Morelowo-Migdałowo ; niespotykanie spokojne koty..

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie cze 02, 2013 9:10 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas się nawet wypogodziło, do Was też na pewno w końcu dojdzie :ok: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Nie cze 02, 2013 9:42 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Oby się Twoje słowo... itd :mrgreen:
Ja bym sie tak tą pogoda nie przejmowała [poza przejmowaniem sie, że dla wielu istot jest zabójcz], ale juz mam reumatyzm od mieszkania w takim miejscu. Chyba... , bo poza tym do 2 lat wstecz jeszcze ileś czasu spędzałam pod namiotem w sezonie, nie koniecznie w super pogodę.

tak mam pod oknami, po 2 godzinach to już bylo prawie jedno rozlewisko.. potem to wsiąka, a dom nie izolowany od wody... :twisted:
Obrazek

A tak za oknami
od północy- łazienka
Obrazek

Od zachodu - pokój, kuchnia
Obrazek Obrazek

Balkon - widok na zachód [ileś dni temu] w południe
Obrazek

Pomału dojrzewam do tego by się starać o przycięcie jesienia gór drzew - do tej pory byłam gotowa sie przykuwać - ale to trzeba ostrożnie, bo te firmy... :twisted: , żeby zaraz nie wycięli całkiem, do czego baba-sąsiadka pewnie by sie przyczyniła. Drzewa są wyższe od budynku. Teraz po deszczach jakby jeszcze urosły we wszystkich kierunkach - normalnie nawodniło sie wszystko tak , że szaleje.
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Nie cze 02, 2013 11:30 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:No, i zadzwoniła. O 6.30. Najpierw obudziwszy mnie sms-em...
Ogólnie rozrywkowa koleżanka :mrgreen:

Wczoraj był tylko ten jeden słaby przebłysk wykończonego słońca.. Dziś jest między wielkimi chmurami... To wszystko to nic - ale.. ZIMNO jak jasna .... :twisted:

Pakuj Morelę i Migdała i przyjeżdżaj do nas. Trzeci dzień ciepełko i słoneczko. :D
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Nie cze 02, 2013 20:14 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

I oby tak tam u Was pozostało!
Dzięki Kotika :D Ja bym do słoneczka, a jeszcze nad morzem w tzw te pędy... Gdyby to sie tak dało.

Zrobiło się dziś w południe nagle lato 8O więc przy okazji wlokłam się skądś tam z kurtką od deszczu w rece, pełnych butach.. Takie niespodzianki pogodowe :mrgreen: O 20.00 jeszcze było słońce.
Na jutro wszystkie portale zapowiadają między 10-14 st i dwie doby ciągłego deszczu :roll: Aż sie wierzyć nie chce..
Chyba powinnam się wybrać nad Odrę zobaczyć jak wygląda stan wody.. Ale jak sie wybiorę jak będzie lało? :mrgreen:
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Nie cze 02, 2013 20:50 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zdaje się, że za chwilę może zacząć wyglądać nieciekawie - Czesi już zaczynają "plynąć" :?
Kurna, nie mam ochoty na kolejną powódź: tydzień bez prądu (i windy na 10 piętro, of course), trzy tygodnie bez wody :evil: :evil: Tony śmieci, smród i hordy komarów.
Nie wspominając o brodzeniu po pachy w szambiance :roll:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon cze 03, 2013 7:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Już sobie chcialam dać spokój z tą pogodą, ale co by nie mówić, to ona w dużym stopniu determinuje moje życie. Kocie chyba też bo sa dziś bylejakie :mrgreen:
Tak, usłyszałam dziś rano w radiu - Czesi pod wodą 8O Zamykają szkoły itp. A niedawno myślałam, że jak u nich leje też, to...
Opole bardzo wzmnocniło, uszczelniło, pobudowało umocnienia i specjalne mury wzdłuż Wyspy.. przy zoo też, ale to przeciez nie na całej długości..
O ZOO martwię się zawsze, o koty na Wyspach..
Sama mieszkam w najwyższym miejscu miasta.

Jest bardzo ciemno i leje :twisted:

Obrazek

morelowa

Post » Pon cze 03, 2013 11:25 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas też leje.
Chwilowo wprawdzie podnoszą się glównie rzeki wpadające do Odry poniżej Wroclawia, ale hgw co będzie dalej.

