warszawie...

maciejowa

Post » Czw cze 13, 2013 11:47 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Nie, takiej nie znam! U nas przeważnie najtańsza zamiennie okazuje się ZIKO albo DOZ - "Dbam o Zdrowie"- odbiór w internetowej bez dopłaty, czasem niewielkie różnice są w "Aptekarz Warszawski".

Normalnie nie przeklinam ale są chwile, że po otrzymaniu niektórych złych albo smutnych wiadomości zanim jakoś zareaguję to mi się zdarza… :oops:
Chol… mamy kolejne wiadomości co wyprawia Mama… :(
Wypisana ze szpitala ukryła przed Andrzejem recepty na leki na kontynuację leczenia, latał po mieście, wykupił i leki i wszelkiego rodzaju zabezpieczenia a Ona ma wszystko głęboko gdzieś… nie stosuje się ani nie zakłada niczego – nawet o lekach – „żadnych lekarstw zażywała nie będę! Nikt mnie leczył nie będzie, jestem lekarzem to sobie to wszystko pozmieniam. „
Teraz już wiemy od lekarzy, że przedtem leków nie brała i do czego doprowadziło samoleczenie… :(

Czyli będzie coraz większy pasztecik … charakter bardzo trudny, despotyczny, gwałtowny i porywczy po szpitalu jeszcze bardziej się uwydatnił… :(

Przyzwyczajona przez całe życie do nadskakiwania i usługiwania po powrocie do domu sama nie robi już nic – dawniej robili to asystenci, w domu ja a w szpitalu była myta, przebierana, zabezpieczenia założone, leki o odpowiedniej porze podane, nakarmiona…

Leki? – cóż z podaniem leków specjalista sobie da radę, Wojtek jakoś na siłę dyskutując też, Andrzej bardziej dyplomatycznie a ja będę mogła jedynie prosić i co się nasłucham i nadenerwuję to moje… a teraz nie wiadomo czy nie wyrzuca ich do kosza… :(
Dziś o 17:30 mam kolejnego własnego lekarza – terminu wczoraj nie udało się zmienić… :|
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw cze 13, 2013 11:52 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzień dobry! :)
Pytasz, jak u nas. U mnie dobrze, w końcu mogę odpocząć. Od soboty praktycznie nie było mnie w domu, aż mi narzeczony jęczał przez telefon, że tęskni. O radości mojego kota i psów nie wspomnę ;)
Co do leków, polecam też przejrzeć ofertę też tych internetowych, a resztę dopowiedziały koleżanki.
A co do Babci, to nie wiem, co napisać... Wydawało się, że najgorsze za Tobą, a tu coraz nowe wątki dochodzą :/
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Czw cze 13, 2013 11:56 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

U nas DOZy są drogie... Współczuję Ewa problemów z babcią i wszystkich innych. Kciuki za Was!

maciejowa

Post » Czw cze 13, 2013 12:01 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Ratio zdjęcia, zdjęcia - Twojego kota i psów... chociażby tutaj je wklej jeśli nie masz własnego wątka...

U nas w DOZach jest różnie, trafiają się pojedyncze tańsze leki właśnie tam :)
Dziękuję Wam, powiedzieć nie ma co więcej :( Liczy się Wasza obecność tutaj, przy mnie :)

Problemów będzie coraz więcej - bo na przykład co zrobię jeśli zastanę Mamę leżącą na ziemi a nikogo więcej z rodziny nie będzie w Warszawie, ja 85 kg przy oporze we wszystkim i braku współpracy nie podniosę. :(
Wody spuszczono prawie 4 ltr, mięśni gdy się nie porusza całkowicie brak, pozostał sam tłuszcz :(
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw cze 13, 2013 12:34 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

kussad pisze:Ratio zdjęcia, zdjęcia - Twojego kota i psów... chociażby tutaj je wklej jeśli nie masz własnego wątka...

