Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

blaski i cienie życia z kotem

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 05, 2013 20:04 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Birfanka pisze:On na razie toalety nie zaniedbuje, ale zobaczymy. Najwyzej bede mu pomagac :kotek:

To częste u starszych kotów, bo sztywnieją im stawy, mają zwyrodnienia kręgosłupa (ostatni rtg pokazał je bardzo wyraźnie u Ignasia), ciężko im myć niektóre partie.
Puti do końca życia była skoczna, zwinna i przykładała się do toalety. Ale to raczej wyjątek
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Śro cze 05, 2013 20:18 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Potwierdzam, koty na starość też dziwaczeją, nie tylko my, ludzie ;)
Ale to jest jakieś takie... wzruszające :oops:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro cze 05, 2013 20:30 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Dziwaczeją- to prawda. Moś mnie ciągnie za rękaw i gryzie kiedy nie zwracam na niego uwagi, skrzeczy do mnie jakies przemówienia i domaga się odpowiedzi na pytania.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro cze 05, 2013 20:31 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Prawda?
Tak dokładnie jest, starość mimo, iz przykra i smutna, jest jakoś wzruszająca

casica

Post » Śro cze 05, 2013 20:32 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

casica pisze:Prawda?

I to nie tylko u kotow :wink:
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Śro cze 05, 2013 20:45 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Pamietacie jeszcze tego Pana? :1luvu:
Obrazek

O własnie, tu ilustracja do problemów z toaletą, ogolony, bo czesać się nie dawał, ale to też w starości już, wcześniej czesanie uwielbiał
Obrazek
krótkowłosy kot co sobie hodował dredy :)

A moja słodka Putisia? Po niej do końca nie było widać starości, wszyscy mówili, że w takiej świetnej formie :cry:
Obrazek
Mój różowy nonio :1luvu:

casica

Post » Śro cze 05, 2013 20:46 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

moś pisze:

masz rację, jak jestem niecierpliwa, tak dla starych ludzi mam cierpliwość i w ogóle lubie starych ludzi

casica

Post » Śro cze 05, 2013 20:55 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

casica pisze:
moś pisze:

masz rację, jak jestem niecierpliwa, tak dla starych ludzi mam cierpliwość i w ogóle lubie starych ludzi

Też generalnie lubię staruszków. Prawie wszystkich (bo zdarzają się "egzemplarze" nie do strawienia. Mimo wszystko.)
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Śro cze 05, 2013 20:58 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Rozczuliłam sie - no pewnie, że pamietam...

I tego Pana, i Pania z różowym noseczkiem :love:

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Śro cze 05, 2013 20:59 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

Wszędzie zdarzy się wyjątek, taki lajf, skonstatuję :)
Ale generalnie dla starych ludzi mam wiele sentymentu i ciepłych uczuć, to pewnie ze względu na moich dziadków, których bardzo kochałam.

casica

Post » Śro cze 05, 2013 21:00 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

skaskaNH pisze:Rozczuliłam sie - no pewnie, że pamietam...

Ehhh, trzeba zmienić temat :idea:
Bo tez mi się zrobiło tak jakoś ...

casica

Post » Śro cze 05, 2013 21:05 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

casica pisze:
skaskaNH pisze:Rozczuliłam sie - no pewnie, że pamietam...

Ehhh, trzeba zmienić temat :idea:
Bo tez mi się zrobiło tak jakoś ...

To może upieczmy kogoś! Obrazek znajdźmy winnego (mniejsza o szczegóły) i upieczmy! Będzie impreza w wyżerką :twisted:
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024

zabers

Post » Śro cze 05, 2013 21:07 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

A wiesz? Doskonały pomysł :idea: I mam nową inspirującą książkę o ofiarach z ludzi. I poćwiczyć w praktyce można, naukowo będzie - archeologia doświadczalna, o!
No coś ciekawego się wybierze, a i ofiar nie zabraknie :lol:

casica

Post » Śro cze 05, 2013 21:14 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

casica pisze:A wiesz? Doskonały pomysł :idea: I mam nową inspirującą książkę o ofiarach z ludzi. I poćwiczyć w praktyce można, naukowo będzie - archeologia doświadczalna, o!
No coś ciekawego się wybierze, a i ofiar nie zabraknie :lol:

Tytuł poproszę (to naukowa? może mi się przyda 8) )

To jak? To kogo typujemy? Te od parszywej pogody, czy te od marudzenia, a może pójdziemy szeroko i uderzymy od razu w Samą Górę (któś od podatków, śmieci, albo komunikacji miejskiej) :twisted:

zabers

Post » Śro cze 05, 2013 21:20 Re: Moje koty XI. Impreza (nie)wykopaliskowa - czerwiec :))

zabers pisze:Tytuł poproszę (to naukowa? może mi się przyda 8) )

To jak? To kogo typujemy? Te od parszywej pogody, czy te od marudzenia, a może pójdziemy szeroko i uderzymy od razu w Samą Górę (któś od podatków, śmieci, albo komunikacji miejskiej) :twisted:

Naukowa to średnio niestety, ale powiedzmy, że ma zgromadzoną literaturę. Ja w oóle mam sporo tego typu opracowań, bo pomijajac urok doświadczenia :P przydaje się bardzo, w końcu sama odkopałam sporo reliktów takich ofiar. Zobaczymy co to warte, bo to nówka sztuka nie śmigana - dzisiejsza, świeża jak bułeczki :)
Jarosław Molenda, Ofiary z ludzi. Od faraonów do wikingów.

Myślę, że najpierw trzeba poćwiczyć - z pewnej puli ofiary wybierać będziemy losowo, bez kumoterstwa, no sprawiedliwie, żeby było. A póxniej się zorganizuje ekskluzywne i wypasione spektakle dla samej góry :)

casica

[poprzednia][następna]