Szczytno.Pomagamy kotom ze schroniska. 109 kotów w DS.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 03, 2013 23:00 Re: Szczytno. Potrzebna osoba do wizyty p/a w okolicy Rucia

Wieczorne dokarmianie:

Krecik (ten to jest indywidualista na każdym kroku):

Obrazek

I jego bracia:

Obrazek

Muszę im jakieś zdjęcia na białym kocyku zrobić, bo smarkaczy nie widać, zwłaszcza na mojej czarnej kamizelce :lol:

Obrazek
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Wto cze 04, 2013 0:08 Re: Szczytno. Potrzebna osoba do wizyty p/a w okolicy Rucia

:ok:

basidrak20

Od: Pon kwi 22, 2013 10:24

Post » Wto cze 04, 2013 8:24 Re: Szczytno. Potrzebna osoba do wizyty p/a w okolicy Rucia

Widzę, że wszystko idzie dobrze, kociaki w fachowych, troskliwych rękach.
Dodam tylko, że kociakom lepiej się pije ze smoczka. Opiekunom też wygodniej karmić niż strzykawką.
Polecam Convalescence (w postaci sypkiej) jako rozpuszczony w cieplej wodzie dodatek do mleka. Niezwykle odżywczy i energetyczny.
I całusy dla maleńkich pysiów.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto cze 04, 2013 8:44 Re: Szczytno. Potrzebna osoba do wizyty p/a w okolicy Rucia

Prakseda :1luvu:

Maluszki mleko piją już z talerzyka, a do tej pory dostawały ze smoczka. Tym silniejszym idzie to lepiej niż tym słabszym, ale radzą sobie z dnia na dzień coraz lepiej.
Strzykawką podaję im mus royala weaning, ale tylko dla "załapania", później wylizują już same (lub próbują odgryźć razem z moim palcem, jeśli na nim troszkę zostanie :lol: ). Dziś spróbuję rozmoczyć suchego weaninga i podać do zjedzenia, zobaczymy jak pójdzie.
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Wto cze 04, 2013 9:37 Re: Szczytno. Kocie maleństwa w potrzebie!

Obrazek :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Wto cze 04, 2013 19:34 Re: Szczytno. Kocie maleństwa w potrzebie!

Relację z dzisiejszego dnia zaraz jakoś sklecę, a tymczasem zapraszam na wątek Franka - norweskiego leśnego seniora, który po śmierci opiekunki pilnie potrzebuje domu http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=49112&f=13&t=153630&start=0
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto cze 04, 2013 20:54 Re: Szczytno. Kocie maleństwa w potrzebie!

Część pierwsza (przyjemniejsza) dzisiejszego dnia:

Foty kociej rodzinki

Krecik nasz puszysty:

ObrazekObrazekObrazekObrazek

Bonifacy - śpioch jeden, musiałam go do zdjęcia obudzić:

ObrazekObrazekObrazek

Dante:

Felix:

Florian:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

Ludwik:

ObrazekObrazek

Odo:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Dzieciaki z mamuśką:

ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Godzinami mogłabym na nie patrzeć, tylko czasu nie mam :?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto cze 04, 2013 20:59 Re: Szczytno. Kocie maleństwa w potrzebie!

Śliczny jest nasz Krecik i cała ferajna też :1luvu: Cudne imiona :1luvu:

Biedny Franek :( Trzymam za domek dla niego :ok:

A ja zapraszam na wątek Bezika, któremu grozi powrót do schroniska viewtopic.php?f=13&t=153538

dana.b

Post » Wto cze 04, 2013 21:19 Re: Szczytno. Kocie maleństwa w potrzebie!

O Beziku już dziś czytałam, biedactwo :(

Moja druga część dnia, też nie była wesoła niestety:

Zabrałam dziś Pumę i Arka na badania.
U obu chłopaków testy FIV/FeLV wyszły ujemne.

