» Pon cze 03, 2013 18:55
Re: WYBORY MISS I MISTER CZERWIEC 2013 "KOCIE JĘZYCZKI"
KANDYDATKI:1. POLA od Ewa L.

Jestem Pola, super kot, który skory jest do psot
mogę brykać ile chcę, za to duża kocha mnie
Pola to 2 letnia zwariowana krówka. Trafiła do mnie gdy miała 2 mieś z Opola - stąd jej imię.
To kochana i bardzo miziasta koteczka.2. ZUZIA od Ewa L.

Zuzia kotka nie duża i na dodatek ma trochę łatek, oczka ma jak pięć złotych, sterczące uszka a w główce psotów sto...
Zuzia to obecnie 6 - letnia,milutka,cichutka i spokojniutka koteczka. Prawie 4 lata temu znaleziono ją na terenie szpitala z 4 kociętami [same chłopaki
]. Po sterylizacji przebywała w DT jolabuk5. Od ponad 2 lat ma u mnie stały kochający domek.3. KOLA od Aaaśka
4. ELENKA od mir.ka
5. RUDZIA od mir.ka
Elenka, to ok 2-letnia koteczka, trafiła do mnie w sierpniu ubiegłego roku z Kociej Chatki, gdzie przebywała razem z czwórką swoich kociąt, które urodziła na ulicy. Miałam być dla niej DT- odkarmić, zaszczepić, wysterylizować i wyadoptować. Wszystko się udało oprócz adopcji. Elenka postanowiła inaczej- dom już znalazła i nigdzie się z niego nie ruszy. I cóż miałam zrobić, musiałam się na to zgodzić .6. DELTA od mavi

Cześć to ja! Delta z Krakowa! Mam czarny kubraczek, czarny charakterek, różowy języczek i trzy nogi! Głosujcie na mnie! Jestem tego warta!7. TOSIA od vanesia1
Zdjęcia przedstawiają Tosię, 9 mies. powypadkową koteczkę, która zamieszkała ze mną w listopadzie ubiegłego roku. Tosia została potrącona przez auto i doznała poważnego urazu miednicy i czaszki. Miała być kotem niechodzącym jednak bardzo ładnie doszła do siebie i teraz jedynie lekko kuleje. Nie jest typowym miziakiem, ma swój charakterek. Ale jak na zupełnie dzikiego kota który przez kilka pierwszych miesięcy życia w ogóle nie miał do czynienia z człowiekiem i wiedział, że trzeba go unikać aby przeżyć, zachowuje się naprawdę słodko
8. BELLA od isabell36

Bella - koteczka ze schroniska, księżniczka która w tym roku skończy 4 lata 9. RYSIA od isabell36

Rysia - grudniowa znajdka, słodki ciaptak, pod koniec czerwca skończy 3 lata10. GABI od vega013fotka z dn. 11.11.2010, kiedy półroczna Gabi była rekonwalescentką po panleukopenii

fotka z dn. 10.06.2013 - Gabi ostrzyżona na lato
12. OLIWKA od vega013
13. LILI od vega013

14. JULKA od vega013Ten diabełek siedzący za Wedelkiem to właśnie Julka.
15. MELA od michalinadzordzu Melania jeszcze na dworze... wtedy jeszcze nieuchwytna.
A tu już ze swoim synusiem w bezpiecznym domku 

Mela to kicia, na którą polowałam 2 miesiące. Kiedy już udało się ją złapać, to przyjechała do mnie w pakiecie z maleńkim kociątkiem. Kotka od razu rzucała się w oczy przez swój wywieszony języczek. Wiedziałam, że jest chora, ale jeszcze nie było wiadomo co jej jest. Okazało się, że jest "dziewczyną bez zęb...ów na przedzie" i stąd ten jęzorek. Jak tylko odstawi małego od "mleczarni", to czeka ją czyszczenie ząbków, ale języczek już zawsze pozostanie na wierzchu. Mam nadzieję, że tak jak słynny Kefir z Kalisza (od czarno-czarni) znajdzie Dużego, który pokocha ją mimo, że ma zeza, po złamaniu łapki kuleje, a język jej zwisa... Nie ma co, urocza z niej dama
Jest kochana, ciągle mruczy i ugniata, aż dziwne, że tak się zachowuje kot z podwórka
W dodatku jest świetną mamusią
16. GAJA od Sihaja 

17. BALBINKA od animalonBalbinka ….radosna kocinka , chętnie pozuje i swój języczek prezentuje

18. TOSIA od NatjaSNB

Tosia, siostra Bazyla. 8 miesięcy. Uwielbia przesiadywać przy oknie i kicać po swoim drapaku. Najbardziej przytulaśna staje się wtedy, kiedy Duża musi wyjść do pracy. Miłośniczka wysokości. Do zdobycia w domu zostały już tylko górne szafki kuchenne. Jak widać poniżej, nie przepada za literaturą angielską
19. KATJA od milena88
Tak skromnie.
20. MŁODA od floxanna

Młoda posiada cztery stany skupienia: Młoda rozmruczana, Młoda śpiąca, Młoda gadająca lub Młoda ze stanem przedzawałowym (który może być wywołany czymkolwiek, od pojawienia się znienawidzonego odkurzacza po szelest przewracanej w książce kartki).21. ALICIA od MarcyśkaPretendentka do głównej roli w kolejnej odsłonie filmu "Szczęki"
Nasza Alicia preferuje styl życia "Luz Blues" tj. budzi się, wystawia język i dalej idzie w kimę
)
Takiego języka sam Gene Simmons naszej Ali zazdrości 
22. CHIMERA od floxannaPoza konkursem (chyba
) — Chimera, posiadaczka honorowego tytułu Mojego Bardzo Dużego Kotka:
23. BABA NELLY od czarno-czarni
zgłaszam babę Nelly - tymczaskę z kaliskiego schroniska. Schorowana, czekająca na uśpienie z powodu naprawdę złego stanu.. miała żyć kilka dni... kilka tygodni... najwyżej.. a ma się coraz lepiej i jest nadzwyczaj fajną staruszką. Bo to baaardzo stara baba Nelly jest
na zdjęciach w ogrodzie z kocimiętki
Ostatnio edytowano Śro cze 19, 2013 20:43 przez
KITA - RZESZÓW, łącznie edytowano 19 razy