Wątek DO ZAMKNIĘCIA-dziękujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 30, 2013 14:54 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

Moje koty można wycofac z konkursu,dla mnie sa najpiekniejsze i tak;a Czarnuszek jest w takim stanie,że nie wiem czy dożyje do rozstrzygnięcia,więc... :roll:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Czw maja 30, 2013 15:05 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

Klub Ślepaczkowy pisze:Okruszek musi mieć usuniete oba oczka, jedno juz pękło , a dzisiaj zero pomocy ze względu na wolny dzień nawet aby pomóc przeciwbólowo, to potworny ból, niczego nie da sie z nim porównać...
na watku Okruszka jest więcej informacji w jakiej był sytuacji, stanie, że to człowiek jest przyczyna tego cierpienia, bo głupota i nie wiem jeszcze co nie ma granic :evil:

lidka02 pisze:Tak mała ma oba oczka do usunięcia to drugie też , wyglada fatalnie leciutka i te oko oczy , tylko uszka jej chodza :( wiedziałam że kot podobno nie widzi ale nie spodziewałam się zobaczyć coś takiego....załamka dziewczyna miała ją dwa tygodnie , podobno były dwa na mieście jeden uciekł a ona siedziała na krawężniku i się nie ruszała ..nie wiem już czy mówiła prawde że nie może jej mieć itd...nie było na nią chętnych pytała po znajomych , myślała o schronie ale wstawiła ją na fb też była cisza.Ja jak się odezwałam zaraz chciała ją oddac ..powiedziała że oczy takie zrobiły się teraz..Jak wysiadłam w Inie zaraz poszłam do weta wet powiedział że te oczy już takie od kilku tygodni to nie jest kwestia dni...nie można już nic zrobic drugie też peknięta rogówka wygląda fatalnie .Mała ma 2.5 miesiąca.Mała dostała antybiotyk o przedłużonym działaniu i została odrobaczona , wet mówi że antybiotyk powinien wyleczyć rope która jest w oczkach//...Siedziała cichutko w pociagu jak myszka ...Mała ma świeżbowca , ma sierść na główce powycieraną , próbuje się myć , albo ją boli nie wiem ...Nie jest dobrze ....A tak mi się wstać nie chciało , bo wczoraj byłam długo na zebraniu na działce , ludzią przeszkadza wszystko koty , psy itd ale szczury sa ok....Dobrze że wstałam i pojechałam mam nadzieje że bedzie teraz tylko lepiej .....

Trzymamy chyba wszystkie kciuki za to biedactwo i za Lidkę...
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Czw maja 30, 2013 18:30 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

mając na uwadze Wasze wskazówki, drodzy Czytelnicy naszego ślepaczkowego wątku, aby nie przewijało sie tu tylko cierpienie(niestety, nie da sie go uniknąć, piszą co losach biedaków, które tu trafiają, nie mówiac juz o tych, które nie miały szczęścia byc odnalezione przez dobrych ludzi i odeszły w bólu samotne :(.... ),
aby przepleść trochę radości , pozwalam sobie wkleić parę zdjęć mojego jednooczka, Mila (bo głównie Rolfik występował na forum, zatem niesprawiedliwość sie działa :oops: ):
ObrazekObrazek

oraz parę zdjęć działkowców pośród wiosny :D
ArlekinekObrazekMisia, szukam dla niej domu z ogrodem, zbyt ufna do ludzi :( ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek oraz powyżej Czarnuszek, Burasia, Kicia i tło :wink:

żab tym razem nie fotografowałam :lol:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Czw maja 30, 2013 18:39 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

Jak cudnie, kolorowo, wiosennie :D
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Pt maja 31, 2013 12:41 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

przed rozliczeniem , przypomnę jeszcze raz beneficjentów majowych:

1.ĆwirekObrazek - pod opieka MartaK (koszt operacji)
- zabieg usunięcia oczek
edit: dt .AnneMarie. jako Fryderyk

2. Busia Obrazek-w lecznicy, szukamy dt/ds
wątek viewtopic.php?f=1&t=148021&start=270
-badania (koszt lula11)

Tamago Obrazek pod opieką Szenila
wątek viewtopic.php?f=1&t=153103
Szenila scedowała wsparcie ne inne kotki w potrzebie , z serca dziękujemy :1luvu:
-zabieg usunięcia oczka

3. Grey Obrazek pod opieką Iwonki, kontakt na miau wiiwii
-zabieg po kk
wątek viewtopic.php?f=1&t=152986

Kubuś Obrazek - dt Pani Anna z Warszawy objęty specjalnym patronatem ślepaczków w kwocie 40-60zł.
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Klub Ślepaczkowy

Od: Czw maja 05, 2011 14:56

Post » Sob cze 01, 2013 11:49 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

BOZENAZWISNIEWA pisze:Moje koty można wycofac z konkursu,dla mnie sa najpiekniejsze i tak;a Czarnuszek jest w takim stanie,że nie wiem czy dożyje do rozstrzygnięcia,więc... :roll:

Bożenko, nie będziemy wycofywac Czarnuszka- tym bardziej teraz musi sie trzymac i walczyć o zdrowie , trzymamy wielkie kciuki za to :ok: :ok: :ok:
nie poddawajcie się :!:

alessandra

Post » Sob cze 01, 2013 19:27 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- do 7.06.zbieramy zdjęcia do konkursu -o

alessandra pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Moje koty można wycofac z konkursu,dla mnie sa najpiekniejsze i tak;a Czarnuszek jest w takim stanie,że nie wiem czy dożyje do rozstrzygnięcia,więc... :roll:

Bożenko, nie będziemy wycofywac Czarnuszka- tym bardziej teraz musi sie trzymac i walczyć o zdrowie , trzymamy wielkie kciuki za to :ok: :ok: :ok:
nie poddawajcie się :!:

Gdybyśmy się poddawali już by kilka razy sobie "brykał",a tak dzisiaj sobie...poluje na muchy i smarka na okna :lol: (pocieszam sama siebie...bardzo go kocham,tego szkraba najsłodszego),dla mnie on zawsze będzie "mały"
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 01, 2013 21:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

Też uważam, że chłopak powinien wziąć udział w tym konkursie. W końcu został stwoerzony dla takich łabądków jak on :)
Z całego serca trzymam kciuki za chłopczyka!

