Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 11, 2013 21:54 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Filomen pisze:
CatAngel pisze:
Filomen pisze:Tak, to jest jego dziewczyna

Moze by tak pisała ze swojego oryginalnego konta na fb :roll:
Szkoda że nie można pokazac ich twarzy :evil: bo mam wielką ochotę na to. No ale jak nie mozna to nie można

No tak by sie ujawniła i zaczęła by sie nagonka na nią. Powiem tak, straszna ta sprawa, ale dopóki sie komuś nie udowodni winy, jest niewinny. Poczekajmy na rozwój wypadków, nie osądzajmy pochopnie. Nawet jeśli on sie przyznał to mam w pamięci cały czas szopke z Wasniewską, która zrobila w konia całą Polskę. Może nie zabił tych kotów tylko je wywiózł a teraz robi medialny cyrk wokół siebie? Nie wiem, rożne myśli przychodzą mi do głowy.

Raczej watpię.
Na filmiku z zatrzymania widać jak policjant zbiera ślady ze ściany. Obstawiam krew.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto cze 11, 2013 22:00 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

zaznaczam
NIE KUPUJ! Adoptuj

ObrazekObrazek

marinella

Od: Nie wrz 04, 2005 21:24

Post » Wto cze 11, 2013 22:08 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Zakładam ,że jest na wolności?

Rosół

Od: Śro cze 05, 2013 17:03

Post » Wto cze 11, 2013 22:17 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tak to były ślady kociej krwi - mówili o tym w wiadomościach na polsacie.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto cze 11, 2013 22:24 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

W komentarzach na FB ktoś pisze, że w Polsacie go pokazano - to prawda?
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto cze 11, 2013 22:35 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tak ale z zamazaną facjatą więc nie da się rozpoznać.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Wto cze 11, 2013 22:57 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Aha, szkoda.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto cze 11, 2013 23:02 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Czy ta Kamila dziewczyna Wojciecha L. została przesłuchana przez policję? Przyznała się na fb,że była z nim po kocięta..Zapewne to ta blondynka o której pisały dziewczyny... Czy można w jakiś sposób powiązać ją z tą sprawą?

Ponawiam pytanie co z psem i królikiem (to,że królik był w mieszkaniu wiemy na 100%) których rzekomo właścicielem był Wojciech L.?? Może on adoptował tez króliki i je uśmiercał ??? Czy ktoś ma kontakt z kimś z króliczego forum i ma możliwość zapytać czy coś wiedza na ten temat i czy przypadkiem nie oddawali mu królików do adopcji?

Cytat FB : "Zainteresowana Sprawa :Taa, najpierw piszecie ze bylo 11 kotow, nagle sie zrobilo 20??!! To co pisza w gazetach to wiecie... przeczytacie cos i od razu w to wierzycie, zalosne! Dlaczego mialby zabic akurat koty??!! On ma krolika, psa i co jakos zyja i maja sie dobrze! Wojciech nie skrzywdzilby muchy! A w to co wierzycie to wasz problem!"

Edit. Pod artykułem http://zabrze.naszemiasto.pl/artykul/1891036,zabil-koty-w-zabrzu-student-przyznal-sie-do-znecania-i,id,t.html w komentarzu niejakiego Randiego sa podane pełne dane...Imię i nazwisko oraz adres....Nie wiem czy prawdziwe.. I zdjęcia budynku oraz domofonu
" http://i44.tinypic.com/9a5krn.jpg
http://i40.tinypic.com/2qswllg.jpg
http://i44.tinypic.com/dxiiye.jpg
http://i41.tinypic.com/4qlt2x.jpg
http://i40.tinypic.com/34igrbq.jpg "
Ostatnio edytowano Wto cze 11, 2013 23:37 przez Ania G, łącznie edytowano 2 razy

