Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 29, 2013 18:03 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Mić chory....

czitka pisze:Nad Wrocławiem od rana krąży burza. A to zagrzmi, a to się ciemno zrobi, popada troszkę, a potem słońce na chwilę i znowu grzmi.
Dobrze, odrobina deszczu się przyda, w ogrodzie bardzo sucho.
Koty wypłoszone grzmotami zawinęły się w domu w różnych pozycjach do spania, a najbardziej śpi Miciu, bo Miciu chory :(
Obrazek
Już wczoraj wieczorem mi się nie podobał, jadł z trudem, co chwilę odruchy wymiotne biduś miał, myślałam, że może się zakłaczył.
Rano do lecznicy, mamy bliziutko, zajrzenie do pysia, osłuchanie no i chorujemy na zapalenie gardła, które już schodzi na tchawicę.
Dzielnie zniósł zastrzyk, w piątek powtórka antybiotyku, a gdyby cokolwiek się pogorszyło, to jutro, mimo święta, też mamy lecznicowy dyżur.
Wypił miskę mleka, zjadł coś troszkę, syropek prwoślazowy dajemy sobie do pysia bez najmniejszych oporów, a nawet się oblizujemy!
Będzie dobrze, nie przeszkadzamy w spaniu!
Obrazek Obrazek
I jeszcze dobra wiadomość! Musieliśmy Micia zważyć, aby ustalić dawkę leku. I tu zaskoczenie, Mić waży tylko 6.5 kg! :1luvu:
Z 7.20 zeszliśmy dzielnie :P

Znaczy, przedwczoraj w nocy u Ciebie nie lalo jak z cebra? 8O
Bo kolo mnie jeszcze dziś kaluże stoją.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Śro maja 29, 2013 18:40 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Chyba spałam, może lało :roll:
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Czw maja 30, 2013 0:17 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Miciu, zdrowiej szybko! :ok:
To tylko ja,
Tż Gretty
:cat3: Kot. Nie dla idiotów!

Gretta

Od: Wto lip 18, 2006 12:53

Post » Pt maja 31, 2013 19:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

ptaki pod niebem błękitnym
swoje melodie śpiewały
kwiaty swój zapach wiosenny
wszystkim obłokom posłały

przebiegły myszy swą dróżką
motyl je skrzydłem pozdrowił
wiewiórki w drzewach skakały
a pies ich zapach już łowił

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pon cze 03, 2013 13:21 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Wciąż pada :( . Chyba Wojtek będzie znów zamieszczał info o zagrożeniach. Jak się macie? Czy u Was wszystko w porzadku?
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Pon cze 03, 2013 13:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Pon cze 03, 2013 13:57 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Na razie.
Ja czitka znowu zacznie kwękać, że ma za sucho w ogrodzie, to hgw co będzie :mrgreen:

felin

Post » Pon cze 03, 2013 15:31 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Nie, nie, jest całkiem sympatycznie. Pada i pada, ale wczoraj było ładnie.
Micio ozdrowiał i chce zamordować kota bezogonka, który bywa za płotem u sąsiadów, a to całkiem sympatyczny krówek.
A niech pada, lubię :P
Pomiń reklamę 8)
http://www.youtube.com/watch?v=VH7c8bsv0Uc
Obrazek

czitka

Post » Pon cze 03, 2013 16:02 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

A Ty z tym deszczem :twisted: :twisted:
Ja już patrzeć nie mogę :roll:
I truskawki drogie jak cholera :evil: :evil:

felin

Post » Wto cze 18, 2013 19:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

zatańczył kot sarabandę
ptaki do wtóru śpiewały
trawy mu dywan swój miękki
na łące letniej usłały

ważki nad głową zagrały
pieśni o letniej przygodzie
a ptaki muchy motyle
w letniej przejrzały się wodzie

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Wto lip 02, 2013 14:12 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Dziwna zima, dziwna wiosna, dziwne lato i w ogóle dziwny jest teeeen świaaat 8)
Ja już nic nie rozumiem, a najmniej siebie, z kotami na migi jeszcze daję radę, kumate są i rozmowne.
Ostatnio mi powiedziały, że się nuuuudzą i że w ogrodzie nic się nie dzieje, tylko za siatką pojawia się bezogonek krówek i Mić na niego poluje z zamiarami mordu :evil:
Poszłam do komórki, znalazłam panele i zrobiłam deski nadrzewne, jakby beczka to było mało :roll:
Super sprawa, jedna jest na wielkim orzechu, który przerósł już dom, a rośnie dopiero cztery lata. Już jest Cosi, Cosia mówi, że jest ok i że z góry lepiej widać.
Obrazek
Obrazek
Ale na cztery koty jedna deska to za mało i mamy drugą deskę- jabłonną :P
I też Cosia zaanektowała, a reszta sie prosi, ale na razie bez szans.
Obrazek
Kolejną deską palnę sobie w łeb i będzie spokój, tylko kto się zajmie moim stadem......
Mić czeka spokojnie na plaży, proszę zauważyć, że nieco chudszy!
Obrazek
Kwitną onętki, malwy, i na drzewie orzech jest dużo orzechów! Liczę je codziennie, a codziennie jest więcej, bo są wieksze i lepiej je widać, w oczach rosną!
Doszłam do 104, dalej niech liczą koty z orzechowej deski.
Zaraz jesień :cry:
Ostatnio edytowano Wto lip 02, 2013 14:24 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Wto lip 02, 2013 14:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ciepło a my na desce!

Twoje koty mają stanowczo za dobrze. W głowach im się poprzewraca z dobrobytu. ;)

czitka pisze:(...)
Mić czeka spokojnie na plaży, proszę zauważyć, że nieco chudszy!
(...)

No faktycznie, nóżki złączył. :ok:

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Wto lip 02, 2013 19:09 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

czitka pisze:(...)
Zaraz jesień :cry:

O matkojedyno... Uffff.... Myślałam, że to tylko ja jedna tak myślę i że mi odbija :roll: .
Już dzień coraz krótszy, bzy przekwitły. Kicha... :(
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Wto lip 02, 2013 19:49 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

czitka pisze:Zaraz jesień :cry:

Kurza twarz, nie stresuj mnie, bo jeszcze nigdzie nie wyjechalam :twisted:
Już się boję, że jak w końcu będę mogla, to śnieg spadnie :mrgreen:

felin

Post » Wto lip 02, 2013 20:26 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ciepło a my na desce!

Nie przejmujcie się, ja zawsze mam takie wyprzedzenie mniej więcej o trzy miesiące :twisted:
Wszystko fajnie, ale żeby po drodze jakieś lato było, a tu niewiadomoco :wink:
Ale jak inaczej tę aurę postrzegać? Nie dość, że czereśni nie było, albo było tylko trochę dla szpaków, jabłek ani na lekarstwo,
to jeszcze mi drzewa zaczynają żółknąc i liście zrzucać. Rankami mgły się ścielą, tak koło czwartej, takie zimne i gęste, a rano trawa mokra....
Czymś się trzeba pocieszyć, sprawdziłam stan słoików w piwnicy, bo się sezon grzybowy zacznie niebawem. W okolicach mnóstwo kurek, trafiają się kozaki i pojedyncze prawdziwki. Trzeba w las!
O, wpół do dziesiątej i ciemno :evil: A jeszcze tydzień temu prawie słonecznie....Zmroki zapadają, jarzębina w ogrodzie się zaróżowiła, brakuje tylko, aby astry i gladiole zakwitły....
No bo, no bo.....http://www.youtube.com/watch?v=xpFZdJql8ns
Obrazek

czitka

[poprzednia][następna]