Następna rozprawa dotycząca Wojciecha.L 24.02.2014 o godz.12

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 07, 2013 14:51 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

LadyStardust pisze:
soskotymielec pisze:
Gretta pisze:
kaja555 pisze:Najgorsze jest to, że on przejrzał dokadnie środowisko kociarzy i fundacji prozwierzęcych i grał jak aktor, zgadzał się na wizyty PA, podpisywał umowy. Sprawdzanie domu w tym wypadku nic nie dało. Tak świetnie wypadał, że każdy by mu wydał kota.

Zastanawia mnie, po co?
Przecież kotów mnóstwo chodzi po ulicach, w każdym mieście, na każdej wsi.
Po co koty z DT? Naprawdę nie rozumiem.

psychopatę zrozumie wyłącznie psychopata...

Nie wiemy, ale może do tych ulicznych też dotarł...

Podobno to jest tak, że psychopata ma silną potrzebę kontrolowania otoczenia, bo sam boi sie być kontrolowany. Nie ma uczuć, empatii, współczucia, ale świetnie potrafi to wszystko udawać. Jest tchórzem i sam sobie chce udowodnić że jest odwrotnie, tworzy więc rozmaite teatrzyki, które dają mu poczucie kontroli nad otoczeniem. Tu mamy do czynienia z takim przedstawieniem, myślę, że on świetnie się bawił całą sytuacją, że tyle razy udało mu się w balona różne osoby zrobić. Mam wielką nadzieję, że koty wolnożyjące zostawiał w spokoju, bo nie pasowały do scenariusza.... :|
Psychopatia nie jest chorobą, tylko zaburzeniem osobowości, ale sądy niestety miewają wzgląd na to popapraństwo i wydają niższe wyroki....
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Pt cze 07, 2013 14:58 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

A ja jestem za karą śmierci dla takich sadystów i psychopatów. Za to co zrobili nie zasługują na ludzkie traktowanie. Przecież oni robili to z czystego wyrachowania i z rozmysłem. A jak taki śmieć z więzienia wyjdzie to dalej będzie to robił.
No więc powinno się takich utylizować jak śmieci tylko przed śmiercią sadystycznie się nad takim poznęcać.
Dla tych co znęcają się nad zwierzętami jestem bezlitosna, dla mnie są już skończeni. Bo w żaden sposób nie ma wytłumaczenia na to co robią.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt cze 07, 2013 16:03 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Koki-99 pisze:
Filomen pisze:Na ten moment nie mogę wiecej napisać. Sprawa na pewno nie przyschnie. Działamy i jak będę mogła oficjalnie coś napisać dam Wam znać. Najważniejsze jest dotarcie do osób, które wyadoptowaly temu potworowi koty.

Tyle napisałaś. Część osób uważa tu jednak, że sprawa powinna być nagłośniona. Jeśli nie to trzeba było wyraźnie napisać albo nie zakładać na tym etapie sprawy tego wątku. Ja w takim razie od tej pory tylko obserwuje i przepraszam, ze sie wtracilam. Naprawde nie chce zaszkodzic :oops:

Nie założyłam tego wątku. I na tym etapie nie mam nic do dodania. Chyba nie macie złudzeń ze nie czyta tego wątku i miau?

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt cze 07, 2013 16:47 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Cytat od jednej z osób na FB:

