Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 10, 2013 8:32 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

JaEwka pisze:Aniu nie czytaj bo tylko będziesz się stresować niepotrzebnie...

Ażebyś wiedziała, bo wczoraj po lekturze żołądek mnie tak rozbolał, że musiałam nolpazę wziąć. :?
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 10, 2013 9:07 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

no właśnie :roll: wykończysz się jeszcze tym zamartwianiem....
Zaskazuję Ci czytania wszelkiego !
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon cze 10, 2013 9:07 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Jak się wpisze cokolwiek szukajac nawet ludzkich schorzen to zawsze wychodzi rak :) wpisz bol glowy, zeba, biegunka wszystko to wskazuje na raka lepiej nie czytac :mrgreen:
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon cze 10, 2013 10:29 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Goyka pisze:Jak się wpisze cokolwiek szukajac nawet ludzkich schorzen to zawsze wychodzi rak :) wpisz bol glowy, zeba, biegunka wszystko to wskazuje na raka lepiej nie czytac :mrgreen:

:( .................................
JaEwka pisze:no właśnie :roll: wykończysz się jeszcze tym zamartwianiem....
Zaskazuję Ci czytania wszelkiego !

Wiesz Ewelinka, czytałam abym nie była taka ciemna gdy pojadę z Tolą do lecznicy, lubię dyskutować. :wink:
Obrazek Obrazek

Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)

Anna61

Post » Pon cze 10, 2013 12:22 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Anna61 pisze:Wiesz Ewelinka, czytałam abym nie była taka ciemna gdy pojadę z Tolą do lecznicy, lubię dyskutować. :wink:

Popieram :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon cze 10, 2013 21:07 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Goyka pisze:Jak się wpisze cokolwiek szukajac nawet ludzkich schorzen to zawsze wychodzi rak :) wpisz bol glowy, zeba, biegunka wszystko to wskazuje na raka lepiej nie czytac :mrgreen:

Fakt. Jak mnie kiedyś użarł kleszcz i zauwazyłam "książkowy" obrzęk, wyszukałam stosownych informacji w internecie. Znalazłam że borelioza dzieli się na dwa typy. Pierwszy przenoszony jest przez kleszcze, wykrywalny testem z krwi i stosunkowo łatwy do wyleczenia, drugi przenoszony przez... internet, śmiertelny.. :ryk:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Pon cze 10, 2013 22:09 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Ja-Ba pisze:

Fakt. Jak mnie kiedyś użarł kleszcz i zauwazyłam "książkowy" obrzęk, wyszukałam stosownych informacji w internecie. Znalazłam że borelioza dzieli się na dwa typy. Pierwszy przenoszony jest przez kleszcze, wykrywalny testem z krwi i stosunkowo łatwy do wyleczenia, drugi przenoszony przez... internet, śmiertelny.. :ryk:

:ryk:
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Wto cze 11, 2013 14:08 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: fakt, cos w tym jest...

pamietam, jak kiedys u nas byla produkcja pizzy, takiej mrozonej... (juz ta fabryka nie istnieje)...
byl nabor tam do pracy ale przez agencje posredniczaca z Gliwic. Pojechalam na rozmowe, dostalam skierowanie na badania, poszlam do tego lekarza, a tam... ladna grupka osob juz czeka.
No dobra, myslalam, ze to beda standardowe badania jak zazwyczaj, a tu-niespodzianka-rtg pluc kazali wszystkim zrobic. Bylo nas tam moze ze 20 pare osob i tylko chyba 3 osoby dostaly pozwolenie na te prace. Czemu? Bo calej reszcie wyszlo cos na plucach 8O 8O 8O
Wg tego zdjecia rentgenowskiego okazalo sie ze niby conajmniej polowa grupy ma raka pluc i to zaawansowanego juz dosc bardzo (osoby w wieku 18-30 lat), reszta tez cos tam na plucach... :roll:
Ja tez sie znalazlam w tej grupie, ktorej cos tam na plucach wyszlo... Lekarz stwierdzil, ze mam zapalenie pluc... :ryk: ok, od bardzo dawna mam przewlekly, suchy, duszacy nieraz kaszel, ktorego nie moge wyleczyc i nie wie nikt, co jest tego przyczyna. Wszystkie badania wychodza ok. Wtedy bylam tez po grypie swiezo co, moze raptem pare dni... Fakt, po antybiotyku i tygodniowej grypie bylam oslabiona, ale nie mialam innych objawow, ktore mogly by swiadczyc o zapaleniu pluc. Zadnej goraczki itp. No ale ok, rozumiem-jednej czy dwom osobom jakby cos wyszlo-no mozna by przypuszczac, ze cos im faktycznie jest, ale sory, jesli jednego dnia 20 osobom wychodzi na rtg rak pluc, drugiego dnia kolejne 20 osob dowiaduje sie ze ma zapalenie pluc i wszystkie te osoby byly diagnozowane u tego samego lekarza, u tego samego mialy robione rtg... Logicznie myslac-jedna wielka bzdura!

