WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- felietonik o polowaniu...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 01, 2013 13:19 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Dziewczyny - jakby co - ja od poniedziałku będę na chodzie - gdyby gdzieś jechać, kogoś zabić ...

Co do imienia kota ja proponuję coś w guście ... cytuję za Wikipedią o jakimś cysorzu ( Piotr I )z Brazylii 8O :

"Urodził się w pałacu Queluz w pobliżu Lizbony. Jego ojciec był jeszcze regentem swej matki Marii I. Na chrzcie nadano mu imię: Pedro de Alcântara Francisco António João Carlos Xavier de Paula Miguel Rafael Joaquim José Gonzaga Pascoal Cipriano Serafim de Bragança e Bourbon."

Jakby tak chcieć zawołać :D taką kotę, dajmy na to u weterynarza... wyrecytować :ryk: przedstawić znajomym ...
Niech tylko żeńską wersję ktoś wynajdzie i nazwiemy Pietrusię Etiopię Dżezzz- sikęęę - et cetera, et cetera - wtsawta co chcecie tera.
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger
Obrazek...ObrazekA tu znajdziesz nasz koci wątek: http://tiny.pl/hk6cq

Monika_Krk

Od: Wto lis 27, 2012 12:51

Post » Sob cze 01, 2013 13:26 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

dalia pisze:
shira3 pisze:
kotkins pisze:Łomatko jak Neigh tak powiedziała to ZMIENI i już mi kurcze żal tego kota.

Ja też :roll:

oj tam, przecież tłuc go nie będzie ani do kaloryfera nie przywiąże :lol:

Nie musi. Wystarczy, że nazwie :twisted:
Swoją drogą Neigh, jakim cudem wyrosła u ciebie Niunia (drugie imię Pysi)? :mrgreen:
kotkins pisze:Ze specjalną dedykacją dla Shiry!:)

Obrazek

Obrazek
Coś przepięknego!!!!! Jaki słodki nochalek! Muszę :1luvu:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Sob cze 01, 2013 13:34 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

I jeszcze a'propos domów ... tymczasowych i stałych, nieco eklektycznie, obscenicznie i satyrycznie :
http://www.youtube.com/watch?v=VRjrGT0k5kA
Z lęku przed rusycyzmem wielu naszych braci, nie mówi „kot się czai”, lecz „kot się herbaci” ---- Jan Sztaudynger

Monika_Krk

Post » Sob cze 01, 2013 13:55 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Shira u mnie to ona była OWCA. I zakładam, ze zostałaby nią po wsze czasy, gdyby się nie wyprowadziła.

To małe na górze jest jakieś takie mocno rozczochrane.......w kolorze rozmemłanego mydła......Wam się pewnie spodoba. Ja lubię jak kolor wygląda jak kolor. To nie wygląda........zaraz wymyślicie jakoweś ecru czy inne tam takie. Nie wiem.

Mogę jej nadać imię jakiejś słynnej anorektyczki........

Dalio Zmiotka to było jedno z bardziej udanych imion. Podobnie jak Meduza czy Alkaida. Nie znacie się:-)
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Sob cze 01, 2013 14:01 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Kate? Etiopia lepsza :ok: :ok:
A Zmiotka, Alkaida, Meduza etc. to fantastyczne imiona, które ślicznie podkreśliły urodę tych kocic :mrgreen: .
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 01, 2013 14:04 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Dolores Miednica :idea:

Autentyczne personalia dziewczynki, która chodzila do szkoly ze znajomym dzieckiem :twisted:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Sob cze 01, 2013 14:06 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Alienor pisze:Kate? Etiopia lepsza :ok: :ok:
A Zmiotka, Alkaida, Meduza etc. to fantastyczne imiona, które ślicznie podkreśliły urodę tych kocic :mrgreen: .

Dziękuję Ci Alienor. Nie wyobrażam sobie, żeby Persona miała się nazywać inaczej niż Persona. Do kota imię musi pasować.