Otwieram ciężkie drzwi komisariatu i wchodzę. W obskurnej ciemnej poczekalni czeka grupa pokrzywdzonych osób .Każdy przeżywa swój własny dramat .Na twardej ławce widzę jak siedzi drobna dziewczyna, patrzy martwymi oczami w jakiś punkt .Włosy ma długie ,rozpuszczone ,ciemne ,twarz przerażająco smutną . Jej oczy nie maja już łez ,wylała je prawie wszystkie gdy się o tym dowiedziała.Twarz ma przemęczoną i siną, widać że po nocach nie śpi .W ręce ściska chusteczkę ,spogląda na mnie pytająco ale odpowiedzi nie chce usłyszeć . Serce zaczyna mi walić .Milczenie tylko ono jest odpowiedzią .Podchodzi do mnie i pyta czy zrobił to szybko ? Nie chce wiedzieć jak ! Chce wiedzieć czy cierpiał ! Był taki malutki ,słodki ,ufny jak mu go oddawała. Sama zawiozła go do Niego .Chciała mieć pewność że Kodi , mała kruszynka będzie żył w dobrych warunkach i miał wreszcie lepszy los. Wyratowała go ,zabrała ze schroniska ze Sosnowca jak miał 2 tygodnie i karmiła butelką ,uczyła zaufania do ludzi ,była jego mamą .Kodi tak bardzo potrzebował przytulania i ciepła bo za szybko straciły mamę .Gdy mu go oddawała miał 7 tygodni i było jej ciężko .Oddawała mu go jak swoje dziecko . Ale my wolontariusze mamy taką role ! Oddajemy te kotki które kochamy bo czekają na ratunek następne .Tak musimy i nasze uczucia i miłość nie może krzyczeć głośniejsza niż rozum. Kodi był ufnym i wdzięcznym małym kociakiem od razu wyraził zadowolenie z nowego domu. Wskoczył Wojciechowi L. na kolana i chciał się z nim bawić. Dziewczyna cieszyła się że Kodiemu trafił się tak wspaniały dom .Wojciech L. mówił że ma daleko rodzinę i czuje się samotny a taki kotek to wspaniała sprawa. Dziewczyna opuszcza jego mieszkanie schodzi po schodach i jest jej ciężko . Wie jednak ze Kodi ma dobry dom i jest szczęściarzem.Przed adopcją zadbała aby został zachipowany.Dnia 20 maja 2013 rok , około 21 godziny ,Kodi zostaje ………….Nastaje nowy dzień ,nie dla Kodiego .Rankiem dnia 21 maja 2013 roku Wojciech L. dzwoni do kolejnego schroniska. Jest zainteresowany dwoma innymi kotkami po ciężkich tragediach. Tym razem wybór pada na schronisko w Tychach .Dzwoni telefon ktoś podnosi słuchawkę …….

O psycholu z centrum Opola nie słyszałam, nie widziałam go. Jestem przerażona. Komentarze pod opolskim artykułem świadczą o tym, że trwa to już od dawna. Dużo osób wie, dużo interweniuje. Ponoć jakieś sprawy sądowe też były.

Ja tego nie ogarniam, jak żyć, jak oddawać zwierzęta do adopcji...
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt cze 07, 2013 17:22 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Boo pisze:Cytat od jednej z osób na FB:

Otwieram ciężkie drzwi komisariatu i wchodzę. W obskurnej ciemnej poczekalni czeka grupa pokrzywdzonych osób .Każdy przeżywa swój własny dramat .Na twardej ławce widzę jak siedzi drobna dziewczyna, patrzy martwymi oczami w jakiś punkt .Włosy ma długie ,rozpuszczone ,ciemne ,twarz przerażająco smutną . Jej oczy nie maja już łez ,wylała je prawie wszystkie gdy się o tym dowiedziała.Twarz ma przemęczoną i siną, widać że po nocach nie śpi .W ręce ściska chusteczkę ,spogląda na mnie pytająco ale odpowiedzi nie chce usłyszeć . Serce zaczyna mi walić .Milczenie tylko ono jest odpowiedzią .Podchodzi do mnie i pyta czy zrobił to szybko ? Nie chce wiedzieć jak ! Chce wiedzieć czy cierpiał ! Był taki malutki ,słodki ,ufny jak mu go oddawała. Sama zawiozła go do Niego .Chciała mieć pewność że Kodi , mała kruszynka będzie żył w dobrych warunkach i miał wreszcie lepszy los. Wyratowała go ,zabrała ze schroniska ze Sosnowca jak miał 2 tygodnie i karmiła butelką ,uczyła zaufania do ludzi ,była jego mamą .Kodi tak bardzo potrzebował przytulania i ciepła bo za szybko straciły mamę .Gdy mu go oddawała miał 7 tygodni i było jej ciężko .Oddawała mu go jak swoje dziecko . Ale my wolontariusze mamy taką role ! Oddajemy te kotki które kochamy bo czekają na ratunek następne .Tak musimy i nasze uczucia i miłość nie może krzyczeć głośniejsza niż rozum. Kodi był ufnym i wdzięcznym małym kociakiem od razu wyraził zadowolenie z nowego domu. Wskoczył Wojciechowi L. na kolana i chciał się z nim bawić. Dziewczyna cieszyła się że Kodiemu trafił się tak wspaniały dom .Wojciech L. mówił że ma daleko rodzinę i czuje się samotny a taki kotek to wspaniała sprawa. Dziewczyna opuszcza jego mieszkanie schodzi po schodach i jest jej ciężko . Wie jednak ze Kodi ma dobry dom i jest szczęściarzem.Przed adopcją zadbała aby został zachipowany.Dnia 20 maja 2013 rok , około 21 godziny ,Kodi zostaje ………….Nastaje nowy dzień ,nie dla Kodiego .Rankiem dnia 21 maja 2013 roku Wojciech L. dzwoni do kolejnego schroniska. Jest zainteresowany dwoma innymi kotkami po ciężkich tragediach. Tym razem wybór pada na schronisko w Tychach .Dzwoni telefon ktoś podnosi słuchawkę …….

