NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2013 14:58 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Może się przyda :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Ostatnio edytowano Czw cze 06, 2013 15:09 przez NITKA/KARINKA, łącznie edytowano 1 raz
Powód: za duże zdjęcie zamieniłam na miniaturkę
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Od: Czw maja 30, 2013 23:06

Post » Czw cze 06, 2013 17:54 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

tymoloftaleina pisze:Może się przyda :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Dzięki :1luvu:

NITKA - tylko że teraz tego nie mogę otworzyć w dużym rozmiarze :(

tymoloftaleina - a możesz mi to na maila wysłać? grupa.neko@gmail.com

Na "koncie" Grupy Neko pierwsza wysterylizowana bezdomna kotka. Jest w klatce w kanciapie/piwnicy pod opieką karmicielki, za jakieś 2 tygodnie zostanie wypuszczona w swoje stare miejsce - kocia jest dzikusem, przed sterylką latała po klatce w 3 wymiarach 8O , także nie rokuje do oswojenia (a wiem co piszę, mam 2 oswojone dzikuski w domu). Dziękujemy bardzo Doktorowi Molendzie za "full wypas sterylkę" w bardzo atrakcyjnej cenie :1luvu: i Pani Karmicielce za opiekę nad kotką. I Martce za złapanie, bez tego zadnej sterylki by nie było, a kota naprawdę dała nam do wiwatu przy próbach łapania :twisted: I Kruszynie, która robiła za taksówkę ;)
Ostatnio edytowano Czw cze 06, 2013 18:48 przez Gibutkowa, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw cze 06, 2013 18:16 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Wysłałam na maila :) Właśnie okryłam, że otwiera się też, jak wejdzie się w miniaturkę i kliknie "Continue to the media" po prawo :)

Gratuluje złapania kotki i wysterylizowania. Nawet jedna kotka po zabiegu to już mniej cierpiących potem kociaków bez domu :wink:
"Etyka szacunku dla życia nakazuje nam wszystkim poszukiwać sposobności, by za tyle zła, wyrządzonego zwierzętom przez ludzi, pospieszyć im z jakąkolwiek pomocą"

"The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated."

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Czw cze 06, 2013 18:46 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dzięki :)

To wprawdzie nie pierwsza złapana kotka i wysterylizowana ale pierwsza sterylka na koncie Grupy Neko ;) Następny w kolejce do ciachania będzie Andrzejek u Gosi ale to dopiero za jakieś 2 tygodnie, bo dopiero co został zaszczepiony.

Swoją drogą trzeba będzie stworzyć jakiś fundusz kastracyjny czy coś, bo kasa już się prawie wyczerpała (chyba tylko styknie na kastrację Andrzeja) :roll: Testy nam już prawie wyszły, convy też poszły. A kotów pod opieką coraz więcej.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw cze 06, 2013 19:43 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Żelka była w poniedziałek u weta. Krew wysłana do Niemiec, zeskrobiny pobrane - tż mówił że sierść praktycznie sam wypadała :( no i czekamy na wyniki...

A teraz fotki z małego urlopiku w Lubinie :wink:

Obrazek

Obrazek

Tutaj widać jaki ma łysy brzuch i wewnętrzną stronę łap
Obrazek

A tutaj Kitka którą moja mama znalazła w zeszłym roku - wtedy ważyła 1,9 kg a teraz muszę gonić mamę aby ją odchudziła...

Obrazek
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw cze 06, 2013 20:00 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ojeeej :( Trzymam kciuki za Żelkę, baaardzo. A Kitka cudowna, mały grubasek :D

Fundusz kastracyjny byłby bardzo fajnym rozwiązaniem, przynajmniej moim zdaniem. Wiadomo, to zazwyczaj brak pieniędzy hamuje ewentualną pomoc, a pomagać trzeba :wink: Nawet jeśli każdy chętny podarowałby jakąś drobną kwotę od siebie, to z powodzeniem można uzbierać na wiele zabiegów.