Do tego na górze na razie nic nie pasuje, ale może coś wymyślę. Wytrzeszcz na przykład jest Wytrzeszcz i co na to poradzę?
Ta jest w kolorze Pietruszki, rozczochrana, chuda. Się nie odzywa, nie je........nie ma biegunki. Sika do kuwety, głownie śpi na książkach I się ze zdumieniem przegląda w lustrze. Na jej miejscu też bym była zdumiona. Acha przez okno się usiłuje wydostać. Pojęcie siatki widać jej nieznane.........

Stworzenie jest dziwne.........ale moze jej troszkę minie i zacznie przejawiać jakieś bardziej konkretne usposobienie.......Na razie to takie to nijakie.......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Post » Sob cze 01, 2013 14:07 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Neigh pisze:(...)
To małe na górze jest jakieś takie mocno rozczochrane.......w kolorze rozmemłanego mydła......Wam się pewnie spodoba. Ja lubię jak kolor wygląda jak kolor. To nie wygląda........zaraz wymyślicie jakoweś ecru czy inne tam takie. Nie wiem.

(...)

:ryk: :ryk: :ryk:
ecru - poległam - zapytajcie mnie jak na filmie "Troja" - "Achillesie gdzie jesteś ?"
...wtedy w kinie ( jak bozię kocham ! ) padło u nas szeptem- unisono z kilku rzędów:
- wyjechał na wczasy last minute do Grecji...

Monika_Krk

Post » Sob cze 01, 2013 14:20 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Ooo tak.
Imię musi pasować do kota.
Mieliśmy kota imieniem Talibek.
Wysadził telewizor.
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob cze 01, 2013 14:29 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Blekitny.Irys pisze:Ooo tak.
Wysadził telewizor.

nietrafione :twisted:
Talibek powinien Was wysadzić nie telewizor :twisted:
:lol:
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Sob cze 01, 2013 14:32 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Wysadził telewizor.

O, to ja Fuksa powinnam IRA nazywać chyba - zaiszczał monitor (na szczęście stary i zestawiony na ziemię do wyniesienia do piwnicy - zamiast tego zaczekał na zbiórkę elektrośmieci)....
Ostatnio edytowano Sob cze 01, 2013 14:46 przez Alienor, łącznie edytowano 1 raz
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Sob cze 01, 2013 14:33 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

dalia pisze:
Wysadził telewizor.

nietrafione :twisted:
Talibek powinien Was wysadzić nie telewizor :twisted:
:lol:

Nie zdążył. Ale gdyby żył dłużej...

Blekitny.Irys

Post » Sob cze 01, 2013 14:39 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Nasi przyjaciele dostali piękna roczną koteczkę. Okazała się demonem zniszczenia.
Jej poprzedni opiekunowie nazywali ja Dżihad...
Ale o tym przyjaciele dowiedzieli sie znacznie później.

Blekitny.Irys

Post » Sob cze 01, 2013 14:47 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Monika_Krk pisze:Co do imienia kota ja proponuję coś w guście ... cytuję za Wikipedią o jakimś cysorzu ( Piotr I )z Brazylii 8O :

"Urodził się w pałacu Queluz w pobliżu Lizbony. Jego ojciec był jeszcze regentem swej matki Marii I. Na chrzcie nadano mu imię: Pedro de Alcântara Francisco António João Carlos Xavier de Paula Miguel Rafael Joaquim José Gonzaga Pascoal Cipriano Serafim de Bragança e Bourbon."

Niech tylko żeńską wersję ktoś wynajdzie i nazwiemy Pietrusię Etiopię Dżezzz- sikęęę - et cetera, et cetera - wtsawta co chcecie tera.

Prosze bardzo:
Elena Maria Isabel Dominica de los Silos de Borbón y de Grecia
albo
Cristina Federica Victoria Antonia de la Santisima Trinidad de Borbón y de Grecia

Obie sa corkami krola hiszpanskiego - moze wystarczy?... :ryk:
ObrazekObrazek
Angels can fly because they take themselves lightly

Anemon

Od: Śro lis 05, 2008 21:24

Post » Sob cze 01, 2013 16:51 Re: WSZYSTKIE KOTY JAMNIKA MELONA IV- Amelia znowu repetuje

Trinidad kojarzy mi się z Tobago..........Mogę ją nazwac Tobago.

Dżihad.......piekne imię:-)

Obrazek

Neigh

[poprzednia][następna]