Wątek cukrzycowy IX

rozmowy o cukrzycy i niewydolności nerek u kotów

Moderator: Moderatorzy

Regulamin działu
Uwaga! Porady na temat leczenia udzielane są na podstawie pk.13 regulaminu forum.

Post » Wto maja 07, 2013 23:02 Re: Wątek cukrzycowy IX

hej wszystkim,Chiwas również odszedł za tęczowy most,już nie wstawał,nie jadł,nie chodził do kuwety......ciężko bez niego był wyjątkowy.........

lila13

Od: Wto kwi 02, 2013 9:59

Post » Wto maja 07, 2013 23:05 Re: Wątek cukrzycowy IX

lila13 pisze:hej wszystkim,Chiwas również odszedł za tęczowy most,już nie wstawał,nie jadł,nie chodził do kuwety......ciężko bez niego był wyjątkowy.........

hasaj skarbie. już dobrze

Mamrot

Od: Pon wrz 21, 2009 12:38

Post » Wto maja 07, 2013 23:45 Re: Wątek cukrzycowy IX

lila13, ściskam Cię bardzo mocno.
Obrazek

Małgorzata i Toffee

Od: Śro kwi 25, 2012 21:58

Post » Śro maja 08, 2013 8:54 Re: Wątek cukrzycowy IX

lila13 pisze:hej wszystkim,Chiwas również odszedł za tęczowy most,już nie wstawał,nie jadł,nie chodził do kuwety......ciężko bez niego był wyjątkowy.........

Trzymaj się Lila13. Jesteśmy z Tobą

Molesław

Od: Pon lut 11, 2013 14:28

Post » Śro maja 08, 2013 11:44 Re: Wątek cukrzycowy IX

O matko... Co za pogrom... A myślałam o Tobie kobieto wczoraj i miałam pisać, że się nie odzywasz :( A tu niedobrze się dzieje :( Smutno jakoś :( Papatki Chiwas :cry:

Karolcia i Dziki

Od: Pt lut 22, 2013 19:31

Post » Śro maja 15, 2013 19:57 Re: Wątek cukrzycowy IX

Witam,
szukam kota-cukrzyka z Wrocławia :) Mam jedną fiolkę insuliny lantus, którą chętnie oddam za czekoladę z orzechami :) "Odziedziczyłam" 5 fiolek po niestety zmarłym kotku, a ponieważ są ważne tylko do sierpnia, mój kocurek raczej nie zdąży ich wszystkich wykorzystać. Także jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt :)

Aeble

Od: Pt kwi 26, 2013 13:09

Post » Czw maja 16, 2013 12:19 Re: Wątek cukrzycowy IX

Aeble pisze:Witam,
szukam kota-cukrzyka z Wrocławia :) Mam jedną fiolkę insuliny lantus, którą chętnie oddam za czekoladę z orzechami :) "Odziedziczyłam" 5 fiolek po niestety zmarłym kotku, a ponieważ są ważne tylko do sierpnia, mój kocurek raczej nie zdąży ich wszystkich wykorzystać. Także jeśli ktoś jest zainteresowany, proszę o kontakt :)

http://www.kotycukrzycowe.fora.pl/

tu jesteśmy

Mamrot

Post » Czw maja 16, 2013 12:20 Re: Wątek cukrzycowy IX

Mamrot

Post » Wto maja 21, 2013 23:42 Re: Wątek cukrzycowy IX

Dziewczyny, współczuję Wam bardzo :(

poszłam na nowe
czekam na link aktywacyjny

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Nie cze 09, 2013 17:05 Re: Wątek cukrzycowy IX

Cześć, jestem tu nowym gościem, bo... no właśnie, dziś się okazało, że moje kociątko ma cukrzycę, a ja jestem przerażona. Mam wrażenie, że przegapiłam pierwsze objawy u kota, nic nie wiem o cukrzycy, nie umiem robić zastrzyków i bardzo się boję, że a co jeśli nie będzie nas w domu a on właśnie będzie potrzebował pomocy? A co jeśli nie zauważę, że to śpiączka czy hipoglikemia i uznam, że zwykłe spanie? A co jeśli nie będzie reagował na insulinę? Miliony pytań, a kot jeszcze młody bo ma dopiero 6 lat. Ja niby wiem, że z cukrzycą da się żyć, ale boję się, że coś przegapię, że będę musiała wyjechać, że czegoś nie dopilnuję.

