Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 06, 2013 16:29 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

I co - doszło do 20 stopni?
Bo u nas nie, zaledwie 14 naciągnęło...
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw cze 06, 2013 17:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U mnie bardzo cieplutko i przez cały dzień świeciło słońce.
Teraz już tradycyjnie zachmurzyło się i pewnie będzie burza z ulewą. Jak każdego dnia :roll:
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Czw cze 06, 2013 18:24 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Mokro, mży, chłopno, choć cieplej niż wcześniej :( .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw cze 06, 2013 18:49 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No, nie.. bez przesady, jakie 20? 8O toż to nie lato :mrgreen:
Jest 15, było 17 w porywach ..
Słońce nie wylazło. Jest wilgotno nadal.
Zapominam jak to jest, że jest cieplutko :crying:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw cze 06, 2013 18:49 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No, nie.. bez przesady, jakie 20? 8O toż to nie lato :mrgreen:
Jest 15, było 17 w porywach ..
Słońce nie wylazło. Jest wilgotno nadal.
Zapominam jak to jest, że jest cieplutko :crying:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Czw cze 06, 2013 23:11 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

to ja pocieszę z nowym dniem.....
nigdy nie jest tak źle...... żeby gorzej być nie mogło :twisted:
Obrazek

Kinnia

Od: Nie sie 19, 2012 21:12

Post » Pt cze 07, 2013 7:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

I pewnie nie raz będzie gorzej, i nie raz dużo lepiej, a nawet bardzo dobrze - to tak działa. Zmiany. :mrgreen:

Ale sobie wczoraj wieczorem uświadomiłam, że mijają nam niezauważenie najdłuższe dni roku [to znaczy na tym obszarze kraju, bo ponoc gdzieniegdzie jest ....SŁOŃCE! ] Niedługo koniec czerwca i dzień będzie się skracał..błeeee

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 07, 2013 8:44 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

O tym samym pomyślałam dzisiaj nad ranem kiedy obudziłam się o wpół do czwartej i za oknem świtało - normalnie o tej porze wstawałam wypuścić konie na pastwisko a w tym roku niestety pogoda nie pozwala więc śpię sobie do siódmej :? Wieczorami wydaje się że szybko zapada zmierzch bo bardzo ciemne i niskie chmury się przetaczają...
Najgorsze jest to że w prognozach długoterminowych nie widać za bardzo poprawy pogody :?
Ma być wprawdzie trochę cieplej ale nadal burzowo i deszczowo :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt cze 07, 2013 8:45 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:
Niedługo koniec czerwca i dzień będzie się skracał..błeeee

Normalnie jak moja mama - ona już w czerwcu/lipcu zaczyna mówić "i znowu zaraz będzie zima" :lol:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt cze 07, 2013 8:47 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

W taką jesienną słotę jaką mamy teraz sama myślę już o zimie :lol:
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Post » Pt cze 07, 2013 8:52 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

No ale fakt, że te teoretycznie najdłuższe dni w roku zamiast nas "nasłonecznić" przez wiele godzin, skurczyły się strasznie ze wzgledu na szare chmury od rana do nocy. A że "Zima nadchodzi" - coś Twoja mama Revontulet Starkami zaciąga :wink: . Uważaj, bo Starkowie to albo na szczyt idą albo im głowy ścinają :strach: (znasz Grę o Tron, prawda?)
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pt cze 07, 2013 9:11 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Starkowie z północą są związani, prawda? To moja mama nie ma z nimi nic wspólnego. Wg niej północ to samo zło (bo zimno tam...) :roll: .
Alienor pisze: (znasz Grę o Tron, prawda?)

w sensie czy znam serial?
Znam tylko z takich zapowiedzi: "hurra wraca na ekrany TV!!!" :ryk: Ale nie oglądałam :oops:
Obrazek

Revontulet

Post » Pt cze 07, 2013 9:22 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

"Gra o Tron" to serial na podstawie świetnego cyklu powieści Martina pod tym samym tytułem. Kumpel tłumaczy więc robię w zasadzie za betę i czytam przed wydaniem :D . Książki uwielbiam, serial trochę mniej, bo wkurza mnie ilość fanservice'u dla niewyżytych nastolatków, który wklejają co odcinek :roll: .

Edit: Starkowie to dawni królowie Północy. W ich herbie jest wilkor (jak wilk, tylko większy i groźniejszy) a dewizą rodu jest "Winter is coming" - "Nadchodzi Zima". A w świecie, gdzie Lato potrafi trwać 12 lat, to takie prognozy nie cieszą się powodzeniem :wink: . Zwłaszcza że w tym świecie Zima oznacza coś dużo gorszego niż tylko zimno i śnieg.
Ostatnio edytowano Pt cze 07, 2013 9:27 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz

Alienor

Post » Pt cze 07, 2013 9:25 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Nie oglądałam 'Gry... ' ale część czytałam. Ostatnich tomow nie dałam rady - nie lubię jak coś się ciągnie i ciągnie..Tak jak 'Pan lodowego ogrodu' - fajne, ale mogłby się zamknąć w dwóch tomach.

Broszka - to zależy który portal pogodowy się ogląda. Jutro wyjeżdżam więc chciałam się wspomóc... Rozpiętość jest od 20-22 z deszczem - sob,niedz. , do 26-27 z burzami :mrgreen:
Ale dość ciepło u nas, choć bez słońca. W tej chwili :lol:

Obrazek

morelowa

Post » Pt cze 07, 2013 9:49 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Na weekend to krótkoterminowa prognoza ;)
Mi chodziło o długoterminową tzn na następne tygodnie. Potrzebny jest co najmniej tydzień słońca i bez deszczu żeby zrobić sianokosy a tego nie widać w żadnym serwisie :(
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

[poprzednia][następna]