WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 03, 2013 21:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Plastikowa mam Drinkwell Platinum czy jakoś tak.........Ale co ja ją mam z tydzień maks:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Pon cze 03, 2013 21:36 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

A to ja tak sie z ciekawosci zawodowej spytam: czy jest jakas przyczyna tego, ze ten uczen nie ma zadnych innych ulatwien na egzaminie niz wydluzony czas?

RAnia

Od: Sob mar 08, 2008 3:56

Post » Pon cze 03, 2013 21:40 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

RAnia pisze:A to ja tak sie z ciekawosci zawodowej spytam: czy jest jakas przyczyna tego, ze ten uczen nie ma zadnych innych ulatwien na egzaminie niz wydluzony czas?

Pytaj mnie a ja Ciebie. Najpierw się dziecko diagnozuje - stwierdza, że ma jakieś deficyty - w związku z tym robi zalecenia ( to rola Poradni ) ja na podstawie zaleceń muszę wymyślić dostosowania ( np. uczeń taki może mieć wydłuzony czas na opanowanie słownictwa, wyłącznie odpowiedzi ustne/pisemne itp). Mam obowiązek napisac mu inny sprawdzian, zadać inną pracę domową.
I tak przez 6 lat szkoły podstawowej - dostosowuję.

A potem dostaje pól godziny wiecej i ŻADNYCH dostosowań. PARANOJA

Nooo i jeśli przykładowy Jaś dostaje ode mnie teksty każdego odsłuchowanego tekstu ( a taki mam obowiązek ) do jak sobie do jasnej anielki ma poradzić na cześci słuchowej egzaminu???? I co mu da 20 min wiecej???

Przyczyna? Nieznana. Egzamin jest jeden dla wszystkich. Zakłada się, ze dyslektykowi widac pól godziny dłużej pomoze na wszystko......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Pon cze 03, 2013 21:43 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Ze nie wspomne o tym, że ZADEN konkurs nie uwzględnia dzieci z deficytami. W tym np. niedosłuchem. I to już jest jawna dyskryminacja.

Widać zakłada się, ze dziecko z niedosłuchem nie moze znać dobrze języka. A moze!!!!!!!!!!!! Niesłyszące też moze. Nie musi kurna w ogóle słyszeć, zeby znać.

Obrazek

Neigh

Post » Pon cze 03, 2013 21:52 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

kotkins pisze:Napisz nam coś więcej o Ryśce i jej kroplach dla Ewy Aniado.
Ja nie mam doświadczenia.

Ewa, poczytaj, trza się brzytwy chwytać...

Kotkinsie, pod tymi linkami jest wszystko. Był czas, kiedy serio zastanawiałam się nad kroplami dla siebie.
To nie są czary-mary. To czysta natura. Wpiszcie sobie w miauową wyszukiwarkę "Krople Bacha" czy terapia dr Bacha i zobaczycie, ilu forumowym kotom pomogły. Jak ciężkie przypadki się trafiały. Zachęcam, naprawdę.

http://www.czarny-kot.pl/

I tu:

http://www.kropelkowo.pl/index.php?opti ... &Itemid=63

Poza tym, Ryśka jest behawiorystką. Nie tylko komponuje krople, ale i doradza.
Aniada

Post » Pon cze 03, 2013 21:56 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Ewa- pisz do Ryśki.
Ja bym napisała.

Może też napiszę o Amelce...

kotkins

Od: Pt mar 25, 2011 22:39

Post » Pon cze 03, 2013 21:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Ja napisałam o Czesiu i Polci. Krople nie wyprowadziły ich idealnie, ale poprawa była tak wielka, że dało się z tymi kotami żyć. Przecież zwierzaki nie znają efektu placebo. Na nie coś działa, albo nie. Krople podawałam przez kilka tygodni, z mokrym jedzeniem, nie pamiętam w jakich dawkach. Czesio miał swoje, a Pola swoje, o różnych składach. Poza tym otrzymałam od Ryśki szereg porad.

EDIT - WAŻNE!! - Wpiszcie w wyszukiwarkę "Sonia i Otis". To jest wątek, dzięki któremu zdecydowałam się na zamówienie kropli.

