Nim 7schr. Łódź.Marlon chory- powrót z adopcji:(( od str.81

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 31, 2013 21:36 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

dlatego teraz najważniejsze wykluczenie FelV/Fiv
bo jeśli jest to nie ma szans :(
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pt maja 31, 2013 22:14 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Kasiu - Twojego Bubusia osobiście odwoziłam na dworzec - pamiętam go, jakbym wiozła go wczoraj, pamiętam, jak wisiał na siatce w schroniskowym boksie - wielki, przerażony kot... :( i jestem Ci dozgonnie wdzięczna za super domek dla niego :1luvu: Pamiętam, jakie miałaś problemy z jego jedzeniem na początku i innymi rzeczami

Jutro będę w schronisku, zapytam o możliwość zrobienia testów ( ostatnio były tylko na felv) i robienia codziennych kroplówek...
Nie wiem, czy da radę... :(
Oby dało.
Szkoda mi tej kici bardzo...

Miejsca w lecznicy niestety nie ma :(
Dziś dojechała tam mamusia z 4-ką niesamodzielnych kociąt i rudy kocurek z guzem w brzuchu - zgarnięty z ulicy :(

Zapytam o możliwości, choć nie bardzo je widzę w tej chwili :(
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Pt maja 31, 2013 22:26 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

:( :( ja mogę pokryc koszty testow felv/fiv jeśli schronisko nie ma a moze to w jakikolwiek sposob jej pomoc :( pytanie tylko co z nia bedzie jeśli testy wyjda negatywne? Czy bedzie dalej diagnozowana czy postawi się na niej krzyzyk? :(
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pt maja 31, 2013 22:42 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Duszek686 pisze:Kasiu - Twojego Bubusia osobiście odwoziłam na dworzec - pamiętam go, jakbym wiozła go wczoraj, pamiętam, jak wisiał na siatce w schroniskowym boksie - wielki, przerażony kot... :( i jestem Ci dozgonnie wdzięczna za super domek dla niego :1luvu: Pamiętam, jakie miałaś problemy z jego jedzeniem na początku i innymi rzeczami

Bubuś jest teraz zupełnie innym kotem (jak już wyszedł spod tego łóżka po pół roku)... Jest wręcz upierdliwym i nachalnym miziakiem, który molestuje mi wszystkich gości ...

Tak strasznie mi szkoda Skarpetki ... A czy nie ma możliwości umieszczenia jej w innej lecznicy? Gdyby testy wyszły negatywne ... Ja cały czas o niej myślę .... chociaż wiem, że to kompletnie nierozsądne ...mam za dużo kotów ... Niestety, z kroplówkami sobie nie poradzę ... Zastrzyki zrobię - robiłam nawet oseskowi o wadze 60 g ... ale kroplówki nie ... :(

edit: może jakiś mały cud i TDT , który potrafi robić kroplówki? na te 7-10 dni ???
Obrazek

katarzyna1207

Od: Pt lip 03, 2009 21:58

Post » Pt maja 31, 2013 23:17 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

gpolomska pisze:
Goyka pisze:ona jest taka młodziutka i ten pysiulek kochany :( niech zdarzy się cud i ktoś da jej szansę :cry: :cry:

"Niech ktoś" :evil: .

Nie bardzo rozumiem co Cie tak zirytowalo w mojej wypowiedzi? Nie mozna już sobie na glos cudu pozyczyc?
Obrazek

Goyka

Post » Pt maja 31, 2013 23:49 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Ja to zawsze spóźniona z wiadomościami jestem. Pracuję 14-22 i jeszcze różnica czasu.
Nieustająco :ok: za koteńkę i za cud.
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Sob cze 01, 2013 9:27 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Sob cze 01, 2013 9:27 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

:ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

marysienka

Od: Pt gru 10, 2010 3:08

Post » Sob cze 01, 2013 11:48 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

I jak sa jakies wiesci w sprawie testow i kroplowek? :(
Obrazek

Goyka

Post » Sob cze 01, 2013 12:22 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

:?:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Blekitny.Irys

Od: Nie lut 17, 2013 11:36

Post » Sob cze 01, 2013 12:31 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

wiadomości będą, jak Duszek wróci ze schroniska...
na razie czekamy
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob cze 01, 2013 15:35 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Testy będą zrobione we wtorek, dziś ich w schronisku nie było - pani dr obiecała zamowić więc we wtorek już będą - tak więc zyskaliśmy dla maleńkiej kolejną chwilkę :ok: - mam nadzieję, że testy wyjdą ujemne i dziewczynka dostanie swoją szansę
Dziś rozmiziała się fajnie w klatce, na rękach było już znacznie gorzej, bo postanowiła udawać sztywny posąg - ale pięknie pozwoliła sobie założyć wenflon i posiedziała grzecznie na moich kolanach pół godzinki na dożylnej kroplówce.
Jak dziewczyny jutro będziecie w schronie - poproście dr Iwonkę o kroplówke i jej podajcie. Zawieźcie też wyniki usg i sugestie lekarza, bo w schronie nic nie wiedzą o stanie zapalnym nerek ( nie da się tego stwierdzić na podstawie wyników krwi) i muszą mieć potwierdzenie, by zacząć podawać antybiotyk.

Dziś wstąpiła we mnie nowa nadzieja, choć z apetytem nie jest dobrze.

I słów kilka co do wieku - w karcie wieku wpisanego nie ma i jest go bardzo trudno określić. Skarpetka nie ma górnych ząbków - również kłów, z tyłu na ząbkach jest kamień, ale nie dramatyczny. Wg mnie ma na pewno kilka lat.
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob cze 01, 2013 15:48 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

dobrze że jest parę dni zapasu. A jak wyniki wyjdą negatywne to będzie dalej diagnozowana? jakie choroby mogą powodować takie wyniki?
Obrazek

Goyka

Post » Sob cze 01, 2013 16:09 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

Goyka pisze:dobrze że jest parę dni zapasu. A jak wyniki wyjdą negatywne to będzie dalej diagnozowana? jakie choroby mogą powodować takie wyniki?

ona jest zdiagnozowana - jeśli nie ma FelV/FiV, to jest stan zapalny nerki
i nadzieja, że ten stan zapalny może podnosić parametry,
trzeba zwalczyć ten stan zapalny i sprawdzić wyniki,
jeśli nie poprawią się to znaczy, że to jednak PNN
Obrazek
Obrazek

ruru

Post » Sob cze 01, 2013 16:29 Re: Nim7...Skarpetka nerkowa w schr:(ŹLE, czas do niedzieli!

to w sumie dobre wieści na dzisiaj są :)
BOZENAZWISNIEWA

[poprzednia][następna]