Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
piotr568 pisze:Jak granulki to chyba można policzyć .......
alix76 pisze:Kwaśnymto sie zapieni jak święty mikolaj - a weź zostaw w wodzie na noc, powinno pójść. Nawet 5 ml to łatwiej nabrac 0,5 ml niz 1/10 granulki ...
Opcja druga - zwiń znaczek pocztowy w rureczkę i wytłumacz Kirysowi jak się wciąga ...
piotr568 pisze:Zorganizować skądś wagę dilerską, widziałem takie w sklepiku na dworcu centralnym. Nie ma ktoś pożyczyć?
piotr568 pisze:Zorganizować skądś wagę dilerską, widziałem takie w sklepiku na dworcu centralnym. Nie ma ktoś pożyczyć?
OKI pisze:Niech mi kto dobry powie, jak podzielić zawartość kapsułki na 10???
Bo mam podawać 1/10, a Bioprazol raczej nie powinien być dawkowany na oko![]()
Ja się nie nadaję na dealera![]()
![]()
Kirys ciągle pokichuje![]()
Ale dzisiaj jakby trochę lepszy.
ASK@ pisze:OKI pisze:Niech mi kto dobry powie, jak podzielić zawartość kapsułki na 10???
Bo mam podawać 1/10, a Bioprazol raczej nie powinien być dawkowany na oko![]()
Ja się nie nadaję na dealera![]()
![]()
Kirys ciągle pokichuje![]()
Ale dzisiaj jakby trochę lepszy.
Ja rozpuszczam w ciepłej wodzie ilością odliczoną w strzykawie .Tak by mi było łatwo to dawkować i liczyć np. 5 ml wody. Nabieram rozpuszczone swiństwo w strzykawkę, wypuszczam powietrze i zabezpieczam igła. Trzymam w lodówce. Z tej strzykawki codziennie wyciągam do drugiej 0,5 ml leku. Dobrze jest nabrać deczko więcej wody by odliczy to co w igle i dziubku strzykawki zostanie. Część idzie na zmarnowanie bo nie można długo trzymać.
Kirysku, trzymaj się.
Użytkownicy przeglądający ten dział: kasiek1510 i 74 gości