S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 28, 2013 14:37 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Tania-pisz koniecznie co u Ciebie :kotek:
ale Was brak

nikt z dorosłych nie znalazł domu, tylko biała Magali ma go zaklepany, ale pod koniec tygodnia

Ozzy :ok:

..a w schronisku...

no cóż
obsypuje ostatnio w rasowce
:| :evil:

tym razem mamy niebieskiego ruskiego
moze byc nawet czysto rasowy, ale nie udało sie sprawdzić dzis czipa
w czasie jak sprawdzaliśmy czy ma jajka tak dostałam od niego po twarzy, że wygladam jak ofiara jakiejs pumy :wink: .
Będę atrakcją w parku max zachęcającą do adopcji kotów :lol:
podejrzewam ,że to kastrat, bo mocno zapasiony
albo kotka po sterylce-ale duże toto- bardziej kocur....
w każdym razie nie udało się sprawdzić, trzeba czasu
Kot wskoczył babce przez okno do mieszkania :| , ona mówi ,że wręćz wyglądało to tak jakby ktos go wrzucił
rosyjski- 153/13
od 27 05 w schr
fotka jest jaka jest :P,
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

jest tez przekochany zezol, pełnojajeczny, miły
zezol- 150 /13
od 27 05 w schr
tricat 28 095
Obrazek

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
i sa dwa malce z zakłady pracy, całe umorusane, czarne ze smaru
co sie dało to sprałam, ale niewiele sie dało
kocurek- 151/13
od 27 05 w schr
2 mies
Obrazek

kocurek- 152/13
od 27 05 w schr
2 mies
Obrazek

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto maja 28, 2013 14:49 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Zezol boski... :1luvu:
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Od: Pon sty 02, 2012 13:10

Post » Wto maja 28, 2013 17:11 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No rzeczywiście zezol cudny:))
MAlce też fajne, tylko doprać je trzeba.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Wto maja 28, 2013 17:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A Ruskiem nikt się nie zachwyca? :mrgreen:
To ewenement: spasiony ruski, one przewaznie smukłe i szczuplukie. I zwinne. Może ma czipka?
Zezol, fakt, uroczy :wink:
A Małe - jakie one mają wogóle umaszczenie? Bo takie zakamuflowane....
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Wto maja 28, 2013 18:04 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ruski zaświecił oczyma i tylko to widać:)
A małe pewnie jedno burasiowate a drugie w łatki.
Aż strach prać przy tej zimnicy:(

Lidka

Post » Wto maja 28, 2013 18:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

ja sobie wypraszam
małe dzis wykąpane, przeze mnie własnoręcznie
i widać z jakim skutkiem :|
to smarowate cuś, nie złazi

wykręcone potem do sucha i dostały termoforek :wink:
fotki były juz po kapieli :roll:
woda czorna

buras i biało-buras

a ruski śliczny, tłusciutki
moja twarz też orginalna od dziś :mrgreen:
czipa nie wiem kiedy sprawdzimy
że tak powiem-mam respekt :kotek:

Mała1

Post » Wto maja 28, 2013 20:42 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

VeganGirl85 pisze:http://www.gumtree.pl/cp-zgubiono-znaleziono/katowice/zaginal-pies-484376784

dnia 12 maja (niedziela) w katowicach w okolicy starej ligoty/brynowa zagineła suczka rasy beagle. Jesli ktokolwiek ją widział prosze o kontakt pod numerem 790 894 121

Dziewczyny nie udostępniajcie już na FB, Ta sunia dawno się odnalazła, tyle że właścicielom nie przyszło do głowy aby zdjąć ogłoszenia z netu.
Szkoda bo uruchomiłam znajomych psiarzy z okolic. Dzisiaj mnie tknęło i napisałam smsa do tych ludzi.
Dobrze że choć odpowiedzieli.
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto maja 28, 2013 20:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała, masz jeszcze olejek z dziurawca? Posmaruj bużkę i sznyty.
A jakbyś była w mojej okolicy to wpadnij na lampę, przyspiesza gojenie.
Arnika też przyspiesza gojenie.

Bidul pewnie wystraszony to i bronił się. Może myślał, że znów chcesz go gdzieś wrzucić.

Lidka

Post » Śro maja 29, 2013 0:03 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

rosyjski- 153/13
od 27 05 w schr
fotka jest jaka jest :P,
Obrazek

ponieważ płeć nie znana to "rusek" dostanie imię od czerwonego wina rosyjskiego

SACHINO

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

jest tez przekochany zezol, pełnojajeczny, miły
zezol- 150 /13
od 27 05 w schr
tricat 28 095
Obrazek

Zezol to już imię czy mam jakieś nadać :wink:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Śro maja 29, 2013 14:33 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

...a w schronisku...

dzis ciacha miały kotki
146/12, Cattania i jeszcze jadna czarna koteńka, której nie mam na 1 stronie :roll:

no i sa dwa nowe smarkacze, takie 5 tyg, juz cos tam same ciamkają
zdjęcia dodam późniejbura kotka, biało-bury chłoptaś-jakby ktos szukał

