TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 05, 2013 11:25 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Na wszelki wypadek:
M_o pisze:Znalazłam na fb: !!!! OSTRZEŻENIE !!!!
Nie oddawajcie do adopcji żadnych zwierząt Wojciechowi L. z Zabrza, studentowi Akademii Medycznej. Od marca do maja zaadoptował 11 dorosłych kotów i kociąt. Wszystkie zamordował. Sprawą zajmuje się policja w Zabrzu.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 05, 2013 13:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Alienor pisze:Na wszelki wypadek:
Nie oddawajcie do adopcji żadnych zwierząt Wojciechowi L. z Zabrza, studentowi Akademii Medycznej. Od marca do maja zaadoptował 11 dorosłych kotów i kociąt. Wszystkie zamordował. Sprawą zajmuje się policja w Zabrzu.

Rany... 8O Mam nadzieje, ze to sie juz roznioslo daleko :evil: Dobrze wiedziec. Dzieki Alienor..
Fifi [*] 14.07.2011

meg80

Od: Śro lut 06, 2013 21:08

Post » Śro cze 05, 2013 14:23 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Justa&Zwierzaki pisze:
izydorka pisze:trucie kotów można zgłosić na policję lub straż miejską. W zeszłym roku byłam świadkiem takiego zgłoszenia. Muszą przyjąć i się zająć, bo jest to niebezpieczne także dla innych zwierząt i dzieci, poza tym stwarza zagrożenie epidemiologiczne. I tak należy uzasadniać. Można też wywiesić w tym miejscu ogłoszenie, ale nacisk postawić na dzieci
coś w stylu

Informujemy państwa, że ktoś w tej okolicy truje koty. Szkodzi to nie tylko im, ale także Państwa dzieciom i psom . Nie wiadomo przecież kto taką trutkę podniesie z ziemi i połknie. Czy dopiero ciężka choroba dziecka zwrócić ma uwagę na okrutne działania innych?
Przypominamy także, że brak kotów to mnożenie się szczurów, które już biegają po niektórych osiedlach.
Proszę zwrócić uwagę na działania nieodpowiedzialnych i nadgorliwych sąsiadów, w imię własnego bezpieczeństwa.

Izydorko a mogła byś mi tego nadrukować trochę i przekazać , bo ja nie mam drukarki a koty i tak muszą zostać wyłapane !!! Bo ulotki ulotkami , ale jak ktoś nienawidzi kotów to sie tym i tak nie bedzie przejmować :evil: :evil: :evil:

mogę, ale najwcześniej w przyszłym tygodniu

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro cze 05, 2013 16:16 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Justa&Zwierzaki pisze:
alab108 pisze:Moze dopisać również, że taki postępek jest karalny :evil:

Można tez dopisać że Ustawa i ochronie praw zwierząt zabrania trucia punk .... i za to grozi to i to ... ale mi brakuje czasu aby czytać cała ustawę , czy ktoś może ???

Art.6.1. Nieuzasadnione lub niehumanitarne zabijanie zwierząt oraz znęcanie się nad nimi jest niedozwolone.
Art.35.1. Kto zabija zwierzę z naruszeniem przepisów Art.6.1. (....) podlega karze pozbawienia wolności do roku, ograniczenia wolności albo grzywny.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Śro cze 05, 2013 17:38 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Alienor pisze:Na wszelki wypadek:

O rany :evil: :evil: :evil: Mam nadzieje ze odpowie za to solidnie a nie tylko śmieszny wyrok w zawiasach :evil:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro cze 05, 2013 17:40 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

izydorka pisze:
Justa&Zwierzaki pisze:
izydorka pisze:trucie kotów można zgłosić na policję lub straż miejską. W zeszłym roku byłam świadkiem takiego zgłoszenia. Muszą przyjąć i się zająć, bo jest to niebezpieczne także dla innych zwierząt i dzieci, poza tym stwarza zagrożenie epidemiologiczne. I tak należy uzasadniać. Można też wywiesić w tym miejscu ogłoszenie, ale nacisk postawić na dzieci
coś w stylu

Informujemy państwa, że ktoś w tej okolicy truje koty. Szkodzi to nie tylko im, ale także Państwa dzieciom i psom . Nie wiadomo przecież kto taką trutkę podniesie z ziemi i połknie. Czy dopiero ciężka choroba dziecka zwrócić ma uwagę na okrutne działania innych?
Przypominamy także, że brak kotów to mnożenie się szczurów, które już biegają po niektórych osiedlach.
Proszę zwrócić uwagę na działania nieodpowiedzialnych i nadgorliwych sąsiadów, w imię własnego bezpieczeństwa.

