Cosia,Czitka,Balbi,Mić-idzie jesień!

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 19, 2013 21:25 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Cosieńka bardzo dziękuje za wszystkie komplementy i mocno zawstydzona prosiła aby przekazać, że ma jeszcze biały śliniaczek i malutką białą skarpetkę na lewej tylnej nóżce i że jest trochę może gruba, ale ona schudnie :oops:
Dzisiaj był dzień leniwy, gorąco, całe towarzystwo wylegiwało się w trawach a ja obserwowałam postępujący proces zanikania czereśni na drzewie. U sąsiadki podobnie zanikają wiśnie, o co chodzi?????
Plus ciepłych dni jest taki, że koty przestały jeść, co mnie cieszy niezmiernie. Albo co zjedzą, to na deser trawa i.....
No, czysta oszczędność, może zrzucą po kilogramie chociaż? Bo są takie bardziej tłuściejsze, jest po czym poklepać, ale w łóżku potem ciężko troszkę na kołdrze, tak razem będzie 25 kilo :roll:
Nic to, idzie lato-będziemy ściupłe :wink:
Ale problem pedagogiczny mam z Balbusią. Jeżeli ktokolwiek zagląda na włości, Balbi wyprzedza pędem gościa i....
Obrazek
I taki obrazek jest zawsze na wejściu. Jej się ostatnio tak porobiło :roll:
Lać? :P
Obrazek

czitka

Od: Sob lut 12, 2005 10:03

Post » Nie maja 19, 2013 21:29 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

czitka pisze:Cosieńka bardzo dziękuje za wszystkie komplementy i mocno zawstydzona prosiła aby przekazać, że ma jeszcze biały śliniaczek i malutką białą skarpetkę na lewej tylnej nóżce i że jest trochę może gruba, ale ona schudnie :oops:
Dzisiaj był dzień leniwy, gorąco, całe towarzystwo wylegiwało się w trawach a ja obserwowałam postępujący proces zanikania czereśni na drzewie. U sąsiadki podobnie zanikają wiśnie, o co chodzi?????
Plus ciepłych dni jest taki, że koty przestały jeść, co mnie cieszy niezmiernie. Albo co zjedzą, to na deser trawa i.....
No, czysta oszczędność, może zrzucą po kilogramie chociaż? Bo są takie bardziej tłuściejsze, jest po czym poklepać, ale w łóżku potem ciężko troszkę na kołdrze, tak razem będzie 25 kilo :roll:
Nic to, idzie lato-będziemy ściupłe :wink:
Ale problem pedagogiczny mam z Balbusią. Jeżeli ktokolwiek zagląda na włości, Balbi wyprzedza pędem gościa i....
Obrazek
I taki obrazek jest zawsze na wejściu. Jej się ostatnio tak porobiło :roll:
Lać? :P

Lać, wodę z lodem, bo gorąco.
Widać jest to kotka "wystawowa" :mrgreen: i pięknie prezentuje się na stole.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Nie maja 19, 2013 21:42 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

To jest pozycja Rejtana: po moim trupie!

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Nie maja 19, 2013 22:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Cosia widzę, zmierza ku najdoskonalszemu ksztaltowi kuli :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Wto maja 21, 2013 21:29 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Tak, Cosia je i je :(
Ale też i poluje, właśnie wróciła bardzo dumna z takim łupem z ogrodu 8O
Obrazek
Łup był żywy i nieuszkodzony i już sobie lata w ogrodzie, piękna, prawda?
Ktoś rozpoznaje co to za cudo? I jak wyglądała gąsienica?
Przed chwilą w ogrodzie był WRÓG. Nie bardzo wiem kto, ale wszystkie wpadły do domu z ogonami jak kaktusy. Na wszelki wypadek zamknęłam już towarzystwo w domu i przez okna obserwujemy teren wokół domu. Nikogo nie ma, albo się dobrze ukrył :strach:
Obrazek

czitka

Post » Wto maja 21, 2013 21:40 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

U mnie się blyska i lekko grzmi. Może tego się wystraszyly?

