NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 08, 2013 20:19 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

No właśnie pisałam babiezgadze o tym drugim maluszku. Ale on to chyba już sam się załatwia bo już 4 dni jest w schronisku. A ja tak czekałam czekałam i nie ma żadnych siuśków to ją wymasowałam i poszło ładnie :)
Czyli dobrze, że jednak się wróciłam w sumie tak jak Edyta napisała z inicjatywy Tomka :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob cze 08, 2013 20:23 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Tak tamten się załatwia ale mimo wszystko za mały na schronisko

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Nie cze 09, 2013 10:58 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Czy ktoś ma może motylki do kroplówek. To taki wenflon z cieniutką igłą.
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie cze 09, 2013 11:13 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

oj motylków niestety nie używałam nigdy
Obrazek

JaEwka

Post » Nie cze 09, 2013 11:50 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Podzielę się doświadczeniem - może komuś się przyda. Dobrze nadają się do kroplówek dla maluszków, bo nasze są już tak pokłute zwykłymi igłami, że wrzeszczą na sam ich widok. Dziś pani doktor na klinikach nam je podsunęła i rzeczywiście maluszki o niebo lepiej znoszą kroplówy, które muszą póki co dostawać 2-3(4) razy dziennie.
Niestety objeździłam pobliskie apteki i obdzawoniłam resztę, ale nigdzie ich nie ma :cry:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Nie cze 09, 2013 16:19 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Figaro52 pisze:Podzielę się doświadczeniem - może komuś się przyda. Dobrze nadają się do kroplówek dla maluszków, bo nasze są już tak pokłute zwykłymi igłami, że wrzeszczą na sam ich widok. Dziś pani doktor na klinikach nam je podsunęła i rzeczywiście maluszki o niebo lepiej znoszą kroplówy, które muszą póki co dostawać 2-3(4) razy dziennie.
Niestety objeździłam pobliskie apteki i obdzawoniłam resztę, ale nigdzie ich nie ma :cry:

Wąski [*] na początku miał tak podawane kroplówki. Niestety szukałam po całym Wrocławiu i nie znalazłam.

Możesz spróbować zadzwonić do cezalu czy innych sklepów medycznych - może mają. Na przyszłość może udałoby mi się sprowadzić trochę - ale to niestety czasochłonne - ale mogę spytać, może ewentualnie siostra wysłałaby mi pocztą.

Tu możesz zamówić z dostawą do apteki z listy - ja np zamawiam do apteki która jest 10 pięter pode mną, zwykle max 2 dni to trwa.

http://www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=motylek

viris

Od: Nie cze 01, 2008 19:26

Post » Nie cze 09, 2013 17:01 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Mogę zobaczyć u siebie w miejscowości i jak będą przywieźć do Wrocławia, ale ile sztuk potrzebujecie i najważniejsze jaka średnica.

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Nie cze 09, 2013 17:14 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Figaro52 pisze:Podzielę się doświadczeniem - może komuś się przyda. Dobrze nadają się do kroplówek dla maluszków, bo nasze są już tak pokłute zwykłymi igłami, że wrzeszczą na sam ich widok. Dziś pani doktor na klinikach nam je podsunęła i rzeczywiście maluszki o niebo lepiej znoszą kroplówy, które muszą póki co dostawać 2-3(4) razy dziennie.

A jakim igłami wcześniej robiliście? Bo są też takie fajne krótkie i dosyć chude więc może zanim byście znaleźli motyko może warto tamte spróbować (są jeszcze igły dla cukrzyków do insuliny ale nie wiem czy one już za krótkie nie będą)
Obrazek

JaEwka

Post » Nie cze 09, 2013 19:48 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Maluszek trafiła dzisiaj do siostry mojej znajomej z pracy :ok:
335/13 kocur 2 miesiące, w schronisku od 03.06.2013, odrobaczony, odpchlony do adopcji od już.

Obrazek

Nadal poszukiwany jest DT dla tego szkraba:

339/13 kocur 5 tygodni 04.06.2013, w schronisku od , odrobaczony, odpchlony. Do adopcji od już.
Obrazek

Edit: ziazik dzięki za fotki :1luvu:
Obrazek

JaEwka

Post » Pon cze 10, 2013 8:48 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

JaEwka pisze:Edit: ziazik dzięki za fotki :1luvu:

Dzięki za pomoc i wprowadzenie w temat :piwa:
Ustalamy sobie jakąś kolejność? :mrgreen: Póki co mam wolne weekendy.

ziazik

Od: Pt lis 16, 2012 12:51

Post » Pon cze 10, 2013 8:59 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

no to jeżeli będziesz mogła to możesc pójśc w ta sobote albo niedziele a ja pójdę 22/23.
Ewentualnie jeżeli będzie więcej kotów to poprosze Martę, aby podjechała dodatkowo w tygodniu :)
Obrazek

JaEwka

Post » Pon cze 10, 2013 9:52 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 10, 2013 10:04 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

W razie co, ja się piszę w tygodniu na odwiedziny schroniska, gdyby była potrzeba :wink:
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Pon cze 10, 2013 10:40 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

W sumie to możesz podjechać temu maluszkowi zrobić zdjęcia bo te moje są niewyraźne :? w domu udało mi się zmienić ustawienia które napsułam ale i tak dalej coś nie tak - musze chyba w końcu do instrukcji zajrzeć heheh

Edit: A Mania sama już się załatwia niestety na razie kuwetę omija szerokim łukiem a próba wsadzenia podczas siusiania powoduje tylko straszną panikę więc dałam sobie spokój. Mam nadzieję, że jak będzie siedzieć w klatce podczas naszej nieobecności to załapie - jednen siur był ale pozostałe na podkład.
Mała chlipie mleczko od cioci Gibutkowej i pożera paszteciki.
Pierwszego dnia była strasznie wystraszona ale już być coraz śmielsza.
Obrazek

JaEwka

Post » Pon cze 10, 2013 12:19 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

JaEwka pisze:no to jeżeli będziesz mogła to możesc pójśc w ta sobote albo niedziele a ja pójdę 22/23.
Ewentualnie jeżeli będzie więcej kotów to poprosze Martę, aby podjechała dodatkowo w tygodniu :)

Ok, to ja biorę na siebie ten weekend 8)

ziazik

Od: Pt lis 16, 2012 12:51

[poprzednia][następna]