Ja natomiast byłam dziś z Ćwirko-Fryderykiem u weta. Dostał antybiotyk, bo bardzo mu "gra" w górnych drogach oddachowych. Poza tym otrzymał również lek na poprawienie krążenia mózgowego, z uwagi na to, że kręci się w kółko, itd.
W przyszłym tyg robimy USG w poszukiwaniu lewego jajka, bo wiemy już, że prawe jest w pachwinie.
To tyle z nowości...
Ratując jednego zwierzaka nie zmienimy świata, ale zmieni się świat tego jednego zwierzaka... a w naszym przypadku trzech... :)
Obrazek Obrazek
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=13&t=149299

ZABEZPIECZENIA OKIEN I BALKONÓW WARSZAWA I OKOLICE - POLECAM SERDECZNIE !!!
http://balkondlakota.cba.pl/

.AnnMarie.

Od: Nie wrz 23, 2012 21:10

Post » Pon cze 03, 2013 12:17 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

Czas kochani , na podsumowanie ankiety "ślepaczkowej"-dziekuję wszystkim za udział :1luvu:

przede wszystkim bardzo , bardzo mnie cieszy fakt,ze przynajmniej 34 osoby zaglądają na nasz wątek :1luvu:

dlaczego nie zaglądamy na wątek ślepaczkowy ?
Ankieta wygasła So cze 01, 2013 17:37
1.za mało zdjęć ślepaczków z ds/dt 12% [ 4 ]
2.za mało wiadomości o kotach, które uratowano 6% [ 2 ]
3.więcej konkursów 0% 0% [ 0 ]
4.za mało historii o kotach z happy endem 3% [ 1 ]
5.zbyt smutno, czytam tylko o cierpieniu 12% [ 4 ]
6.to wątek pomocowy do konkretnych zgłoszeń o wsparcie finansowe 6% [ 2 ]
7.mało jest osób, które interesują się kotami ślepymi lub kalekimi 6% [ 2 ]
8.brak czasu, czytam z "doskoku" 41% [ 14 ]
9.zaglądam, ale nie piszę, bo nie mam "ślepaczka" 15% [ 5 ]
tym osobom należą sie wyjątkowe podziekowania,ze z nami jesteście :1luvu:

Liczba głosów : 34

Myśle,że punkty 1 i 5 postaramy sie nadrobić- prosimy zatem o więcej zdjeć naszych kochanych slepinek, prosimy także o opowieści wesołych historii o Waszych podopiecznych-ślepaczki maja przeciez niesamowite pomysły i kombinują niegorzej niz "zwykłe" koty :lol:

alessandra

Post » Pon cze 03, 2013 13:02 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

Tak ślepinki maja mase pomysłów :mrgreen:

lidka02

Od: Czw cze 09, 2011 9:22

Post » Wto cze 04, 2013 15:15 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

Tu moje slepki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Wto cze 04, 2013 15:18 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

A tu mój nowy slepek po amputacji oczka , jeszcze drugie musi być usuniete ..Zdjęcie jest z wielkim okiem jak ją zabrałam , oko pękło i jechaliśmy do weta została na usunięciu..
Obrazek
Obrazek
Obrazek

lidka02

Post » Wto cze 04, 2013 16:22 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

lidka02 pisze:Tu moje slepki
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

słowem dzieciaki w pogoni za muszkami zapewne :lol: taaa, u mnie Rolfik mole zawziecie tłucze-a ja nijak nie ogarniam, jak on to robi :lol:
Patrząc na tego kawalera ..wymiękam normalnie :1luvu:
Ostatnio edytowano Wto cze 04, 2013 16:58 przez alessandra, łącznie edytowano 2 razy

alessandra

Post » Wto cze 04, 2013 16:36 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

Dobrze, że macie ślepaczki to ma kto łapać wpadające muchy. Ja mam dwa w pełni widzące (i do tego wybiórczo słyszące) i muszę łapać sama :roll:
Obrazek Obrazek

ewexoxo

Od: Nie wrz 12, 2010 10:38

Post » Wto cze 04, 2013 16:51 Re: ŚLEPACZKI cz.VI- Prosimy o rolziczenie wpływów za maj ,

ewexoxo pisze:Dobrze, że macie ślepaczki to ma kto łapać wpadające muchy. Ja mam dwa w pełni widzące (i do tego wybiórczo słyszące) i muszę łapać sama :roll:

ba, u mnie te "zwykłe" futra tez sie opierdzielają :evil: , nie ma to jak slepaczek :mrgreen: :ok: :ok: :ok:
w zasadzie tylko czasem, kiedy tył z przodem krytej kuwety pomyli , starannie wykopie, co zakopac miał, ale cóz to jest przy wszystkich innych zaletach :lol:

alessandra

[poprzednia][następna]