Ja tego nie ogarniam, jak żyć, jak oddawać zwierzęta do adopcji...

Nie każdy rozumie taką sytuację, bo nie zajmują się tymczasowaniem.
Ostatnio edytowano Pt cze 07, 2013 18:25 przez Anna61, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pt cze 07, 2013 17:41 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

To wszystko jest tak potworne, że mnie wciąż chce się wyć odkąd przeczytałam o tym psychopacie :crying: :crying:

Tak bardzo współczuję osobom, które oddały tam swoje koty. Nie wiem, czy po czymś takim byłabym w stanie jeszcze normalnie funkcjonować. Ja chyba już teraz wysiadam psychicznie z tymczasowaniem i oddawaniem uratowanych kotów do nowych domów...

Czy jest wśród forumowiczów może jakiś psycholog lub inny specjalista, który podpowie nam jak rozpoznawać zachowania psychopatyczne? I czy w ogóle można rozpoznać, skoro potwór potrafi się tak kamuflować?

Wiki, Kodi i wszystkie umęczone stworzenia...[*][*][*]
Obrazek

Adoptuj. Nie kupuj.

zuzia96

Od: Czw wrz 13, 2007 14:07

Post » Pt cze 07, 2013 17:52 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Tragedia :cry:
Tak bardzo mi przykro z powodu tych, które zginęły (*) :cry:
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Pt cze 07, 2013 18:10 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Zaznaczam. Od razu telefony do dziewczyn z Ebra Koci Zakątek czy wydawały koty osobie, do której pasowałyby te dane. Nikt nie wydawał kotów do Zabrza. Ostrzeżenie poszło. Do innych znajomych, którzy mają do adopcji czarne koty również.

Ja jestem niemal pewna, że dzwonił do mnie ktoś młody, kto chciał czarnego małego kota (para, jedno się zna na kotach - podobna historia), ale do adopcji nie doszło, bo kazałam czekać 3 tygodnie i tymczasem wypełnić ankietę. Przeszukuję notatki, ale chyba już namiarów nie znajdę...
Koty wrocławskie polecają się do adopcji: http://www.kocizakatek.pl
Zapraszam na wątek Kociego Zakątka: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=154740

wiiwii

Od: Pt sty 13, 2012 17:33

Post » Pt cze 07, 2013 18:17 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

abstrahujac od tego psychopaty nie umiem zrozumiec niektorych osob wypowiadajacych sie w tym watku. Mysle, ze ludzie niosacy pomoc zwierzetom sa w jakis sposob wolni od agresji przeciwko zyciu.. a tutaj kara smieci a najlepiej w meczarniach... Wlos mi sie jezy na takie komentarze. Smutne to bardzo. Mam nadzieje, ze to tylko tak latwo napisac bo nie wierze, ze latwo by wam przyszlo torturowac i zabijac.