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Czw cze 06, 2013 20:22 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Ale na tym przedostatnim zdjęciu Żelatyna jest podobna do Niny 8O jakby odbicie w lustrze :D

Jeśli byłyby osoby chętne do pomocy przy kastracjach/sterylizacjach to można wpłacać na nasze subkonto:
28 10600076 0000330000762960
Fundacja Hospicjum dla Kotów Bezdomnych - Grupa Neko "Fundusz Kastracyjny"

Ja na FB planuję zrobić plakat w tym temacie ale na razie zbieram zdjęcia (jakby ktoś miał) kotów/kotek przyłapanych na lizaniu się po jajkach :lol:
Coś w tym stylu http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... 5ULcqf1ipg
tylko przodem i najlepiej jakby kot był w tej pozie (rozkraczony tak) lub siedział "po ludzku" rozkraczony ale patrzył w obiektyw (taki właśnie "przyłapany na gorącym uczynku"). Jakby ktoś miał takie zdjęcie i mogłabym je wykorzystać to będę bardzo wdzięczna :)

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pt cze 07, 2013 7:46 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

JaEwka nasze spotkanie aktualne? :)

ziazik

Od: Pt lis 16, 2012 12:51

Post » Pt cze 07, 2013 8:02 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

nie no z mordki są zupełnie inne - Nina ma bardziej łagodne pysio i oczy bardziej okrągłe a Żela ma wyraz jakby chciała powiedzieć - zaraz zrobię Ci krzywdę :twisted:
No ale dlatego, że mi się strasznie z Niną kojarzyła to padł wybór na nią :wink: no i oczywście dlatego, że już zaczęła chudnąć (jej waga wyjściowa to 3,8 teraz waży gdzieś z 4,5 kg bo niestety ciągle ma jeszcze problemy z jelitami i je karmę Gastro) no i miała ten łysy brzuch....
Jak ją przywiozłam od Kasi to ciągle mi się obie myliły i wrzeszałam na tą co nie trzeba jak rozrabiały :lol:
Ostatnio znów ma odchyły, gania koty i czasami nas pacne, a był ostatnio względny spokój :roll: na razie poczekam na wyniki jeżeli będzie wszystko ok to kupię jej obróżkę bo na razie nie mam co inwestować bo jeżeli to przez tarczycę to obróżka nic nam nie da
Obrazek

JaEwka

Post » Sob cze 08, 2013 10:06 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Dziewczyny chciałabym zapytać o radę. :D
Byłam na kontroli u weta:
- gula ledwo wyczuwalna;
- nie ma już świerzba, ale jest jeszcze trochę stanu zapalnego w uszach, więc jeszcze kilka dni jej dajemy Oridermyl;
- bardzo ładnie się zagoiła i zarasta rana po sterylce, niestety w środku wyczuwalne jest zgrubienie, okazało, się że to szew nierozpuszczalny. :| Macie może doświadczenia?
- wiem, że kotka ma czipa, czy ja go mogę gdzieś zarejestrować, że jakby teoretycznie się zgubiła (chociaż nie ma jak) to będzie w bazie z moimi danymi?
:kotek:

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Sob cze 08, 2013 10:39 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

rebellia1 pisze:- bardzo ładnie się zagoiła i zarasta rana po sterylce, niestety w środku wyczuwalne jest zgrubienie, okazało, się że to szew nierozpuszczalny. :| Macie może doświadczenia?
- wiem, że kotka ma czipa, czy ja go mogę gdzieś zarejestrować, że jakby teoretycznie się zgubiła (chociaż nie ma jak) to będzie w bazie z moimi danymi?
:kotek:

- schroniskowce mają własnie same nierozpuszczalne, w sumie to nie wiem czy ktoś coś z tym robił kiedyś. Czy to ludzie wyjmują, czy nie ale raczej nie ma sensu rozcinać kota jak szew nie daje żadnych objawów zakażenia
- w internecie znajdziesz różne (bezpłatne i płatne) bazy danych, gdzie można rejestrować chipy zwierzaków np. taka https://baza.safe-animal.eu/index.php?action=dodaj

