Kardamon i przyjaciele - hanelkowo zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 30, 2013 18:44 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

kciuki za całość. :ok:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw maja 30, 2013 19:11 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

I za szczegóły poszczególne :ok:
Dużo pracy przy dzieciakach masz.. :? Ale one się musza cieszyć, że na Ciebie trafiły :D
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Czw maja 30, 2013 23:20 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Może Wiewiórka tak ma jak niektórzy ludzie.
Tyją od samego patrzenia na jedzenie.
A naprawdę dużo nie jedzą.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt maja 31, 2013 7:29 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

mimbla64 pisze:Może Wiewiórka tak ma jak niektórzy ludzie.

Niektórzy ludzie też tak mają.. :wink:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Pt maja 31, 2013 10:46 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

morelowa pisze:
mimbla64 pisze:Może Wiewiórka tak ma jak niektórzy ludzie.

Niektórzy ludzie też tak mają.. :wink:

No mają.
Mam takie dwie koleżanki.
Na szczęście ostatnio trafiły na dobrą lekarkę.
W jednym przypadku okazało się, że chodzi o zbytnie magazynowanie insuliny w tkankach.
I to wyszło dopiero przy badaniu krzywej insulinowej, bo cukrowa była ok.
A w drugim wypadku o niedoczynność tarczycy, której wcześniej też nikt nie zdiagnozował.
Efekt był podobny: niemożliwość schudnięcia, a wręcz tycie, pomimo niskokalorycznej diety.
Nie wiem, czy do kotów też to się może odnosić!?
Hanelko przepraszam za OTa.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Sob cze 01, 2013 11:55 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Maluszkom wydłużyły się ogonki. Już nie wyglądają jak kosmate patyczki zatknięte w puchate kulki :lol:

Kompa wciąż niet... :evil: :evil: :evil:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Sob cze 01, 2013 12:13 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

zaznaczam :piwa:

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Sob cze 01, 2013 12:39 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

hanelka pisze:Maluszkom wydłużyły się ogonki. Już nie wyglądają jak kosmate patyczki zatknięte w puchate kulki :lol:

Kompa wciąż niet... :evil: :evil: :evil:

Dobrze, że nie noski... :mrgreen:

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 02, 2013 17:39 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

basidrak20 pisze:zaznaczam :piwa:
Witaj :)

morelowa pisze:Dobrze, że nie noski... :mrgreen:
Noski też... W ogóle wreszcie jakiś kocich rysów nabierają. Matylda biedna, oczka są bardzo brzydkie i opuchnięte. Florek wygląda jakby miał podkrążone oczy - taki wymizerowany robaczek-nieboraczek. Człowiek dla obydwojga to przedmiot szalonego uwielbienia. Jak tylko otworzę klatkę jest wyskok, wbicie przednich pazurków w co bądź (rzeczony już gzyms), nogasy dyndają w powietrzu jak szalone, póki się ciałka nie podciągną. A potem to już miliony buziaków, siedzenie na ramionach i rób z nami co chcesz, tylko nas nie zostawiaj. Jutro jedziemy na kontrolę.

Na temat Wiewiórki muszę jeszcze pogadać, bo martwi mnie.
O ile Barbarka potrafi demonstracyjnie opuścić kuchnię z miną "najadłam się", po czym dyskretnie wrócić i udawać Bodzia, to Wiewiór jest niewinna jak bławatek. Basia też zresztą nie je swojej porcji
Obrazek

hanelka

Post » Pon cze 03, 2013 19:59 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Jesteśmy już po wecie. Florek ma zapalenie oskrzeli i jakieś nieprawidłowości w budowie. Miał zrobione rtg. Dalej leki i oklepywanie. Za dwa tygodnie kontrola.
Matylda ma paskudne oczka. Ale to wiadomo i czeka ją wkrótce zabieg.
Na szczęście obydwoje mają ogromny apetyt i przybierają na wadze - oboje ważą po 970 g :D
Barbarka źle reaguje na wieczorne inhalacje - grzechoczącym kaszlem. Wkrótce trzeba będzie powtórzyć rtg
Dobrze przynajmniej, że nie szaleje z cukrem tak jak Soser.
Obrazek

hanelka

Post » Pon cze 03, 2013 21:02 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Ojej, znowu się dzieje zbyt dużo .. :?
A co to mniej więcej oznacza 'nieprawidłości w budowie' ? Wiesz, czy dopiero do wyjasnienia?

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 04, 2013 8:17 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

:ok: :ok: za zdrowienie i maluchów i tych większych :ok: :ok:
Bo co do jedzenia - niektóre koty tak mają, że im mniej niż innym wystarcza. Więc jeśli nie jest to tak, że apetyt odpłynął mocno, to może tylko obserwować a się nie stresować na zapas :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Wto cze 04, 2013 8:35 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

doczytuję...
kciuki trzymam za cały zwierzyniec i Ciebie :ok: :ok: :ok:
komputer nadal zapsuty?
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Czw cze 06, 2013 12:52 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

Jestem na chwilę. Komputer nadal zepsuty. Moje kotecki to perfekcjoniści, nie idą po łebkach na łatwiznę.
Żeby mnie jeszcze bardziej ucieszyć i zadowolić, nalali wczoraj do... nie wiem jak to nazwać... takie urządzenie, które łączy telefon i komputer ze światem. Nawet gdym miała komputer, to i tak nie mam połączenia z internetem i stacjonarny telefon też ogłuchł. Jutro przychodzi pan fachowiec. Może to naprawi, może wymieni. Na pewno wykona na mnie egzekucję finansową. Może lepiej sama strzelę sobie w łeb. :(
Nawet nie chcę myśleć, co będzie, jak maluchy wyjdą do stada... :strach:

morelowa pisze:Ojej, znowu się dzieje zbyt dużo .. :?
A co to mniej więcej oznacza 'nieprawidłości w budowie' ? Wiesz, czy dopiero do wyjasnienia?
Dopiero do wyjaśnienia.
Puściłam go w lecznicy, żeby pobiegał, to szalał z siostrą aż dudniło, tylko coraz głośniej oddychał. Zrobili rentgen i jakoś tak się długo potem i poważnie w te zdjęcia wgapiali. Nie jest za dobrze. Mostek ma jakąś deformację i jeszcze parę rzeczy im się nie podobało. Ma też zapalenie oskrzeli. Ale Franek też miał problemy z budową i wyrósł, więc mam nadzieję. Opukuję go, dostaje antybiotyk i syropek dla dzieci z betaglukanem (syropek Hartuś - polecam, bo łatwo go podać maleńtasom i dosyć ekonomicznie wychodzi)
Matylda jest przekochana (oboje zresztą). Zaciska oczka jak do niej podchodzę :( ale tuli się, liże po twarzy, włazi na mnie, jak tylko klatkę otworzę. Muszę jej rozciągać powieczki, może uda się uniknąć operacji.
Obrazek

hanelka

Post » Czw cze 06, 2013 14:12 Re: Kardamon i przyjaciele - turlamy się dalej, dalej...

A zdjęcia jakieś posiadasz? Bo maleńtasy opowiedziane wyglądają pięknie i słodko :D

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]