Kontakt z Ryśką jest świetny. Tylko trzeba jej dokładnie naświetlić problem. Szczegółowo.
Aniada

Post » Pon cze 03, 2013 22:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Aniado, a te krople to pod ziołolecznictwo (wywar) czy homeopatię (potencje) podpada :?:
Zajrzałam na stronę, ale tam nie zostało to jasno określone. Może w rozmowie coś na ten temat padło

Bolkowa

Od: Pon gru 03, 2007 20:29

Post » Pon cze 03, 2013 22:22 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Ja tylko jednego nie rozumiem - czemu dyslektykowi dają na piśmie to, czego powinien WYSŁUCHAĆ? Rozumiem, nie może odczytać, to się mu przeczyta, ale głuchy to chyba nie jest?
A nie, sorry, jest też taka słuchowa. Co za jazda.
Wiem, że niektóre osoby mogą mieć zaburzenia, ale dla mnie z 80% z orzeczeniami to ściemniacze.
Obrazek Kawunia?

koteczekanusi

Od: Pon sty 07, 2008 12:03

Post » Pon cze 03, 2013 22:59 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Ewa a Ty dla Blusi/a próbowałaś podkłady higieniczne porozkładać? Ja miałam dwa przypadki kotów niesikających do kuwety - Kiti (przez około rok) i Izaurę przez jakieś dwa miesiące i obydwie jak miały do wyboru oblać sobie łapki i umoczyć ogon na podłodze, to wybierały mięciutki podkład. Żwirku jednak nie lubiły i już wolały mieć wszystko obsikane niż siedzieć i grzebać jak normalne koty.
Obrazek

cairo

Od: Nie lut 12, 2012 9:48

Post » Pon cze 03, 2013 23:27 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Neigh :lol:

mój Oskar był lejący na wszystko tylko nie na żwirek
potrafił tez nalać do swojej miski z suchym, choć koty ponoć w pobliżu żarcia nie leją :roll:
tak kotek miał po prostu :evil:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto cze 04, 2013 6:53 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

Ekstrakty dr Bacha - pod homeopatię. Trochę inne potencjonowanie niż w klasycznej. Inny sposób pozyskania. Poza tym OK :mrgreen:
Sprawdzają się nawet przy podlewaniu kwiatów 8O głównie Rescue Remedy, a one też nie wiedzą co to placebo.
Ja mam doświadczenia na ludziach, a problemy i dobranie esencji podobne, jedynie wywiad trudniej od kota uzyskać, więc behawiorysta przydaje się absolutnie.
'Doświadczenia' na ludziach mam pozytywne. Jednak nie jest tak, że pomoga na wszystko i od razu. Na jedne [ludzie i zwierzęta] po paru dniach/tygodniu, na inne ... dłużej .
Podstawa to odpowiedni dobór esencji, dlatego bardzo wnikliwe przyjrzenie się zachowaniom jest podstawą u zwierzaka.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Wto cze 04, 2013 7:11 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

koteczekanusi pisze:Ja tylko jednego nie rozumiem - czemu dyslektykowi dają na piśmie to, czego powinien WYSŁUCHAĆ? Rozumiem, nie może odczytać, to się mu przeczyta, ale głuchy to chyba nie jest?
A nie, sorry, jest też taka słuchowa. Co za jazda.
Wiem, że niektóre osoby mogą mieć zaburzenia, ale dla mnie z 80% z orzeczeniami to ściemniacze.

Dysleksja może być powiązana z np. zaburzeniami słuchu fonemowego. Dla takiego dziecka słowa półka/bułka to jedno słowo.

80% nie..........w mojej szkole jest troszkę inaczej. Tu się dysfunkcje ukrywa, bo każde dziecko powinno być z założenie genialne. Ze szkodą dla dzieci.

Mnie wkurza brak logiki w działaniu ludzi, którzy powinni się na tym znać.......przecież ktoś to wszystko zatwierdza, wymysla......

Obrazek

Neigh

Post » Wto cze 04, 2013 7:21 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

A myślicie ze na problemy z metabolizmem takie krople dla ludziów można zastosować?

Krople są ok, ale problem jest jeden - potrzeba współpracującego kota, który je bez szemrania będzie przyjmował

Obrazek

Neigh

Post » Wto cze 04, 2013 8:12 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu

ja tez nie potrafię odnależć logicznego uzasadnienie dlaczego sukces na olimpiadzie ogólnopolskiej np z polskiego czy matmy to duża ilośc punktów przy zdawaniu np do liceum,a wygranie ogólnopolskich konkursów instrumentalnych , muzycznych lub innych artystycznych to tylko 2 pkt. Jakbym strzeliła w pysk tego urzędasa co to wymyslił to by kretyn w powietrzu z głodu zdechł. :evil:

Ser-niczek

Od: Sob kwi 27, 2013 14:35

[poprzednia][następna]