Święta Krowa II. Jeże, jeże....i wiosna :)

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 08, 2013 23:45 Re: Święta Krowa II

wilber pisze:Witamy o poranku :mrgreen: pięknym, słonecznym czerwcowym :mrgreen: i dziekujemy za rady.
Krowa dzisiaj zrobił kupala, no ale to po wspomagaczu, laktulozę podałam na razie dwa razy, dzisiaj spróbujemy gluta, w jakiej konsystencji ten "glut" ile siemienia na ile wody ?
siemię odtłuszczone ? mielone? zwykłe ?
normalnie problemy matki karmiącej 8O
"wujcio-tatuś" raczej nie wylizuje kupska, daje jednemu, albo drugiemu małego na chwile pod kontrolą, jak przyrządzam mleko, zmieniam butlę, kocyk. Moje jeszcze chyba nie do końca identyfikują co to takie wrzeszczące, jak małe zaczyna się przysysać to ewakuują się na z góry upatrzone pozycje.
Myślę, że Krowa to Byk, mały tfffardziel to jest, charakterne będzie bardzo, już zaczyna ustawiać rzeczywistość pod siebie.

Trochę bardziej z lewej...
Obrazek

Dobra... starczy !
Obrazek

Ktoś ty ?
Obrazek

Mleko masz ?
Obrazek

O matko i córko - co za cudne krowiątko :love: :love: :love: :love:
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 09, 2013 0:30 Re: Święta Krowa II

Tak szedłem, szedłem....

Obrazek

szedłem

Obrazek

i jestem :)

Obrazek

i jeszcze sobie "piątkę" przybiję :ok:

Obrazek

Dotarliśmy wreszcie :evil: bardzo ciężki "pracowo" tydzień, który rozciągnął się na weekend.
U nas wszystko "po staremu", Krowa zaczyna dzisiaj 25 dzień życia, jest coraz bardziej słodki. Zaczyna już interesować się światem, jest bardzo spokojny, aż mnie to dziwi, nie wiem, czy maluchy są zawsze takie spokojne. Naje się, porzuci co zbędne :wink: podrepta trochę i idzie spać. Jak jestem w domu, albo na kwaterze, to nie zamykam kontenerka, jak sobie podrepta, to sam do niego wraca i nie wychodzi jak mnie nie ma w pobliżu, jak go wyniosę do drugiego pokoju i znikam z pola widzenia to włącza syrenę, matką chyba jestem 8O :mrgreen:

Boszeee mam takie deficyty snu, że chwilami nie kontaktuję, za chwile jeszcze go podkarmię i padam, normalnie padam na płask
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Nie cze 09, 2013 1:15 Re: Święta Krowa II

Nie wiem jak to jest z 25 dniowym maluchem ale wiem jak jest z 8 tygodniowym - wtedy nie ma zmiłuj. :mrgreen: Moją krówkę mam właśnie od 8 tyg jej życia. Jej wystarczyło 5 min z zegarkiem w ręku aby naładować bateryjki i hasać ,skakać i brykać od nowa. Wtedy oczy wokół głowy to za mało żeby ogarnąć ten żywioł. Na szczęście miałam już wtedy 4 letnią dorosłą kotkę która bardzo pomogła mi w wychowaniu kociczki.Teraz to już dorosłe panny 6 letnia Zuzia i 2 letnia krówka Pola.
Obrazek

Ewa L.

Od: Śro lut 27, 2013 20:02

Post » Nie cze 09, 2013 7:30 Re: Święta Krowa II

Obrazek
Normalnie łamacz serc :1luvu:
I ja czekałam na wiadomości od Was, jestem cichą wielbicielką Krowy, fajnie się czyta Twoje zapiski wilber.
Nie mam pojęcia, jak to jest z takimi maleńtasami, nigdy nie opiekowałam się małym kociątkiem. Ale z opisów i zdjęć wygląda, że wszystko jest w najlepym porządku. Niech się chowa zdrowo :D

Joako

Od: Wto cze 19, 2007 7:59

Post » Nie cze 09, 2013 8:01 Re: Święta Krowa II

No nie, to już KOT :1luvu: Cudny KOT :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Gratuluję mamusi :D
Nie jestem znawczynią, ale wydaje mi się, powodem tego jest to, że Krowa wychowywana jest od urodzenia przez człowieka.
Gdyby żyła w kociej rodzince z mamą i rodzeństwem, uczona byłaby przez matkę wielu rzeczy, których człowiek kotu nie przekaże. I oczywiście szalała by z rodzeństwem.
A może to i dobrze że taka spokojna, zabawy maluchów czasem mrożą krew w żyłach. Moja 10 tygodniowa koteczka, właśnie przedwczoraj w ferworze zabawy złamała sobie łapkę i teraz 3 tygodnie gipsu :(

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Nie cze 09, 2013 10:03 Re: Święta Krowa II

wilber pisze:Tak szedłem, szedłem....