Ania G

Od: Pt paź 15, 2010 19:44

Post » Wto cze 11, 2013 23:17 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Kamila.L także ma/miała królika.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro cze 12, 2013 1:23 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Jeśli to rzeczywiście jego dziewczyna to może uwiarygadniać swoją wersje, że nic nie wiedziała, wierzyła mu itd.. dziwne te wpisy, jeśliby tak pisała w przeciągu 1-2 h jeszcze bym uwierzyła (tak działają emocje, pisze się dużo, a nie od niechcenia), że zaprzecza itd, ale wpisy co parę godzin, jakoś widzę jako wyrachowanie. Ale to i tak tylko spekulacja, facet mógł nie wspominać, że były jeszcze jakieś inne koty, mogła wiedzieć o jednym, dwóch- powinno być to do sprawdzenia i zweryfikowania przez Policje. W końcu każdy przypadek był opisany, a przynajmniej powinien być, kiedy, ile to trwało- sprawdzenie czy wtedy była u niego, co mogła wiedzieć/widzieć, czego jako dorosła osoba mieć świadomość (znikający nasty kot) itd. Oby i ten trop dobrze sprawdzili.
A laska kręci już na samym FB, najpierw nie była przy adopcjach, nagle była przy jednej.. zdecydowanie powinni sprawdzić :(
pwpw

Post » Śro cze 12, 2013 5:17 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Nie wiem, co zadecyduje sąd, czy kara będzie jakakolwiek, ale sprawa na pewno przycichnie, jak to się zwykle dzieje.Straszne jest to, co się stało, nie wrócimy życia tym kotkom, czy też innym zwierzętom, które w dodatku zginęły w tak okrutny sposób.Chodzi teraz o to, aby to się nigdy nie powtórzyło.Na pewno nie on jeden prowadzi podobną "działalność".Nie zastanawia Was to, że zadawał sobie mnóstwo trudu, aby zdobyć kota, zgadzał na wizyty przedadopcyjne, mieszkanie było dobrze wyposażone...itd.Wystarczyło przecież przejrzeć ogłoszenia, ludzie oddają koty każdemu, kto się zgłosi, nawet nie pytają o nazwisko.Nie jest tak? Jest, przynajmniej w moim mieście.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Śro cze 12, 2013 5:52 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Fakt że był dobrze przygotowany świadczy o tym, że dobrze to zaplanował. Zaplanował tortury i morderstwo z premedytacją.
Miał świadomość tego, co będzie robił.
Kupił kocie akcesoria.
Sprowadził wiarygodną osobę.
Podpisał umowę.

Dlaczego myślał że to się nie wyda? Pokazał swoje dane osobowe, wiedział co będzie robił, wiedział że za to jest sprawa.
On czuł się najwyraźniej bezkarny. Albo rodzice (mówicie, że lekarze) go już kiedyś ratowali z opresji (swoją drogą to oni musieli zapłacić 5 tysi kaucji, bo i skąd u studenta taka forsa), albo po prostu obejrzał sobie parę spraw sądowych w sprawie zwierząt i stwierdził, że nic mu nie grozi. Uwierzył we własny spryt i dźwiękoszczelne ściany.

Co do "Zainteresowanej Sprawą" - myślę że nie ma większego znaczenia czy to jest on, czy jego dziewczyna czy kompletnie obca osoba - jakiś troll, który doskonale się bawi. Pisze, że jest dziewczyną Wojtka ignorując konkretne pytania (zacięła się katarynka i wciąż pisze jakie wielkie serce ma wojtek, a jacy podli my jesteśmy i kłamliwa tv), ale jak ktoś napisał że to wojtek, to odpisał raz posługując się rodzajem męskim.
Wojtek L (swoją drogą ciekawe ile osób zdąży skopiować jego dokładne dane na zabrzańskim portalu przed usunięciem przez administratora), a na pewno jego zajebiście dobry prawnik z pewnością czyta forum i FB. Proponuję nie ułatwiać mu sprawy. Po prostu zbierzmy się jako grupa wkurwionych i pokażmy że jest nas dużo, że będziemy pikietować pod sądem i żądać wysokiej kary, że 3 lata więzienia powinno być za każdego jednego kota. Osobiście mam już dosyć tej szopki, która się odbywa w Polsce.
Kiedyś byłam dumna z tego kraju, teraz się wstydzę.
Donald, żenada - pogłaskał rzeźników po główkach.
Uczniom podstawówki którzy uwięzili kota w mrowisku i patrzyli jak cierpi, nic nie zrobiono. Ksiądz pogłaskał po główkach i dał komunię.
Zwyrodnialcy, którzy przywiązali psa husky do auta i jechali aż urwali mu głowę - nie poszli siedzieć, dopiero po kradzieży dwóch samochodów przestali się policji i sądowi podobać.
To są kary?

