Bezik_FIV+_czeka na dom

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 31, 2013 19:42 Bezik_FIV+_czeka na dom

Nr rejestru: 29/2013
W schronisku od: stycznia 2012

Bezik jest jednym ze schroniskowych seniorów. Łagodny, stateczny, przyjazny, otwarty, ciekawy świata, tęskniący za swoim domem.

Zrobiliśmy Bezikowi badania:
ogólne krwi, dobre (w normie)
usg, dobre (w normie)
FeLV –
FIV +

Jeszcze nim przyszedł wynik na FIV Bezik pojechał do DT do formowej RKa.
Spokojna o wynik testu na FIV, w środę wysłałam go do Gdyni, a dzisiaj nie mogłam uwierzyć w to co usłyszałam: FIV+.
Spanikowałam. RKa ma kotkę seniorkę po przejściach, z problemami zdrowotnymi.
Prześladowana myślą, że oszukałam RKa, naraziłam jej kotkę, od razu zaczęłam szukać transportu, ale Kasia mnie uspokoiła. Co prawda nie może zatrzymać Bezika na stałe (nie ma warunków do wiecznej izolacji kotów), ale zostanie u Niej do czasu znalezienia domu. Dziękuję Kasiu…

Ja, z kolei, mam permanentne przekocenie. Schronisko też nie jest przygotowane na jego przyjęcie. Zresztą, obie wiemy i Wy zapewne też, że Bezik nie może tam wrócić.

Ma apetyt, bawi się. Na początku miał katar, ciemną wydzielinę z oka i biegunkę. Z upływem dni katar i wydzielina zniknęły. Kupa unormowana w 50%. Jedna dziennie.
U Kasi jest od dwóch dni. Zaczęło lecieć mu z oka i nosa, w kupie pojawiła się krew. Kasia znalazła też krople krwi na dywanie.
Efekt stresu, FIVa, a pewnie jednego i drugiego.

Bezik jest towarzyskim kotem, dlatego szukamy dla Niego domu z innymi kotami z FIV+, z psami itd.

w schronisku:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Czw cze 13, 2013 21:05 przez felis, łącznie edytowano 6 razy

felis

Od: Sob cze 18, 2005 16:05

Post » Pt maja 31, 2013 20:16 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_FIV+

wyniki Bezika, bez testu na FIV, nie miałam do tego głowy

Obrazek
Obrazek

Obrazek

felis

Post » Pt maja 31, 2013 20:51 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_FIV+

Jestem
felis nie wiedziałaś, kto by się spodziewał...?
Na tą chwilę dodam tylko, że Bezik to niesamowity kot. Od pierwszej chwili u nas włazi na kolana, przytula się, pozwala brać na ręce, wystawia brzuch do głaskania. Można go tarmosić ile się chce. Jak ma dość, wstaje i odchodzi. Bez ahresji. Bruja fuka na niego zza drzwi, a on siada z drugiej strony i przekrzywia główkę. Nie rozumie jej złości.. Jest cudowny. Kochany.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek =>Cysorzowa Bruja
Najpiękniejszy kot, to kot szczęśliwy.

RKa

Od: Nie kwi 10, 2011 19:48

Post » Pt maja 31, 2013 21:10 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_FIV+

w DT po dwóch dniach :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazek

będę dawkowała, mam całą sesję, jutro ciąg dalszy

felis

Post » Sob cze 01, 2013 17:54 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_FIV+

RKa

Post » Sob cze 01, 2013 21:31 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_szukamy FIVowego DS/DT

Prosimy o domek dla seniorka. Bardzo prosimy.
Obrazek

dzikak

Od: Wto wrz 04, 2012 14:07

Post » Pon cze 03, 2013 7:45 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_szukamy FIVowego DS/DT

Jaki cudny :1luvu:

Za domek :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

mb

Od: Czw kwi 13, 2006 5:51

Post » Pon cze 03, 2013 16:02 Re: Bezik_schroniskowy seniorek_szukamy FIVowego DS/DT

Dzisiaj dowiedziałam się, że ryzyko jest znacznie większe niż przypuszczałam.
Nie tak miało być..
Miałam ogromną nadzieję, że będzie mógł zostać u nas..