Obrazek

szedłem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dotarliśmy wreszcie :evil: bardzo ciężki "pracowo" tydzień, który rozciągnął się na weekend.
U nas wszystko "po staremu", Krowa zaczyna dzisiaj 25 dzień życia, jest coraz bardziej słodki. Zaczyna już interesować się światem, jest bardzo spokojny, aż mnie to dziwi, nie wiem, czy maluchy są zawsze takie spokojne. Naje się, porzuci co zbędne :wink: podrepta trochę i idzie spać. Jak jestem w domu, albo na kwaterze, to nie zamykam kontenerka, jak sobie podrepta, to sam do niego wraca i nie wychodzi jak mnie nie ma w pobliżu, jak go wyniosę do drugiego pokoju i znikam z pola widzenia to włącza syrenę, matką chyba jestem 8O :mrgreen:

Boszeee mam takie deficyty snu, że chwilami nie kontaktuję, za chwile jeszcze go podkarmię i padam, normalnie padam na płask

cudeńko moje kochane :love: :love: :love: tak długo czekałam na Was :1luvu: :1luvu:
słodki cukiereczku :1luvu: jak trochę odeśpisz to poproszę dużo fotek bo muszą mi starczyć aż na kolejny długi tydzień czekania....
wilber, dzielna z Ciebie mamuśka :ok: :ok: :ok: :1luvu:
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Nie cze 09, 2013 10:36 Re: Święta Krowa II

wilber pisze:Tak szedłem, szedłem....

Obrazek

szedłem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

już niedługo, niedługo, się wyśpisz, moje już jedzą same i kuwetkują,
krówka boska, ukłon dla Ciebie
buziaki

Animus

Od: Nie wrz 30, 2012 18:12

Post » Nie cze 09, 2013 10:43 Re: Święta Krowa II

Ach, ach, ach :1luvu:
Cudeńko malutkie :P I te wielkie niebieskie oczka :1luvu:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Nie cze 09, 2013 10:50 Re: Święta Krowa II

Z tego to się robi normalnie foto-wątek, ale chyba zdjęcia na zewnętrznych serwerach nie obciążają miau :?: to mogę szaleć :mrgreen:
Dzisiaj Krowa jest bardziej żywotna, właśnie opuściła "gniazdo" i zdobywa szczyty...różne :mrgreen: wdrapała się na sam wierzch złożonej kołdry, dotarła na niebosiężne wzniesienie mojego kolana, teraz pokonuje stoki pufy...
Zaczyna podskakiwać na tych nieskoordynowanych jeszcze łapkach i zaczepiać moje potwory i dziwić się, dziwić światu, jak zobaczy coś nowego dostaje takich ogromnych okrągłych oczu i podskakuje z emocji na trzęsących się łapinkach.

Rysuje się kolejny problem, chyba potrzebny mi jakiś kojec, nie wiem jak to rozwiązać, nie chcę zamykać Krowy na 10 - 12 godzin w niezbyt obszernym kontenerze.
Potrzebowałabym coś co byłoby lekkie, łatwo się składało, do przenoszenia. Szkoda mi Krowy, powinien być z innymi kociakami i szaleć sobie.
Rady mile widziane.
Ogromnie mi to Krówsko wlazło za skórę, ma to "coś" w sobie, ma osobowość. Niesamowite jest obserwować jak każdy dzień przynosi zmiany w rozwoju takiego malucha.