Rusek Sachino/a sie nie zmienił nic a nic- dalej mnie nie lubi
powiesiłam w okolicach gdzie go znaleziono ogłoszenie

beetysolo- zezolowi nadaj imię :kotek:

dobrze że bigielka w domu

Mała1

Post » Śro maja 29, 2013 16:30 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Ozi juz po zabiegu. Lekarki jak zobaczył jego zęby i poczuły oddech to sie przeraziły,ale okazało się,że nie jest aż tak źle.Do usunięcia miał 2 zęby,reszta wyczyszczona.Ale ma jakąs erozje czy coś i za rok pewnie będą kolejne do usunięcia.
Teraz biedny lezy na kocyku i dochodzi do siebie :-( Tak mi go szkoda...
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Śro maja 29, 2013 18:03 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No to szybko do zdrówka wracamy :ok: Niestety pamiętam, jak rok temu dziewczyny (Mała, Marta.....) opowiadały o zębach, że należy usunąć od razu wszystko. 10 sierpnia w tamtym roku usuwałam cześć zębów mojemu Dymkowi - reszka była zdrowa. Jesteśmy umówieni za 10 dni - do usunięcie reszta, prócz kłów. W ciągu 9 miesięcy to co zostało - zgniło do reszty :( I znów narkoza...
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Śro maja 29, 2013 18:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:No to szybko do zdrówka wracamy :ok: Niestety pamiętam, jak rok temu dziewczyny (Mała, Marta.....) opowiadały o zębach, że należy usunąć od razu wszystko. 10 sierpnia w tamtym roku usuwałam cześć zębów mojemu Dymkowi - reszka była zdrowa. Jesteśmy umówieni za 10 dni - do usunięcie reszta, prócz kłów. W ciągu 9 miesięcy to co zostało - zgniło do reszty :( I znów narkoza...

Pytalam lekarki czy nie mozna profilaktycznie wszystkich usunac,ale powiedziala,ze nie bardzo bo coś tam (nie pamietam co) moze sie uszkodzic i ze zdrowe zeby sa bardzo trudne do usuniecia i,że nie jest niby zalecane usuwanie zdrowych.
Obrazek
Figiel i Ozi <3

Madleine

Post » Śro maja 29, 2013 19:13 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Dziewczyny , mam straszną wiadomość :( u Burgaska zdiagnozowano Fip-a. Wszystko potoczyło się błyskawicznie, już po zabraniu go do domu lubił grymasić z jedzeniem...ale zwalałam to na stres! Do tego były robale ,ale z tym tez szybko sobie poradziliśmy.Potem miał okresy niejadkowania, trzeba mu było zmieniać często karmę, ale był raczej wesoły. Fakt trzymał się większość czasu na piętrze bo tam czuł się najlepiej, ale po za tym był wesolutki. Od dwóch dni zrobił się taki apatyczny jeszcze mniej jadł i od 1,5 dnia nie zrobił kupki. Wczoraj zobaczyłam ze powiększył mu się brzuszek. Dziś byliśmy u weta, stwierdził płyn w brzucholu...w badaniu krwi wyszedł duzy stan zapalny, watroba, trzustka ok. Niestety woda z brzucha żółta, pienista i lepka :( całkiem sporo....alb / glob 0,79. Tak mi strasznie smutno :cry: Miałam nadzieję ,ze będziemy ze sobą znacznie dłużej...Widocznie to wszystko było zbyt wiele dla Burgaska. Nie potrafię teraz tego wszystkiego ogarnąć. Całe szczęście na razie czuje się mimo wszystko w miarę dobrze ;( Smutno mi...

kividuma

Od: Sob kwi 20, 2013 22:09

Post » Śro maja 29, 2013 19:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Madleine pisze:
Kamakolo pisze:No to szybko do zdrówka wracamy :ok: Niestety pamiętam, jak rok temu dziewczyny (Mała, Marta.....) opowiadały o zębach, że należy usunąć od razu wszystko. 10 sierpnia w tamtym roku usuwałam cześć zębów mojemu Dymkowi - reszka była zdrowa. Jesteśmy umówieni za 10 dni - do usunięcie reszta, prócz kłów. W ciągu 9 miesięcy to co zostało - zgniło do reszty :( I znów narkoza...

Pytalam lekarki czy nie mozna profilaktycznie wszystkich usunac,ale powiedziala,ze nie bardzo bo coś tam (nie pamietam co) moze sie uszkodzic i ze zdrowe zeby sa bardzo trudne do usuniecia i,że nie jest niby zalecane usuwanie zdrowych.

Hmmm, moja przylepka Kareśka miała kilka brzydkich , pozostałe zdrowe, ale ze względu na plazmocytarne zapalenie dziąseł straciła wszystko poza kiełkami. Wetka też mówiła ,że strata zdrowych jest dość inwazyjna i trudniejsza do przeprowadzenia, ale jeszcze w tym samym dniu mała młóciła jedzonko, nawet suche rwała. Do dziś radzi sobie z każdym jedzeniem, tylko mięsko drobniej dla niej kroję, a problemy z pyszczkiem nie powróciły. Tak więc czasem warto podjąć taką decyzję. Cieszę się ,że Ozi ok :1luvu:
A Figiel go oszczędza czy nie bardzo ? :twisted:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

[poprzednia][następna]