Dość. Jestem wkurwiona.
Powiedzcie mi proszę KIEDY odbędzie się rozprawa i kto pisze wydarzenie na FB. Jeśli nie ma takiej osoby, chętnie napiszę.
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Śro cze 12, 2013 6:30 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

wczoraj w wiadomościach na polsacie po 22 o nim mówili. Wpłacił kaucję i jest na wolności pod nadzorem. Wspominali też o jego dziewczynie, policja bada czy o wszystkim wiedziała. Przyznał się do zabicia 20 kotów :( i ze szczegółami opowiadał jak to robił. Ktoś z uczelni wypowiadał się jakie konsekwencje mogą mu grozić ale bez konkretów :/

strongbaby

Od: Śro wrz 12, 2012 10:27

Post » Śro cze 12, 2013 6:36 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Mam nadzieje,ze uczelnia go wywali :?
Psiara zreformowana od 2007 Smakusia, Gucio od 2008 oraz Rysia od 2009, Gapka odeszła w 2014, Gucio w 2017, Ryś i Jaga w 2020 . Nowi mieszkańcy Aki od 2018,a Bigos I Tekla od 2020 .
Smakusia odeszła 14.05.2024.

anulka111

Od: Sob lip 14, 2007 16:39

Post » Śro cze 12, 2013 7:58 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

anulka111 pisze:Mam nadzieje,ze uczelnia go wywali :?

Oglądam czasami programy typu "Z akt FBI" itp. - czasami jest o seryjnych mordercach i bardzo często jest coś z ich przeszłości, co ich łączy: "W młodości X znęcał się nad kotami". Skoro ktoś umie z premedytacją zadawać ból jakiemuś jednemu żywemu stworzeniu, to zrobi to i innemu. Bo to nie było nawet tak, że on jest zabijał poprzez eutanazję w humanitarny sposób (aczkolwiek zabicie zdrowego zwierzęcia towarzyszącego jest karalne) tylko się nad nimi znęcał, czyli czerpał przyjemność z zadawania bólu. Dentysta-sadysta? Myślę, że jednak uczelnia powinna go wykopać daleko w kosmos i już żadna uczelnia w kraju (czy to państwowa, czy prywatna) nie powinna go przyjąć.

Co do zaś tego, dlaczego z adopcji... niektórzy ludzie czują się "lepsi od otaczającej bandy idiotów" i kręci ich oszukiwanie ludzi - dowartościowują się w ten sposób. Często tak mają ofiary przemocy (czy to psychicznej, czy fizycznej) - jedni się zamykają w sobie, a inni stają się zwyrodnialcami - więc być może sprawa ma głębsze dno i te jego zapędy nie wzięły się z niczego, a winnych jest tu więcej (co go oczywiście w żaden sposób nie usprawiedliwia, bo ma 28 lat i swój rozum).

A tak swoją drogą to co roku każdy student medycyny powinien odbywać poważną rozmowę co najmniej z psychologiem - to nie jest praca jak każda inna - to praca z ludźmi i ludzkim życiem: nie każdy się do tego nadaje. Nie wiem, czy taki się urodził, czy tylko ma zbyt słabą psychikę i studia go tak skrzywiły - w każdym razie gdyby to nie wyszło, to być może za jakiś czas miałby dyplom i leczył ludzi... też czerpiąc przyjemność z ich cierpienia?
...

czarnekoty123

Od: Śro wrz 12, 2012 18:34

[poprzednia][następna]