Morfologia Pumy wyszła w miarę ok, u Arka niestety jest anemia. Wyniki biochemii będę miała jutro, bo dziś już na nie nie czekałam.
Chłopaki mają świerzba w uszach, przy czym u Pumy w prawym uchu zrobiły się już polipy :( Tak na dobrą sprawę, nadają się do zabiegu. Pojutrze wet wyczyści i zakropi czymś uszy chłopakom, ale muszą być do tego przytomni, żeby porządnie uszami trzepać, a dziś niestety obaj byli po głupim jasiu. Ta "niby alergia" u Pumy za uszami, to pewnie też wynik świerzba. Do tego koniecznie trzeba mu usunąć kamień z zębów, ale dzisiaj już się nie dało.
Gorzej jest z Arkiem. Anemia i fatalny stan jamy ustnej świadczyć mogą niestety o problemach z nerkami. Jutro będzie więcej wyników. Zrobiłam dziś zdjęcia tych zębów, ale jakoś niewiele na nich widać :oops:

Na domiar złego, obaj chłopaki mają chyba po 100 lat :( A tak naprawdę, to gdzieś między 10 a 12, nie mniej na pewno.

Wszystkie wyniki oczywiście wstawię, jak już je będę miała z jakimś opisem.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Wto cze 04, 2013 21:29 Re: Szczytno. Kocie maleństwa w potrzebie!

dana.b pisze:Śliczny jest nasz Krecik i cała ferajna też :1luvu: Cudne imiona :1luvu:

Biedny Franek :( Trzymam za domek dla niego :ok:

A ja zapraszam na wątek Bezika, któremu grozi powrót do schroniska viewtopic.php?f=13&t=153538

Dziękuję Danusiu kochana :1luvu:
Dziewczyny, jeżeli będziecie miały jakieś pomysły, rady, sugestie, to jestem otwarta. Mamy patową sytuację :(
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Śro cze 05, 2013 13:40 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Biedny Bezik :(
Na jego wątku napisałam o "moim" Beziku.
Wiatrusia [*] 27.09.2012 r. Kacperek [*] 02.12.2016 r.
Filemonek [*] 31.03.2017 r.

EVA2406

Od: Pt lip 27, 2007 13:47

Post » Śro cze 05, 2013 13:58 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

EVA2406 pisze:Biedny Bezik :(
Na jego wątku napisałam o "moim" Beziku.

Wysłałam pw
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Śro cze 05, 2013 18:03 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Biedny Bezik, biedny Franuś :cry:
Tak niewiele czasu mają na znalezienie domku :?

dana.b

Post » Śro cze 05, 2013 18:25 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Z wątku viewtopic.php?f=8&t=145337&start=705
Alienor pisze:Cokolwiek "w bok" od głównego tematu :oops: . Zbieramy na operację i rehabilitację skatowanej suczki z połamaną tylną łapą. Gdyby osoby posiadające FB mogły udostępnić, byłaby to wielka pomoc - https://www.facebook.com/events/382472728541076/
Jak nie rozpropagujemy tego wydarzenia, Kinnia i ja będziemy pokrywać co najmniej 1500 zł za operację :( .

dana.b

Post » Śro cze 05, 2013 19:22 Re: Szczytno. Pomagamy kotom ze schroniska! Kocięta w potrze

Nasz Krecik coś dziś podupadł na zdrowiu :( :( :(

Obrazek

Nie wiem czy ma na to wpływ zmiana diety (mam nadzieję), czy robale (od razu dziś odrobaczyłam towarzystwo) czy jakieś wirusisko go łapie :(
Krecik zwymiotował dziś 3 razy (tyle w każdym razie widziałam): najpierw przetrawionym mlekiem a potem już samą pianą. Nie miał ochoty na zabawy, do cyca też się nie pchał, a przystawiony odchodził :(
Zabrałam go do mojej wetki. Dostał zastrzyki (na razie żadnych antybiotyków) i trochę go nawodniła. Jutro wetka sama do schronu przyjedzie.

A tu bracia, którym jak widać nic nie dolega :wink:

ObrazekObrazek
Obrazek

Gorzej jest ze starymi kotami: Pumą i Arkiem.
Puma ma wskazania do zabiegu usunięcia polipów w uchu i trzonowców w jamie ustnej. Do tego zdjęcie kamienia. To z tych ważniejszych spraw.
U Arka jest bardzo słabo z nerkami. Dziś go nawodniłam podskórnie, ale jutro przyjdzie wetka i założy mu wenflon, żeby go jeszcze jutro i pojutrze nawodnić dożylnie. U Arka również trzonowce nadają się do usunięcia, ale w jego stanie nie ma na razie mowy o żadnej narkozie ani silniejszym znieczuleniu.
Nie chcę czegoś przekręcić, poczekam więc jeszcze na opis.
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]