Mam już taaakie zęby... (własnie podgryzł Maludę, ugryzł mnie w stopę i dobiera się do kabelka)
Obrazek

i taaakie pazury...
Obrazek

to idę...
Obrazek

polować, tam..(pierwsze spojrzenie na szeroki świat :) )
Obrazek

Edit : coś mi się "zajączkuje" ze wstawianiem zdjęć, wchodzą nie te co chcę
Ostatnio edytowano Nie cze 09, 2013 11:20 przez wilber, łącznie edytowano 2 razy
Obrazek

Mico (*)

wilber

Post » Nie cze 09, 2013 11:07 Re: Święta Krowa II

A ja powiem, ze ten krówek taki grzeczny, bo jeden.
Wychowałam spore stadko na butelce i jeśli tylko były chociaż dwa, to Boże zmiłuj...
Strasznie skaczące, wychodzące, psocące dryjkoryjce.

Jednak sentyment do butelkowych mam, to i poczytałam o krowie. Śliczna. :ok:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 09, 2013 11:45 Re: Święta Krowa II

Kojce
plastikowy, ale nie zabezpieczony od góry http://www.marketpupila.pl/sklep/dla-ps ... gimex.409/
metalowe - http://www.zooplus.pl/esearch.htm#q=kojec

Krowa jest zjawiskowa :ok:
Koci Doradca
Facebook @zrozumieckota

vivien

Od: Sob kwi 27, 2002 12:13

Post » Nie cze 09, 2013 11:51 Re: Święta Krowa II

Cudowności! :1luvu: Patrzę i się zachwycam :kotek: :1luvu:
Nie martw się tym, że Krówek jest taki spokojny, to minie :P Moja Fuksja miała jakieś 4 tygodnie kiedy ją znaleźliśmy, przez dwa następne właśnie 5-6 razy dziennie jadła, szła do kuwetki zrobić miejsce w brzuszku, chwilę się pobawiła, a później padała i spała 2-3 godziny. Ja też się wtedy nie wysypiałam, bo na początku karmiliśmy ją butelką i musiałam wstawać w nocy. Kiedy Krówek będzie miał dwa miesiące, będzie mieć dużo dłuższe okresy aktywności pomiędzy drzemkami.
Zastanowię się nad kojcem; może nadawałaby się duża składana klatka dla ptaków?
Obrazek Obrazek
Sprawdź, czy kupujesz produkty firm prowadzących testy na zwierzętach: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=8&t=156138
http://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=600483

alata

Od: Pt lis 19, 2010 1:25

Post » Nie cze 09, 2013 12:34 Re: Święta Krowa II

Rysuje się kolejny problem, chyba potrzebny mi jakiś kojec, nie wiem jak to rozwiązać, nie chcę zamykać Krowy na 10 - 12 godzin w niezbyt obszernym kontenerze.
Potrzebowałabym coś co byłoby lekkie, łatwo się składało, do przenoszenia. Szkoda mi Krowy, powinien być z innymi kociakami i szaleć sobie.
Rady mile widziane.

Kiedyś kupiłam taki kojec. Jest cały zamykany, składany, leciutki. Wymiary 125x125x64 wys. Mieści się kocyk, mała kuwetka i jakieś miseczki. Do biegana specjalnie miejsca nie ma, ale kocio widziałby świat, byłby bezpieczny, i miałby dużo powietrza.

http://allegro.pl/kojec-wybieg-klatka-p ... 67953.html

iwoo1

Od: Pt sty 11, 2008 18:37

Post » Pon cze 10, 2013 8:57 Re: Święta Krowa II

i znowu cały tydzień czekania na cudaczka :oops: już tęsknię......................
30.07.09 Maciuś [*] 02.10.10 Kocik [*] 16.12.10 Pusia [*] 10.07.14 Meliska[*] 23.01.18 Boluś [*] Kubuś [*] 07.10.2019 Kisia [*] 09.06.2021 Piracik [*] 07.03.2022 Kacperek [*] 05. 01. 2024 Belfaścik [*] 16. 02. 24 Figa [*] 22.02.25 Tulinka [*]15.04.25 Kropek [*] 06.05.25 Ptysiek 08.05.25 wybaczcie mi, do zobaczenia...

puszatek

Od: Sob lut 05, 2011 21:53

Post » Pon cze 10, 2013 9:34 Re: Święta Krowa II

puszatek pisze:i znowu cały tydzień czekania na cudaczka :oops: już tęsknię......................

A nie :mrgreen: jade w środę.
jest uroczysty pogrzeb, zjadą się biskupi z sześciu diecezji, stąd przerwa na czas uroczystości, jeżuuu może się wreszcie wyśpię
Obrazek

Mico (*)

wilber

[poprzednia][następna]