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Pt cze 07, 2013 18:20 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

LunaKlara pisze:abstrahujac od tego psychopaty nie umiem zrozumiec niektorych osob wypowiadajacych sie w tym watku. Mysle, ze ludzie niosacy pomoc zwierzetom sa w jakis sposob wolni od agresji przeciwko zyciu.. a tutaj kara smieci a najlepiej w meczarniach... Wlos mi sie jezy na takie komentarze. Smutne to bardzo. Mam nadzieje, ze to tylko tak latwo napisac bo nie wierze, ze latwo by wam przyszlo torturowac i zabijac.

Zgadzam się w 100%!

mapi_

Od: Wto sie 07, 2012 22:17

Post » Pt cze 07, 2013 18:26 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Szczerze, to ludzi generalnie jest za dużo.
Ludzi, a ten typ nie w żaden sposób nie podpada pod klasyfikację.
Śmieci zaś należy się pozbywać.
W ramach empatii zgadzam się na bezbolesną eliminację.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pt cze 07, 2013 18:31 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

LunaKlara pisze:abstrahujac od tego psychopaty nie umiem zrozumiec niektorych osob wypowiadajacych sie w tym watku. Mysle, ze ludzie niosacy pomoc zwierzetom sa w jakis sposob wolni od agresji przeciwko zyciu.. a tutaj kara smieci a najlepiej w meczarniach... Wlos mi sie jezy na takie komentarze. Smutne to bardzo. Mam nadzieje, ze to tylko tak latwo napisac bo nie wierze, ze latwo by wam przyszlo torturowac i zabijac.

A jaka kara była by współmierna do tego co ten sadysta zrobił?
wierz mi że jestem osobą która oddała by ostatni kawałek chleba, podzieliłabym się ostatnią koszulą z innym człowiekiem.
Ale jeśli o czymś takim słyszę albo czytam to mi się w głowie nie mieści i nigdy tego nie zrozumiem jak człowiek, istota rozumna może takie makabryczne rzeczy robić? nic ale to nic takiego postępowanie nie tłumaczy.
Dlaczego ja mam być litościwa dla tego niby człowieka? jak mam zrozumieć to że znęcał się nad biedną i bezbronną maleńką kotką robiąc na niej swoje chore eksperymenty? i patrząc jak kona w męczarnia w dodatku mają z tego dziką radość??????
i co niech pójdzie do więzienia, niech sobie posiedzi a później wyjdzie wcześniej za dobre postępowanie. Bo on taki nieszczęśliwy bo dostał niesprawiedliwe za tak mało istotne przewinienie jakim jest znęcanie się nad zwierzętami.
Obrazek

agusialublin

Od: Nie lip 29, 2012 20:27

Post » Pt cze 07, 2013 18:48 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Boże jakie to straszne!!!
Niesłychanie biedne zwierzaki!
Jak rozpoznać takiego zwyrodnialca???
Ogromnie współczuję Opiekunom, którzy przekazali swoje koty temu komuś/czemuś :crying:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt cze 07, 2013 18:52 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

Rozmawiałam dziś z osobą, która pracuje na Uniwersytecie Medycznym w Lublinie. Ciężko jest bez konkretnego, nie ujętego w regulaminie powodu, wyrzucić studenta z uczelni. Także na to nie ma co liczyć. Jeżeli będzie skazany prawomocnym wyrokiem, to prędzej. W razie czego inne uczelnie medyczne nie przyjmą go z otwartymi ramionami.
Czy wiadomo coś więcej? Czy chodzi o praktyki satanistyczne (czarne koty), czy "eksperymenty" medyczne (anatomia, patomorfologia, zwykłe szycie, cięcie).
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Pt cze 07, 2013 18:54 Re: !OSTRZEŻENIE!Uwaga na studenta Akademii Medycznej-Zabrze

zuzia96 pisze:Czy jest wśród forumowiczów może jakiś psycholog lub inny specjalista, który podpowie nam jak rozpoznawać zachowania psychopatyczne? I czy w ogóle można rozpoznać, skoro potwór potrafi się tak kamuflować?

Nie jestem, ale z tego, co czytałam o osobowości psychopatycznej, to ciężko taką osobę zdiagnozować nawet klinicznie :(
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

[poprzednia][następna]