felin

Post » Wto maja 21, 2013 21:44 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Może, koty jakieś padnięte, ale jeszcze na Kowalach nic nie grzmi. Walą za to na Stadionie Olimpijskim, u mnie wszystko słychać.
A na burzę czekam z utęsknieniem, w ogrodzie sucho, przyda się. Taka prawdziwa, z błyskawicami, piorunami i ulewą. Czekamy :ok:
Felin, a może Ty ten stadion też słyszysz, a nie burzę? Oni tam też błyskają fajerwerkami!
Ostatnio edytowano Wto maja 21, 2013 22:54 przez czitka, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

czitka

Post » Wto maja 21, 2013 22:07 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Burza, burza - na Grunwaldzkim słychać...
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Wto maja 21, 2013 22:17 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

czitka pisze:(...)
Ale też i poluje, właśnie wróciła bardzo dumna z takim łupem z ogrodu 8O
Obrazek
(...)

Pterodaktyl 8O

Wojtek

Post » Wto maja 21, 2013 22:47 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

Prawie pterodaktyl, już wiem, to nastrosz półpawik :P
Piękny motyl nocny :1luvu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nastrosz_p ... C5%82pawik
Wcześniej był taką śliczną gąsienicą :1luvu:
Obrazek
Tak, tak, widujemy takie w ogrodzie, tłuste są, takie parówki :P
Obrazek

czitka

Post » Wto maja 21, 2013 23:20 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 ogrodowo i wiosennie

czitka pisze:Obrazek
Tak, tak, widujemy takie w ogrodzie, tłuste są, takie parówki :P

Ja pierdziu, koszmary nocne będę mieć :strach:

Ze stadionu (żadnego) na szczęście u mnie żadnych halasów nie slychać :evil:
Chyba po burzy - zagrzmialo kilka razy, pokropilo i poszlo się p... :mrgreen:

felin

Post » Pon maja 27, 2013 19:13 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr.....

wiatr szumiał cicho w gałęziach
i obłok płynął po niebie
ptaki im pieśni śpiewały
muchy wzywały do siebie

motyl przeleciał nad trawą
skrzydłem pozdrowił już mrówki
a myszy jeże wiewiórki
w swoje ruszyły wędrówki

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Śro maja 29, 2013 16:33 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Mić chory....

Nad Wrocławiem od rana krąży burza. A to zagrzmi, a to się ciemno zrobi, popada troszkę, a potem słońce na chwilę i znowu grzmi.
Dobrze, odrobina deszczu się przyda, w ogrodzie bardzo sucho.
Koty wypłoszone grzmotami zawinęły się w domu w różnych pozycjach do spania, a najbardziej śpi Miciu, bo Miciu chory :(
Obrazek
Już wczoraj wieczorem mi się nie podobał, jadł z trudem, co chwilę odruchy wymiotne biduś miał, myślałam, że może się zakłaczył.
Rano do lecznicy, mamy bliziutko, zajrzenie do pysia, osłuchanie no i chorujemy na zapalenie gardła, które już schodzi na tchawicę.
Dzielnie zniósł zastrzyk, w piątek powtórka antybiotyku, a gdyby cokolwiek się pogorszyło, to jutro, mimo święta, też mamy lecznicowy dyżur.
Wypił miskę mleka, zjadł coś troszkę, syropek prwoślazowy dajemy sobie do pysia bez najmniejszych oporów, a nawet się oblizujemy!
Będzie dobrze, nie przeszkadzamy w spaniu!
Obrazek Obrazek
I jeszcze dobra wiadomość! Musieliśmy Micia zważyć, aby ustalić dawkę leku. I tu zaskoczenie, Mić waży tylko 6.5 kg! :1luvu:
Z 7.20 zeszliśmy dzielnie :P
Obrazek

czitka

Post » Śro maja 29, 2013 16:48 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Śliczny śpioszek. Zdrowia życzymy! :ok:

Wojtek

Post » Śro maja 29, 2013 17:04 Re: Cosia,Czitka,Balbi,Mić-6 zimno, brrrr, a Miciu chory....

Zdrowia dla Micia :ok:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]