U nas w DOZach jest różnie, trafiają się pojedyncze tańsze leki właśnie tam :)
Dziękuję Wam, powiedzieć nie ma co więcej :( Liczy się Wasza obecność tutaj, przy mnie :)

Problemów będzie coraz więcej - bo na przykład co zrobię jeśli zastanę Mamę leżącą na ziemi a nikogo więcej z rodziny nie będzie w Warszawie, ja 85 kg przy oporze we wszystkim i braku współpracy nie podniosę. :(
Wody spuszczono prawie 4 ltr, mięśni gdy się nie porusza całkowicie brak, pozostał sam tłuszcz :(

Ewa, poszukaj w necie apteki Kwiaty Polskie w Łodzi, zadzwoń i spytaj o ceny. Mój mąż pracuje teraz w Warszawie, z tym, że do jutra jest w delegacji. Mogłabyś podrzucić mu recepty na dworzec, a na drugi dzień odebrać wykupione leki, jeśli cena będzie się znacznie różnić od tych w Warszawie. Może to trochę bez sensu, ale przy takich wydatkach to chyba oszczędność paru złotych na lekach dużo daje... trzymam kciuki. Chora osoba w domu to najgorsze co się może przytrafić. Od razu myślę o mojej babci. Jak będziesz chciała podam Ci numer tel do mnie i będziemy kombinować z tymi lekami.

maciejowa

Post » Czw cze 13, 2013 12:37 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Swojego wątku na razie robić nie będę, jam taka szara myszka, więc nie ma sensu ;)
Ale skoro tak nalegasz, to zdjęcia wstawię ->
Obrazek
Parapetowo, ale z uśmiechem :) Na zdjęciu Kita, podrzucona mi przez koleżankę dnia 18 czerwca 2012 r.
Obrazek
A tu moja Księżniczka brutalnie wybudzona przeze mnie aparatem ;)

Obrazek
Petra, moje Słońce małe. Świata poza mną nie widzi :) Zaadopotowana 2 lipca 2011 r.
I mój weteran, pierwszy pies w moim życiu, Mr. Cynamon, wzięty z Palucha 14 lutego 2008 roku, bardzo ładny dzień, nie? ;)
Obrazek

Może dzięki zdjęciom moich maluchów choć trochę się uśmiechniesz :ok: :ok: :ok:
Czajniczek krąży wokół Słońca po eliptycznej orbicie, lecz jest za mały do wykrycia przez nawet najlepsze teleskopy. W związku z tą jego właściwością nie można dowieść jego nieistnienia. (...)

Ratio

Od: Wto sie 14, 2012 12:12

Post » Czw cze 13, 2013 12:45 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Pamietam ,jak trudno mi bylo przez kilka lat.

Wyrobilam w sobie mechanizmy obronne.

Spadniecia z lozka...uswiadomic,ze nikt nie podniesie....mama byla trudnym pacjentem...uwazaj na siebie....mnie z podnoszenia mamy zostal trwale uuszkodzony bark....jak sie mama zaparla przy probie. Generalnie zdrowie mi poleglo w zmaganiach codziennych :roll:
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Czw cze 13, 2013 13:10 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzięki! Oczywiście, że się uśmiechnę choćby kiedyś to miał być uśmiech przez sekundę i przez łzy!
Mogę tutaj pisać jedynie o sprawach i problemach ściśle moich, na które mogę mieć jakikolwiek wpływ osobiście! :(
Bardzo ładne masz kotki i pieski! Choco jak wiesz też jest z Palucha!
Wieczorem albo kiedyś zacytuję sobie tutaj naszą poprzednią rozmowę na temat ucieczek z innego wątka – tam pisałam trochę więcej o Mrusiu…

Sąsiadka zza drzwi ponad 80-letnia też powiedziała, że da nam klucze do swojego mieszkania bo od ostatniej wymiany drzwi ich nie mamy, właśnie na wypadek gdyby upadła i nie mogła się podnieść… :(
Barku mi pozostało trwale uszkodzenie po złamaniu gdy około 2 lat temu upadłam prosto na twarz… :(