kotcukierek

Od: Nie cze 09, 2013 16:51

Post » Nie cze 09, 2013 21:36 Re: Wątek cukrzycowy IX

kotcukierek, tu jesteśmy:
http://www.kotycukrzycowe.fora.pl/

Najpierw przeczytaj część edukacyjną.

Teraz tylko jedna uwaga: Gdy będziesz u weta w tej sprawie (konieczne badania), nie daj sobie (kotu) zapisać Caninsuliny. Poproś od razu o Levemir lub Lantus (fiolka 3 ml, ok. 50 zł).
Obrazek

Carreras

Od: Czw wrz 01, 2005 7:52

Post » Nie cze 09, 2013 21:43 Re: Wątek cukrzycowy IX

dlaczego? Gdzieś wyczytałam, że caninsulina dobrze działa.

kotcukierek

Od: Nie cze 09, 2013 16:51

Post » Pon cze 10, 2013 1:11 Re: Wątek cukrzycowy IX

Hej Ho Nowa Koleżanko przejdź na nasze nowe forum bo tu zaglądamy tylko sporadycznie... Na nowym forum są ludzie którzy pomogą Ci we wszystkim. Nie bój nic zastrzyki insulinowe kota prawie nie bolą... Canininsulina nie nadaje się dla zadnego zwierzęcia generuje szybkie i mocne spadki cukru we krwi co moze być niebezpieczna dla zwierzaka... my - uczestnicy forum dla kotów cukrzycowych jak i świadomi tego co robią weterynarze np niemieccy już dawno z canininsuliny zrezygnowali. My pdajemy swoim kotom insuliny Lantus bądź Levemir ( nie pomyl z Lente wos ta tez nie jest najlepsza) wymienione przezmnie insuliny nie generują niebezpiecznych skoków cukru a tymn samym sa bezpieczniejsze w uzyciu i tańsze w eksploatacji bo podajesz jej o wiele mniej. Jesli chcesz by twój kot wiódł normalne zycie pomimo tej niebezpiecznej choroby to przejdź na nowe forum tam dowiesz się wszystkiego. Bedzie dobrze :) pozdrawiam PS zanim podasz pierwsza dwke insuliny Koniecznie przeczytaj wątek edukacyjny i broiń boże nie startuj od kilku jednostek jak zalecają weterynarze!
żeby móc zobaczyc co piszemy w nowym forum misisz sie zalogować
pozdrówka

^..^fuksj@

Od: Sob lis 10, 2012 2:15

Post » Śro cze 12, 2013 21:52 Re: Wątek cukrzycowy IX

Hej!
Rejestrowałam się na nowe forum, ale chyba nie dostałam linka aktywacyjnego. Oprócz tego nie pamiętam hasła, a jak chciałam dostać nowe, to forum mi powiedziało najpierw, że moje konto jest nieaktywne, a potem, że już jest ktoś o takim samym adresie mailowym.
Redakcjo pomóż!
Tym bardziej, że są mi pilnie potrzebne materiały Tinki i instrukcje stosowania insulin.
A może ktoś mógłby mi to przesłać mailem na kocurro.mco@gmail.com ?
Poproszę!

Kocurro

Od: Nie sty 11, 2004 20:31

Post » Czw cze 13, 2013 1:20 Re: Wątek cukrzycowy IX

Kocurro zagadam do Tinki-admina albo do naszych moderatoruf to moze coś na to poradzą ja aktualnych materiałoów nie posiadam ale jutro bo dziś padam z nóg pozdrówka

^..^fuksj@

Od: Sob lis 10, 2012 2:15

[poprzednia][następna]