Poszlam pare dni pozniej do lekarza rodzinnego, tak sie sklada, ze ta lekarka jest pulmunologiem i alergologiem. Jak tylko sie dowiedziala z czym przyszlam-juz wiedziala, gdzie sie badalam, do jakiej pracy mialam sie przyjac... Rozesmiala sie tylko i powiedziala, ze mam sie nie przejmowac, bo 90 % osob ktore sie tam badalo ma albo raka albo zapalenie pluc albo jeszcze cos innego wg tamtego lekarza. Zrobila mi kontrolne rtg, spirometrie, testy alergiczne-wszystko wyszlo w jak najlepszym porzadku. To co? 3 dni wczesniej mialam zapalenie pluc a za te 3 dni juz go nie mialam? I zadnego sladu na plucach po nim? A inna osoba 3 dni wczesniej miala zaawansowanego raka pluc a teraz go nie ma? :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Potem sie okazalo, ze w tamtej przychodni, gdzie nam te zdjecie robiono maja jakies wadliwe klisze, wiec na kazdym jakas zmiana wychodzi.

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Wto cze 11, 2013 18:41 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Kociara82 pisze:Potem sie okazalo, ze w tamtej przychodni, gdzie nam te zdjecie robiono maja jakies wadliwe klisze, wiec na kazdym jakas zmiana wychodzi.

Współczuję tym ludziom którzy usłyszeli diagnozę. :?
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 12, 2013 10:56 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Iza_ pisze:Jaki fajny fotelik w sam raz dla kota :D
Obrazek

... z wami jest weselszy :))) jesteście jak promyczki słonka :lol:
PLUTO - pies :) rasy bratnia dusza - już w DS !!!!
Obrazek

animalon

Od: Sob lis 27, 2010 8:48

Post » Śro cze 12, 2013 18:01 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

czy dobrze pamiętam ,że jutro badanie Tolusi?
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Śro cze 12, 2013 20:50 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Goyka pisze:czy dobrze pamiętam ,że jutro badanie Tolusi?

Nie, dzisiaj było.

Dopiero wróciłyśmy z Łodzi.
Tola została dokładnie przebadana w kierunku serduszka, ale jakiś poważnych zmian nie ma.

Obrazek

Mam wykupić zapisane leki i jej podawać przez około 2 tygodnie, a potem na kontrolę czy jest poprawa.
Te leki też mają jej pomóc na dziąsła i węzły chłonne.
Równie dobrze może też to być zapadanie się krtani podczas mruczenia, także musimy czekać, ale najważniejsze, że tak za 10 dni będę mogła ją wysterylizować. :ok:
Pan doktór powiedział też, że kot po przebyciu 2 wirusówek nie będzie już zdrowym kotem, a co za tym idzie, pewnie nigdy nie będzie się nadawała do adopcji.
Oczywiście była ''powtórka z rozrywki'' w jedną i w drugą stronę się posruchnała ale tym razem byłam przygotowana na to.

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna61

Post » Śro cze 12, 2013 20:57 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

W sumie dobrze że to nie serduszko. Z sercem to chyba najgorzej coś zrobić, bo poza podaniem leków niewiele więcej można. A Tolusia tez przecież tak dużo przeszła, że przy jej chorobach serduszko na pewno było obciążone.

Śliczne te kociaki są :)
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 12, 2013 20:59 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Obrazek
jak ja ich kocham :1luvu:

i wielkie uff ,ze to nie serdunio :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Śro cze 12, 2013 21:02 Re: Było, bezdomne,kotki marzną na śniegu. Loluś ['] FIP:(((

Biedna Tola, takie przykre przygody.

Na pewno po takim strasznym dzieciństwie te biedaki już nie będą mieć 100% zdrowia :(

Żeby było lepiej :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

[poprzednia][następna]