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Pon cze 03, 2013 12:34 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

U nas też od rana leje lub zanosi się na deszcz :( . Kiepsko to widzę. Ja na górce mieszkam, ale ludzie nad rzekami i zwierzęta mają przekichane.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine

Alienor

Post » Pon cze 03, 2013 14:58 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Goopi to ma jednak szczęście :lol: Choć trochę :mrgreen:
Opowiadałam z emocjami o rozdrabniaczu do kruchego ciasta, nie? Że już zamowiony, a tu telefon, że hurtowanie nie mają...
Przechodzę sobie dziś koło takiego straganu z różnym badziewiem [chińskim zapewne], na który nigdy nawet nie patrzę - choć, nie, takie sitka plastikowe do zlewozmywakowego odpływu kupowałam, no bo gdzie?? - minęłam i coś mi w mózgu zaiskrzyło .. wracam tyłem..I JEST! Jeden. Taki jak w sklepie internetowym i w tej samej cenie. No.
Bardzo sie staram nie kupować nic chińskiego, ale czasem mi sie nie uda. Poza tym nie stać mnie na taki za 70-100,-.

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 04, 2013 6:57 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Na miły początek dnia
http://www.zwierzaczek-wroclaw.pl/index ... &Itemid=95

Jeśli jeszcze ktoś ma wątpliowści co do RC...
Tłumaczenie jest do d...., ale chyba nie zmieniło treści.

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 04, 2013 7:44 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Zabili mnie tym wywiadem.

Alienor

Post » Wto cze 04, 2013 8:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

8O Pierwszy raz widzę żeby tak oficjalnie przyznali z czego ich karmy są produkowane 8O
Obrazek ObrazekObrazek

Broszka

Od: Śro gru 22, 2010 8:43

Post » Wto cze 04, 2013 9:05 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

morelowa pisze:tak mam pod oknami, po 2 godzinach to już bylo prawie jedno rozlewisko.. potem to wsiąka, a dom nie izolowany od wody... :twisted:
Obrazek

A tak za oknami
od północy- łazienka
Obrazek

Od zachodu - pokój, kuchnia
Obrazek Obrazek

Balkon - widok na zachód [ileś dni temu] w południe
Obrazek

Morelowa, Ty w puszczy mieszkasz 8O :D
Jak fajnie zielono masz :D

morelowa pisze:Na miły początek dnia
http://www.zwierzaczek-wroclaw.pl/index ... &Itemid=95

Jeśli jeszcze ktoś ma wątpliowści co do RC...
Tłumaczenie jest do d...., ale chyba nie zmieniło treści.

Wow, słów brak 8O
Przekopiuję do siebie, ok?
Obrazek

Revontulet

Od: Sob maja 26, 2012 8:26

Post » Wto cze 04, 2013 9:38 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

Też pożyczyłam link do wywiadu z innego wątku. Najchętniej to bym go na dużym banerze na ulicy zamieściła. Zastanawiam się nad wysłaniem wetowi.

Dżungla jak dżungla .. Od moje strony budynku jest taki zadrzewiony kawałek , za nim ulica, więc jest fajna osłona. Ale.. w dżungli jest ciepło. A tu tylko wilgotno i ciemno. Ja to lubię jak jest upał bo widok fajny i ptaszki są. Jednak w tę pogodę.. no, i to że wręcz muszę dużo więcej używac światła bo np. rano mam w kuchni zupełnie ciemno. A jeszcze przy moim lubieniu ciapła, to ograniczenie dostępu słońca, coby mi nagrzało jest denerwujące.
A jeszcze przejście przez to grzęzawisko... :roll:

Obrazek

morelowa

Post » Wto cze 04, 2013 18:46 Re: Morelowo-Migdałowo; niespotykanie spokojne koty

A dziś koło południa widziałam jak sobie szczurek chodził po tym błotku :mrgreen: Mam nadzieję, że ma schowanko, bo leje w tej chwili jedną ścianą deszczu. Poszczególne kałuże połączyły się w jedno jezioro 8O
Widziałam przez chwilę tv - pokazują zalane Czechy, Niemcy... , a u nas podobno nie ma zagrożenia .. Poza tymi domami, które już zostały zalane :twisted:
I najgorzej mają zwierzęta znowu :cry:

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]