Z pozytywnych wieści - Bezik nauczył się trzech komend: usiądź, hop, zejdź. Trzeba jeszcze doszlifować, ale całkiem nieźle sobie radzi :lol:

Obdzwoniłam wszystkich, nikt go nie przygarnie.. Bidak..
Nie może przecież wrócić do schroniska :(

RKa

Post » Wto cze 04, 2013 18:46 Re: Bezik_FIV+_wraca do schroniska_szukamy płatnego DT

Z powodów podanych wyżej, muszą zabrać Bezika z dotychczasowego DT, tylko, że nie mam gdzie. Ponieważ Jego wątek na miau i wydarzenie na fb, umarły śmiercią naturalną, myślę, że ostatnią deską ratunku jest płatny DT.
Proszę, zastanówcie się, przemyślcie to, może jednak ktoś mógłby Go wziąć na płatny tymczas. Może znajomi?
Co mam zrobić?
Napiszcie co zrobilibyście na moim miejscu, bo ja nie wiem

felis

Post » Wto cze 04, 2013 18:59 Re: Bezik_FIV+_wraca do schroniska_szukam płatnego DT!!!!!!!

biedny biedny kotuś
jest taki piękny :(
Obrazek

dune

Od: Czw paź 22, 2009 8:20

Post » Wto cze 04, 2013 19:01 Re: Bezik_FIV+_wraca do schroniska_szukam płatnego DT!!!!!!!

Błagamy, pomóżcie :!:
Bezik nie może wrócić do schronu...
Obrazek

dzikak

Post » Wto cze 04, 2013 19:14 Re: Bezik_FIV+_wraca do schroniska_szukam płatnego DT!!!!!!!

Nie jestem specjalistą od FIV (chociaż, jak się okazało po czasie, też trafił do mnie taki Kot na tymczas, po krótkiej izolacji był z moimi Kotami, w tych samych pomieszczeniach, biegał swobodnie, a Koty później przetestowałam - są zdrowe), ale na forum jest np. Gibutkowa, która ma FIVkę mieszkającą z pozostałymi Kotami, też nic się nie dzieje. U Mohy też są FIVki. Nie chcę, żebyście pomyślały, że zachęcam do ryzykowania zdrowiem swoich Kotów, ale ryzyko (z tego, co wiem od swojego weta po doświadczeniach z Rudym) zarażenia jest zdecydowanie mniejsze niż przy FELV a zasady podobne do zarażenia HIV. Chociaż jest oczywiście.
Mój Rudy zmarł chociaż już czekał na niego dom.
Ale inne FIVki forumowe znalazły domy choć rzeczywiście nie od ręki. Pamiętam Uszatkę od Jaaany, Maniusia od Justy&Zwierzaków, 3 FIVki od Agneski z Jokota, Połamańca z Kociej Mafii Tarchomińskiej.
Zresztą był gdzieś wątek o FIVkach założony przez Agn, tam było bardzo dużo informacji (Agn prowadzi zresztą azyl dla Kotów z FIV, może spróbujcie ją zapytać? powrót do schroniska byłby dla niego na pewno straszny..).

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Wto cze 04, 2013 20:48 Re: Bezik_FIV+_wraca do schroniska_szukam płatnego DT!!!!!!!

:!:
Obrazek

dzikak

Post » Wto cze 04, 2013 20:56 Re: Bezik_FIV+_wraca do schroniska_szukam płatnego DT!!!!!!!

Też znam domy, gdzie FIVki mieszkają z normalnymi kotami, bez izolacji. I to przez kilka lat, a mimo to nie było zarażeń. Tutaj największa szansa zarażenia jest przy współżyciu, a tego wykastrowane koty nie robią...

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

[następna]