Wszystkie koty jamnika Melona V - o kolorch na pożegnanie!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 11, 2013 18:24 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

kotkins pisze:" Nje bendem pijała zez tego. Mej kupili basena i bendem siem kompała..."

Obrazek

"Myślem...

Ja tam nic nie chcę mówić, ale u Sz. P. Kotkins znajduję wyraźne oznaki kryzysu i obsuwy ( :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ) Otóż, czy wątkowicze zauważyli, że PODKŁADKA POD MISKI NIE KONWENIUJE Z NIMI KOLORYSTYCZNIE 8O 8O 8O Zaczyna się od detali, podkładka, a potem w kolejności: bałagan, ruina, zaniedbanie, alkohol, przemoc domowa, interwencje Policji, ograniczone prawa kocierzyńskie , nadzór kuratora, etc, etc......
To ja pisałam - życzliwa :smokin:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Wto cze 11, 2013 19:09 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Podkładki są w naszym dmu tematem BOLESNYM.
Nie ma w sprzedaży tych, które są odpowiednie.
Pod fontannę ma być przeźroczysta, a pod miski taka w rybki.
Wycofali z Zooplusa, nigdzie nie ma!

DRAMAT!!!!

Co do kupy to jej dalej nie ma.
W czwartek i piątek Lalisław nie jadł, w sobotę zaskoczyliśmy z mięskiem.
Mamy wtorek.
Kupiłam jakąś formę lacutulosum, i się waham nad nią.

Izka, a ILE dni on tak może bezpiecznie bez urobku???
Zjadł teraz kurczaka , mniej niż rano (rano zjadł taczkę mięsa!) , dostanie jeszcze porcyjkę wieczorem.
Od wczoraj dostaje pastę witaminową i malt (niech się przyzwyczaja).
Nie wiem co robić...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Wto cze 11, 2013 19:37 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

[quote="kotkins"]Podkładki są w naszym dmu tematem BOLESNYM.
Nie ma w sprzedaży tych, które są odpowiednie.
Pod fontannę ma być przeźroczysta, a pod miski taka w rybki.
Wycofali z Zooplusa, nigdzie nie ma!

DRAMAT!!!!

Ojej, to przepraszamy :oops: :oops:

Ja jestem równie jak Sz.P. K. nawiedzona kolorystka, nie spoczniemy, póki nie dobierzemy :roll: Próbowałaś w dużych marketach w dziale plastików - zawsze grzebię w stosach podkładek po np 1,50zł i czasami są zajefajne (a ja dopiero mam - bo dobieram do jasnego turkusu i oliwki - zawsze znajduję) !! Nie kupuję z zoologów bo nie wiem czemu są kilkakrotnie droższe i mają tak ze dwa wzory.

Co do kooopy - nie znam się, ale mnie przekonuje, że zmiana diety i ilości może dawać taki efekt.

Miłego wieczoru :kotek:

Ja-smina

Od: Nie maja 19, 2013 3:39

Post » Wto cze 11, 2013 20:06 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Poszukaj info na barfnyswiat.org, był tam cały temat o kupach, więc powinno być i to. I przed podaniem jakiegoś przeczyszczacza jednak dobrze by było ten brzuch obmacać (obmacywałaś, czy tylko się martwisz na zapas?) Poza tym ile razy się martwiłam u weta, że kot tak jakoś mało i dawno, to się okazywało, że przesadzam, bo obamcywanka wskazywała, że wewnątrz pusto, albo co najwyzej dostałam zlecenie na parafinkę. Żebyś kota nie rozregulowała.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Wto cze 11, 2013 20:08 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

No miło jest: znowu szukam PODKŁĄDKI.
Dzięki Ja-smina, dzięki... :twisted:

kotkins

Post » Wto cze 11, 2013 20:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

U mnie takiej kontroli lalusiowej nie było, ale tak sobie myślę że dopóki ma apetyt to chyba nie ma powodów do paniki. Nie ma możliwości, że się niezauważenie do którejś z kuwet przemknie? Podczas całego pobytu u mnie nie było ani jednej qpy pozakuwetowej.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Wto cze 11, 2013 20:23 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Kotkins nie wiem jak szukasz ale tu jest przeźroczysta
http://allegro.pl/podkladka-mata-pod-mi ... 26389.html
w rybki chyba nie znajdziesz, może w łapki mogłyby być?
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto cze 11, 2013 20:27 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

ja tu siądę w kąciku sobie, bo znalazłam wreszcie wąt.
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Wto cze 11, 2013 20:30 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

No, a tu z motywem może nie serwetki, ale dość podobna http://allegro.pl/mata-podkladka-pod-ta ... 29610.html. Nie mam czasu szukać, ale proponuję przejrzeć allegro pod hasłem podkładka na stół.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Wto cze 11, 2013 20:34 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

kotkins pisze:Izka, a ILE dni on tak może bezpiecznie bez urobku???

