Domek Tymczasowy Figaro -cd

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 04, 2013 20:50 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Mulesia pisze:
ania035 pisze:Dobry wieczór
potrzebuję na cito leku dla kota - heel mucosa complet w ampułkach. Lek do dostania w Niemczech, niestety w Polsce nie - jeśli ktoś z Wrocławia lub okolic może mi pomóc będę wdzięczna. Mam możliwość sprowadzenia leku, ale to trochę potrwa.
Pozdrawiam

viewtopic.php?f=1&t=153631
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 05, 2013 5:05 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

natasza25 pisze:Kama to taki koci skarb :mrgreen: niezastapiona przy maluszkach jak niania :ok:

Tak ma wielkie serducho dla maluszków, praktycznie wszystkim malcom matkuje od kiedy jest u nas
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Czw cze 06, 2013 8:47 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Jak tam rasowa panienka? Czy nadal jest taka wystraszona?

michalinadzordz

Od: Nie wrz 25, 2011 9:24

Post » Czw cze 06, 2013 9:02 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Figaro52 pisze:
mawin pisze:Kciuki zaciskam za Radże :-)
A kotka to raczej sjamska niż syberyjska ale jest prześliczna :-)

Tez tak mi się wydaje, ale w książeczce wpisano syberyjska, ewidentnie jest z pseudo hodowli.
Jutro Lusia bo tak się nazywa jedzie na sterylkę.
Nasze maluchy rosną i rozrabiają, ale nadal jeden ( burasek) musi być karmiony łyżeczka, bo sam z miski nie chce jeszcze jeść. Ich mama jest dość nerwową koteczką, ale ostoją spokoju jest Kama , która im matkuje jak Kiza ( mama) pozwala.Wcześniej Kiza przeganiała inne koty od maluchów, ale obecnie pozwala zwłaszcza Kamie zajmować się nimi. Kama jest bardzo troskliwa , wylizuje maluchy, przynosi im zabawki.A taki oto obrazek zastałam wczoraj po powrocie z pracy
Obrazek

Jaki słodki obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Czw cze 06, 2013 11:10 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Tyton sie popsul. Od tygodnia mruczy, od dwoch sie mizia. Dzisiaj rano obudzil mnie dreptaniem po mnie w lewo i prawo i mruczeniem. Nie wiem czy to chodzi o to, ze od dwoch tygodni nie ma Rudego i jego takie szczescie oblalo czy od momentu choroby mu sie we lbie poprzestawialo. Nawet potrafi plakac bardziej za mna niz za Sznurkiem. 8O

Ja po weekendzie powinnam powoli zaczac wracac do zycia.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw cze 06, 2013 12:57 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Mój ulubieniec wcale się nie popsuł, porszę mi tu koteczka nie obrażać :-)
a co zrobiłaś z rudą chodzącą inteligencją ;-)?

mawin

Post » Czw cze 06, 2013 13:31 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

No ja do Tynia mialam zawsze slabos, ale teraz. Wiecie co ostatnio zrobil jak mialam zly humor i lezalam w lozku? Podszedl, usiadl obok mojej twarzy i zaczal mnie glaskac lapka po czole. Tyn - kot, ktory ma na drugie Zly Dotyk. I niech mi ktos powie, ze ta male futrzaste glupki nie rozpoznaja humorow swoich ludzi.

A Biegajaca Inteligencje zabrala jedna Pani, co sie w nim zakochala ponoc juz miesiac temu. Ma drugiego kota - bialka kotke. Wczesniej miala rudzielca 9 letniego, ktory odszedl na nerki. Rudy po 4 dniach sie u niej pochorowal (jednak zarazil sie od Tytonia), po czym zarazil kotke tej Pani. Ale Pani i tak nie chce go oddac, bo jest a) humorzasty, b) gadatliwy, c) spi z nia, a jak spi, to jak kamien. No i przy okazji choroby okazalo sie, ze Rude malenstwo wazy 4,60 kg. Jak to znana na tym watku wet powiedziala "Zadbane malenstwo" ;) Dla porownania - starszy od niego o 2 msce Tyn wazy 3,60 kg.
Obrazek Obrazek Obrazek

Wrocławskie Koty - polub nas na Facebook

turkawka

Od: Pon lut 01, 2010 12:43

Post » Czw cze 06, 2013 14:12 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

A ja trochę się chciałam zareklamować... wystawiłam sporo rzeczy na bazarek, kilka nowych bazarków, a jeden starszy z dorzuconą dużą ilością nowych ubrań. Cały dochód rzecz jasna dla kotków! Gorąco zapraszam! :)

eleganckie ubrania służbowe r. 36 :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153680
ubrania znanych marek i nie tylko dla dziewczynek i kobiet, rozmiary od XS do XL :arrow: viewtopic.php?f=20&t=152455
śliczna sukienka w sam raz na wesele r. 36 :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153681
nowe kostiumy kąpielowe w różnych rozmiarach :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153679
handmade - kotki do przytulania i ptaszki dla ozdoby :arrow: viewtopic.php?f=20&t=153684

michalinadzordz

Post » Czw cze 06, 2013 15:57 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

turkawka pisze:A Biegajaca Inteligencje zabrala jedna Pani, co sie w nim zakochala ponoc juz miesiac temu. Ma drugiego kota - bialka kotke. Wczesniej miala rudzielca 9 letniego, ktory odszedl na nerki. Rudy po 4 dniach sie u niej pochorowal (jednak zarazil sie od Tytonia), po czym zarazil kotke tej Pani. Ale Pani i tak nie chce go oddac, bo jest a) humorzasty, b) gadatliwy, c) spi z nia, a jak spi, to jak kamien. No i przy okazji choroby okazalo sie, ze Rude malenstwo wazy 4,60 kg. Jak to znana na tym watku wet powiedziala "Zadbane malenstwo" ;) Dla porownania - starszy od niego o 2 msce Tyn wazy 3,60 kg.

Super że Rudy wkońcu we własnym domku :-)

mawin

Post » Czw cze 06, 2013 21:48 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

co slychac w kocim swiecie?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Pt cze 07, 2013 5:14 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

michalinadzordz pisze:Jak tam rasowa panienka? Czy nadal jest taka wystraszona?

Rasowa panienka już po sterylce i żeby sie nie stresować wylądowała u Natalii, tam ma spokój.
U nas natomiast Kiza mama maluchów coś się źle czuje , od wczoraj je o wiele mniej, stroni od maluchów, przy okazji jeden z maluszków -burasek też jest markotny, wieczorem nie chciał nic jeść, ani pić mleczka, wtulił się we mnie i spał. :oops:

Figaro52

Post » Pt cze 07, 2013 8:28 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

oj oby to był tylko chwilowy kryzys, oby Kizia i maluszek się nie pochorowały

mawin

Post » Pt cze 07, 2013 18:20 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Niestety Kiza rano miała temperaturę ponad 41 , nie wiadomo czy to wirusówka, wszyscy natomiast ( mama + maluchy są mega zarobaczywione0. Dostali tabletki na robale, ale maluchy mają glizdy i nimi wymiotują. Wyglądają kiepsko. Podałyśmy niedawno parafinę , strasznie się boję , bo mamy już tragiczne przeżycia kotów które wymiotowały glizdami i nie przeżyły np Domisia. Mam nadzieje , że maluchy dadzą radę.... :oops: :oops:

Figaro52

Post » Pt cze 07, 2013 21:16 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Bardzo mocno trzy mam kciuki!

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt cze 07, 2013 22:49 Re: Domek Tymczasowy Figaro -cd

Trzymam za nie z całej siły kciuki!

michalinadzordz