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Sob cze 08, 2013 11:15 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Bardzo Ci dziękuję. :) Kolejny raz :wink:

rebellia1

Od: Sob wrz 09, 2006 20:10

Post » Sob cze 08, 2013 13:04 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

W schronisku kilka kociąt na szczęście na razie jeszcze nie ma wielkiego wysypu.
Jest jeden taki mikro kociaczek którego przydało by się zabrać na odchowanie maluszek ma ok miesiąca Na szczęście sam je, jest jeszcze czarnuszek też dosyć mały. Niestety jest jakiś mały zastój z adopcjami maluszków.
zdjęcia mam trochę niewyraźne bo coś sobie porobiłam z ustawieniami...

To jest obecnie najmniejszy maluszek któremu przydałby się DT
Obrazek

Obrazek

339/13 kocur 5 tygodni 04.06.2013, w schronisku od , odrobaczony, odpchlony. Do adopcji od już.
Obrazek

343/14 kocur 2 mc, w schronisku od 04.06.2013, odrobaczony, odpchlony. Do adopcji od już. Kociak tak strasznie chciał do człowieka ,że wspinał się po sam sufit klatki :(

Obrazek

331/13 kocur 5 tygodni, w schronisku od 02.06.2013, odrobaczony, odpchlony, do adopcji od już.
Bardzo fajny mały rozbrykaniec.

Obrazek

337/13 kotka 2 miesiące, w schronisku od 03.06.2013, odrobaczona, odpchlona do adopcji od już.
335/13 kocur 2 miesiące, w schronisku od 03.06.2013, odrobaczony, odpchlony do adopcji od już.

Obrazek
Obrazek

357/13 kotka 1 rok, w schronisku od 07.06.2013, interwencja, zaszczepiona, nr czipa 616093900046052

Obrazek

Do uzupełnienia
Obrazek

312/13 kocur 7 lat, znaleziony, w schronisku od 29.05.2013, o/o/z, wykastrowany, nr czipa 616093900048488
Do adopcji od już.
Obrazek
Obrazek

199/13 kotka 8 miesięcy, w schronisku od 29.04.2013, o/o/z/, wysterylizowana, nr czipa 616093900022254
Ma zostać odebrana

Obrazek

338/13 kocur 3 lata, zwrot z adopcji, o/o/z/, wykastrowany, nr czipa 616093900048440.
Ponoć zostawiony sam w domu "demoluje"
Miły. Do adopcji od już.

Obrazek

272/13 kocur Dyzio, w schronisku od 22.05.2013, oddany, o/o/z/, wykastrowany, nr czipa 967000009468639. Do adopcji od już.

Obrazek

345/13 kocur 6 lat, w schronisku od 05.06.2013, znaleziony, o/o/z, wykastrowany, nr czipa 616093900046126, do adopcji od 12.06.2013

Obrazek

Wybiegi:

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

JaEwka

Post » Sob cze 08, 2013 13:24 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Widzę, że Dyzio nadal bez domu a czarnuszka do odebrania, nadal nie odebrana :( A ten malutki kociak to faktycznie, najlepiej jakby szedł na odchowanie do kogoś. Mimo wszystko dobrze, że nie ma jeszcze wysypu kociąt.

Obrazek

tymoloftaleina

Post » Sob cze 08, 2013 15:27 Re: NEKO - Grupa Pomocy Kotom [Wrocław]

Mam przygotowane zdjęcia, ale UbuntuOne, gdzie je wrzuciłam i skąd dam Wam linki do zdjęć ma chwilowo jakiś problem techniczny, więc muszę poczekać.
Jak tylko będę mogła utworzyć linki, wrzucę je na forum :oops:

ziazik

Od: Pt lis 16, 2012 12:51

[poprzednia][następna]