7 mordek potrzebujeDS.Serek i Samanta w domu:)Warszawa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 06, 2013 6:24 Re: DT- jedno kocie z młodszego miotu odeszło:((

:ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 06, 2013 7:50 Re: DT- jedno kocie z młodszego miotu odeszło:((

czyli idzie ku lepszemu :piwa: ale świeże maluchy nie wrócą do piwnicy, prawda? bo jak by mialy wrocic, to biorę całą trójkę na tymczas :kotek:
Kot w dom, Bóg w dom.

foksal

Od: Śro cze 02, 2010 9:44

Post » Czw cze 06, 2013 12:04 Re: DT- jedno kocie z młodszego miotu odeszło:((

Dopiero doczytałam :( szkoda maluszki, takie właśnie kruchelce te kocięta...
:ok: za resztę
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw cze 06, 2013 17:23 Re: DT- jedno kocie z młodszego miotu odeszło:((

foksal pisze:czyli idzie ku lepszemu :piwa: ale świeże maluchy nie wrócą do piwnicy, prawda? bo jak by mialy wrocic, to biorę całą trójkę na tymczas :kotek:

pewnie że nie wróca ani te mniejsze ani te moje. Asiu będziemy szukac domków wiec tez się rozglądaj. Szylkrety to chyba juz zalatwione , ptrzynajmniej jedna. W młodszym miocie jest jeszcze bura i czarna dziewuszka i rudy chłopak.

Dziś przywiozłam z KOterii do piwniczki Anusię- biało- czarna złapaną dzięki super pomysłowi i odwadze foksal.

I tu własnie będzie śmiesznie, mam nadzieję i jeszcze tak trochę że nie wiem czy pisać.
:ryk: się zaśmieje dla odwagi :oops: :ryk:

Otóż po przywiezieniu do Koterii okazało się , że Anusia to nikt inny jak kiedyś rozpoznany w niej Alfonsik. Tym , ktorzy nie sledzą wątku napisze tylko że to nie dziewuszka a chłopczyk. I nie byłoby nić w tym dziwnego, dziki kot nie ma jak pod ogon zajrzeć tylko, że ja osobiście przez 4 dni podawałam mu proverę i potem przez 4 tygodnie zanim nie wyłapałyśmy wszystkie kocury do kastracji. No to tez moglo się zdarzyć ale pytanie dlaczego ja to robiłam? Bo ten kocurek wyglądał tak i zachowywał się tak jakby mial ruję. W obecności kocura pokładał się , wyciągał,turlał się , podnosił tyłeczek do góry i prężył ogonek 8O . Każdy dalby się oszukac :ryk:
Wet z koterii powiedziala mi , ze poza tym ,że mieli niezły ubaw z tej historii , to hormony pewnie wstrzymaly jego popęd płciowy i siedzial przy matce , pilnując kociąt a nie biegał za pannami. W sumie ok.
Jak jechalam po niego- no juz mi zapodali , że taka pomyłeczka , to nie wierzyłam że to anusia jest chłopcem :ryk: . Oni musieli podmienić kota :ryk:
Nie podmienili.
Juz lata po piwnicy z matką a matka do zlapania i znów licze na pomoc.

asia2

Od: Sob wrz 04, 2010 14:43

Post » Czw cze 06, 2013 17:25 Re: DT- jedno kocie z młodszego miotu odeszło:((

jamkasica pisze:Dopiero doczytałam :( szkoda maluszki, takie właśnie kruchelce te kocięta...
:ok: za resztę

dzięki Kasiu.
Reszta jakoś ciągnie. Mniejsze zupełnie ok a moje na inhalacjach ale tez lepiej. Juz bez gorączek.

asia2

Post » Czw cze 06, 2013 17:28 Re: DT- jedno kocie z młodszego miotu odeszło:((

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*),Belcia(*),Krzysiek!(*),Czunia(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob cze 08, 2013 7:20 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

Ciągle myślę o tym rudym maluszku, który został i zastanawiam się co się z nim dzieje... :roll: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Sob cze 08, 2013 14:05 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

idę o zakład, że jeśli był rudy, to ktoś go sobie złapał i hołubi w domu.
ja na ten przykład miałam taką chęć, by capnąć klatkę i gonić do wujka Jonesy'ego.
albo się wam jeden i ten sam rudy ze zlapanej dwójki dwa razy ukazał. :kotek:
a z tą provera to kapitalna historia. może zmieniłaś kociakowi orientację? :mrgreen: :ryk:
Kot w dom, Bóg w dom.