Izydorko a mogła byś mi tego nadrukować trochę i przekazać , bo ja nie mam drukarki a koty i tak muszą zostać wyłapane !!! Bo ulotki ulotkami , ale jak ktoś nienawidzi kotów to sie tym i tak nie bedzie przejmować :evil: :evil: :evil:

mogę, ale najwcześniej w przyszłym tygodniu

Bardzo dziękuje i proszę uwzględnij to co napisała madgar77...
madgar 77 dzieki :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 05, 2013 18:17 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Na dzisiejszej łapance złapało się 5 kotów , 4 tygryskowe maleństwa około 4 tyg i dorosła totalnie dzika dzicz, nie dało się jej zbadać , nawet nie wiemy czy to ich matka czy nie, pogryzła nas i uciekła w gabinecie i totalny sajgon zrobiła i musiałyśmy ją wypuścić i będzie łapana ona i inne w zimie aby uniknąć ewentualnego zabrania matki od małych ...

Ale mam też dobrą wiadomość , Alienor weźmie dwa kociaki na DT, ustaliłyśmy że pojedzie Mico i Justin i teraz szukamy transportu na tasie TYCHY - SOSNOWIEC ZAGÓRZE

U weta też dziś były Fibi na Carthophenie ,Carthaphen dostał też Bartuś a Bona antybiotyk .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 05, 2013 18:21 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Cieszę się bardzo z tej dobrej wiadomości :1luvu:
Za pozostałe trzymam :ok: :ok: :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Śro cze 05, 2013 18:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

No i maleństwa też są odrobaczone i odpchlone i sa 3 chłopcy i dziewczynka , no i jakie damy im imionka ???
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 05, 2013 18:49 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Jeśli macie macie znajomości w schronisku sprawdźcie czy ktoś taki nie "adoptował" żadnego kota stamtąd. Trzeba zebrać maksimum dowodów. Ze schroniska w Sosnowcu zabrał 6-tygodniową Wiki [*].
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro cze 05, 2013 18:53 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Alienor pisze:Jeśli macie macie znajomości w schronisku sprawdźcie czy ktoś taki nie "adoptował" żadnego kota stamtąd. Trzeba zebrać maksimum dowodów. Ze schroniska w Sosnowcu zabrał 6-tygodniową Wiki [*].

Boże biedne kocie [*], a o ilu nie wiemy , bo być może i inne ten s #$%^& el ''adoptował''
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Śro cze 05, 2013 19:29 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Brak słów na określenie tej bestii Obrazek

Justa&Zwierzaki pisze:No i maleństwa też są odrobaczone i odpchlone i sa 3 chłopcy i dziewczynka , no i jakie damy im imionka ???

Może któreś z tych Ci się spodoba?

Dziewczynka:
Nadia, Nutka, Tasza, Wenus

Chłopcy:
Alwin, Borys, Dorian, Igor, Misza, Moris, Fiodor, Figaro, Szafir

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw cze 06, 2013 18:18 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Justynie padł kabel zasilający do laptopa :(
Nie zalega komuś gdzieś zapasowy? :)

Kurcze jak by się człowiek nie obrócił d... zawsze z tyłu :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Czw cze 06, 2013 21:19 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Jedna przyjemna wiadomość, przelałam pieniążki z bazarków :P
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Czw cze 06, 2013 21:24 Re: TYSKIE MRUCZKI XII - uwaga TRUJĄ KOTY, DT=ŻYCIE

Jaka ładowarka potrzebna? Mam jedną na zbyciu, mogłabym przesłać, tylko muszę wiedzieć jaka końcówka.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

[poprzednia][następna]