Dziwne, że kocurki wybierają TZ a nie Was…tak jak moi… Może Zosia wybierze Ciebie Kasiu – dziękuje, w sprawie leków jakoś wybrnę – w tej chwili chodzi o 1 opakowanie. :)
Jeszcze nie wiem co powie wieczorem internista na inne tematy.
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Czw cze 13, 2013 13:15 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Ok, w razie czego wal jak w dym, coś się pomyśli :)

maciejowa

Post » Czw cze 13, 2013 21:16 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

:D Już wczoraj napisałam, że widzę lepiej!
Tak – tym leczonym w tej chwili okiem przeczytałam dobrze ten dolny rządek na tablicy! Podczas badania z medycyny pracy gdy miało miejsce zaostrzenie i było widać, że oko jest w trakcie leczenia nie przeczytałam nawet górnej linijki! :(
Nabłonek jest wyleczony więc ponownie do leczenia uszkodzonej rogówki wkraczamy z kroplami sterydowymi, ta sama maść na noc, w ciągu dnia te same krople co do tej pory!
….
Dziś internista!
Zgodnie z opinia hepatologa nie robimy nic tylko za jakiś czas kontrolne usg, waga dzisiejsza – 62,1 prawidłowa :twisted:
Obserwujemy bo kilka razy wystąpił wyższy pomiar.
Nadal powinnam prowadzić tabelę pomiarów ciśnienia 2 x dziennie! W gabinecie dwukrotny pomiar – prawa i lewa ręka 120/80!
Skierowanie na echokardiografię – usg serca i EKG spoczynkowe…
….
Ratio nie mów, że jesteś szarą myszką i z tego powodu nie chcesz zakładać wątka!
Wszyscy zaczynamy od tego etapu, na początku nikt nas nie zna. Dopiero później zaczynamy wzajemnie się poznawać, odwiedzać wątki, włączamy się wspólnie do jakiejś akcji!

Wkleję sobie tutaj naszą rozmowę sprzed kilku dni z wątka o możliwości nauczenia kota nieuciekania z domu : viewtopic.php?f=1&t=133641&p=9892010#p9892010
kussad pisze:Jak aktualnie wygląda sytuacja?
Podaj proszę link na Wasz wątek, bardzo chętnie poczytam i zobaczę koteczkę :)
Mojego pierwszego ukochanego niestety nie udało się nauczyć - w wieku prawie 9 lat zginął potrącony przez samochód tuz obok naszego domu :(
Kolejne były i są już tylko i wyłącznie niewychodzące :|
Wt cze 11, 2013 22:24
kussad pisze:To dokładnie historia moich dwu pierwszych kotów - pierwszy mimo kastracji wisiał na klamce i wył.... Teściowa go oddała do swoich znajomych podobno mieszkających w domku poza miastem. Nigdy więcej niczego nie udało mi się dowiedzieć na jego temat.
Ten, którego zabił samochód sam sobie otwierał drzwi wyjściowe i przy każdej okazji uciekał z domu albo wypuszczał go Mój Mąż, który też nie mógł znieść miauczenia. Był dzikim kotkiem przywiezionym z Puszczy i taki pozostał... :
To były czasy sprzed internetu. Nikt nie rozumiał po co oduczać wychodzenia z domu ani nie widział takiej potrzeby a mnie samej się nie udało a dowiedzieć się jak to robić nie było od kogo ...... :( Wszystkie okoliczne koty wychodzą. Mieszkamy na I piętrze!
My nie potrafiliśmy oduczyć wychodzenia! Miały w domu wszystkie atrakcje.

Udanego nocnego wypoczynku! :ok: :ok: :ok:
Dobranoc :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Post » Pt cze 14, 2013 9:29 Re: Miś jest trochę grzeczny dziś - Choco i Nero zapraszają

Dzień dobry :)

maciejowa

[poprzednia][następna]