foksal

Post » Sob cze 08, 2013 16:36 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

foksal pisze:idę o zakład, że jeśli był rudy, to ktoś go sobie złapał i hołubi w domu.
ja na ten przykład miałam taką chęć, by capnąć klatkę i gonić do wujka Jonesy'ego.
albo się wam jeden i ten sam rudy ze zlapanej dwójki dwa razy ukazał. :kotek:
a z tą provera to kapitalna historia. może zmieniłaś kociakowi orientację? :mrgreen: :ryk:

Bardzo bym chciala żeby tak było, żeby był u kogoś i żył. Może też rude się tak pomieszały , że łebki dodały się w liczeniu. Oby :ok:
Co do naszego Alfonsika- Anusi, to obawiam się, że on juz mial zmienioną orientację :ryk: Ja tylko utrwaliłam poglądy a Koteria zabrała możliwość zejścia z raz obranej drogi :wink:

asia2

Post » Sob cze 08, 2013 18:12 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

na pewno. w ogóle nie czułam, żeby miał byc jeszcze jeden, skoro nie siedział koło matki, jak tamte. to był kot, którego nie było :lol:
a mówiłas cos jeszcze o jakims szarym, który rzekomo jeszcze do złapania. niekastrowany był?
Kot w dom, Bóg w dom.

foksal

Post » Sob cze 08, 2013 21:57 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

foksal pisze:na pewno. w ogóle nie czułam, żeby miał byc jeszcze jeden, skoro nie siedział koło matki, jak tamte. to był kot, którego nie było :lol:
a mówiłas cos jeszcze o jakims szarym, który rzekomo jeszcze do złapania. niekastrowany był?

Asiu to nie jest takie pewne, że go nie było. Kotki potrafia pochowac małe w różny sposób.

Kitek raczej czarny niż szary. Niestety od tego dnia gdy się pokazał jako okaz totalnej choroby i nie chcial nawet nic zjeść , nie widzialam go juz :( . W jego przypadku podejrzewam najgorsze. Wrócił na stare smieci bo był bardzo słaby. To prawdopodobnie nie zlapany chłopak z wiosennego miotu zeszlorocznego- ( dziewczynka Milenka- czarna( Ksieżniczka) , Mikołaj- czarny( Boss) i Marcelek- rudy).
Tuz przed Jonseyem ( Aleksander) i Mironem( Amadeusz)

asia2

Post » Sob cze 08, 2013 21:57 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

foksal pisze:na pewno. w ogóle nie czułam, żeby miał byc jeszcze jeden, skoro nie siedział koło matki, jak tamte. to był kot, którego nie było :lol:

siedział. Albo coś mi się pomerdało.

Marzenia11

Post » Sob cze 08, 2013 21:58 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

O, pisałam razem z Asią :D

Marzenia11

Post » Sob cze 08, 2013 22:13 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

w piwnicy była taka sytuacja podczas wyłapywania kociąt, że małe znajdowały się jednym boksie a matka tuż obok, w drugim. Rozum podpowiada, że ostatnie kocię powinno byc albo w boksie z rodzeństwem, ukryte w szkłach i oponach albo obok matki siedzącej na pólkach piwnicznych i słuchającej wszystkiego i czekającej na dzieci. Mogło się jednak zdarzyć , że piąty malec był słabszy, głodny lub mniej doskonały i nie załapał wszystkich wskazówek w odp momencie. Mógł zgubić się po drodze np.
Potem, po tej masakrze łapania matka mogła go wyciągnąć w zupełnie inne miejsce.

asia2

Post » Nie cze 09, 2013 14:45 Re: DT- juz tylko TRI do złapania! Malca nie ma w piwnicy:((

sukces odniosłam!!
Hana dała się głaskać po głowce, uszkach i w uszkach. przelecialam ręka po grzbiecie i ogonie też nie było sprzeciwu. Łoł!! Nie znaczy to , że za każdym razem gdy wyciągam do niej rękę , to mam taki raj . Nie ale z trzech dzikusków juz dwie na dobrej drodze a jedynie Honorka się opiera mojemu urokowi 8) . Ale po nosie już mogę pogmerać i jedzenie z ręki próbuje brać.
Sobie gratuluję :1luvu: :wink:

asia2

[poprzednia][następna]