Bolusiński jako maluśkie kocię wytrzymał 9. 8) Gdy podobno już po trzech kociak może zejść.
I nic nie pomogło. Ani mleko, ani lactulosum, ani parafina, ani espumisany. Mam zapas środków przeczyszczających dla całego pułku wojska. A Bolek i tak zrobił, kiedy chciał.
Pamiętam, jak żeśmy się z Kotką Wodną zastanawiały, czy mu mizerii i bigosu nie dać. :lol:
Aniada

Post » Wto cze 11, 2013 21:02 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Kupy nie ma.
Bierze mnie na przetrzymanie skubany.
Mięso faktycznie bezresztkowe jest...
Karmy nie ruszył skunks rudy.
Cairo - u Kotkinsów każda kupa jest znana i rozpoznana!
Amka malutkie robi, Leoś wręcz przeciwnie a i Fio...słowem wiedzą sąsiedzi gdzie kto ROBI.

Koteczekanusi ciekawe te podkładki bardzo...chyba je nabędę.
Nie są to te wymarzone, ale są im bliskie.

kotkins

Post » Wto cze 11, 2013 21:04 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

izka53 pisze:
kotkins pisze:Ale kupkę wyprodukowaną z takiej ilości mięsa jaką spożywa lalek byłoby raczej trudno nie poczuć.

Kotkinsie - nie wiem jak to u psów bywa - ale dla kotów mięso jest jedzeniem niemal bezresztkowym. Koty karmione wyłącznie mięsem koopają raz na dwa -trzy dni , i to niemal bezwonnie. Koopale są twarde jak kamyki, zbite , suche, tak jak u kota byc powinny , jak sie nie chce problemów z gruczołami okołoodbytowymi / przerabiałam z Miska niedawno :evil: /.
A Laluś ma duże deficyty i co zeżre , wszystko przerabia - na masę mięśniową, na futro, na wzmocnienie. Nie ingeruj zbyt szybko w jego proces trawienny :mrgreen:

Potwierdzam. Tak jest u moich kotów.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Wto cze 11, 2013 22:15 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Na Allegro znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/poidelko-fontanna-dla ... 54057.html

Może ktoś się zainteresuję, cena wydaje się dobra?

kotkins

Post » Wto cze 11, 2013 23:12 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

Jeśli się rozejrzysz, to pewnie znajdziesz i takie, jakie chcesz. Na pewno kiedyś gdzieś z motywem serwetki widziałam, ale kiedy i gdzie... Raczej dawno. Przepatrz jeszcze pakamera.pl, tam robia różne rzeczy na zamówienie, może ktoś robi plastikowe podkładki i mógłby wydrukować ulubiony wzór.
Na stronie internetowej zara home można też znaleźć akcesoria kuchenno-jadaniane z motywem serwetki - podkładki albo koszyczki na pieczywo, serwetki czy co tam.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Post » Śro cze 12, 2013 11:44 Re: Wszystkie koty jamnika Melona V ...lalusiujemy tymczasem

A co tam,wtrącę się,chodzi wszak o KOOTA.
Prawda to - kazdy kot 'inaczej ma'.Ale temat zbyt powazny zdrowotnie,zeby czekac spokojnie na potwierdzenie tej tezy.A co,jeśli gdzies - np. przy koncu kota - coś sie zatyka i pojawi sie niedroznosc?Pomacaj brzuch,zobacz czy nie twardy,czy nie bolesny,a najlepiej niech to zrobi wet.Podalabym albo 4 cm parafiny,albo olej z pestek winogron,jeśli Cię odrzuca od weta.Nie czekalabym,znalam kota z podobną historią, (zwroc uwagę na czas przeszły)...Pozdrawiam.
Nie było,nie ma i nie będzie-takiej jak TY...*

kochamcię

Od: Wto maja 12, 2009 0:43

[poprzednia][następna]